Kerensa* -> RE: Peugeot 807 (11.12.2008 4:35:25)
|
V firmi imamo tako Alhambro kot Peugeota 807. Na videz sta oba v redu, s tem, da Alhambra bistveno vodi pri prilagodljivosti prostornine in razporedu, Peugeot pa vodi zaradi stranskih drsnih vrat. Kateri letnik točno sta, ne vem, sta pa oba stara šele nekaj let (Peugeot je novejši). Alhambra mi je lepša na pogled, a se mi zdi, da se Peugeota lažje parkira. Oba imata vso opremo in še nekaj dodatne, tako, da tukaj ne vidim razlik. Tudi cen ne poznam, saj je oboje kupoval moj direktor. So pa servisi za Alhambro cenejši, čeprav je ogromno takorekoč VW delov v njej (povezava s Seatom). Peugeoti so, poleg Reanultov in Citroenov, najdražji za vzdrževanja (predvsem material, delo tako ali tako je, kolikor je). Omembe vredne razlike (za osebno uporabo) ne vidim niti v kubikaži, moči in porabi (oboje je cca. 8 litrov pri nas, pa oba avta delata poštene kilometre dnevno - pri težki nogi gre poraba tudi na cca. 10 l). Če bi mene postavil pred odločitev Alhambra proti Peugeotu, bi izbrala Alhambro. Dva avta v račun za enega novega pa - ne bi izbrala Peugeota, temveč prej dobrega, "starega" Sharana. Ta je še vedno legenda.
|
|
|
|