madela -> RE: a mi katera razloži (9.12.2008 8:34:35)
|
Bekica1,tvoja punčka raste,postaja velika in vedno bolj se zaveda same sebe. V teh letih nastopi tudi obdobje trme. Otrok bo na ves glas zahteval,da ga poslušate in vedno bolj bo želela udejanjit tudi svoje želje in potrebe. Zelo se zaveda svojega JAZ-a. Hoče,pokazat,kaj vse zmore in zna. Brez skrbi,tvoja punčka te ima rada,ampak se je odločila da bo prerezala popkovino in pogledala kaj vse je še tam zunaj. Zdaj si morda želi več časa z očkom,kasneje s kakimi prijeteljicami,babico,dedijem...kar pa ne pomeni,da mame več ne potrebuje. Ona že dobro ve,da je mamica vedno ob njej in da ji ne boš odšla. Sicer pa obstaja tudi ta skrajnost,ko se otrok pretirano boji,da bo zgubil starše,da bodo odšli. Eden mojih je bil takšen. Dobesedno priklenil se je na naju z možem. Nihče drug ga ni mogel pocrkljat. Ko pa smo dobili novega člana,pa se je odlepil in začel raziskovat svet okrog sebe. Meni je bilo vpravo olajšanje. Torej pusti tvoji pupi,da raziskuje. Dokler je tako je ok. Začela bo preizkušat tudi meje(ali pa jih že)do koder lahko gre. Trme ne moreš preprečit,z njo se je treba spoprijet. Morda bi si kupila kakšno revijo ali knjigo,ki ti bo ob tem pomagala(jih je kar nekaj na to temo) Sicer pa,kot sem že v prejšnjem postu napisala,vključuj jo v čim več dejavnosti skupaj z mlajšo hčerko.
|
|
|
|