ČebelicaMaja -> RE: Polivanje al bruhanje (4.12.2008 15:25:48)
|
IZVIRNO SPOROČILO: orka helow glede na to da dojiš ne moreš zgoščevati ml. , tako mi je danes svetovala dr., in potem ti preostane dvignit vzglavje za cca 30 stopinj, pa po obroku otročka nekaj časa držati na njegovem desnem boku , baje da prej dol steče, so mi rekli v razvojni in še dr., pa po obroku čim manj premetavati..., pa če ne bo nič pomagalo si pa poskusi izčrpati mleko in ga daj po flaški malo zgoščenega z riževimi kosmiči??? mi imamo refluks, kar hudega, pa zadeva ni čsito tako, kot je zgoraj opisano; 30 stopinj dvignjeno ležiče drži, po jedi pa ga ne ne smeš kar odložiti, ampak ga moraš cca 30min držati v naročju v navpičnem položaju (ampak v lupinici, po pravilnem handlingu)- tako so nas "učili" na gastrooddelku - pediatrična. Ker tvoj nima refluksa, samo malo poliva, bo najbrž dovolj, če ga boš držala kakih 10-15min, ker v naročju ne more toliko telovadit... ... pa ležat ga daš na LEVI bok, ne na desnega!!! To piše tudi v navodilih, ki smo jih dobili v PeK. Moja namreč polije že, če jo imam v naročju pa počepnem, ko hočem pobrat kako stvar...tako, da moram res pazit...baje se z gosto hrano zadeva izboljša... no mi tudi še nismo tam...res pa je, da lahko gostiš hrano z riževo sluzjo/kosmiči... srečno.
|
|
|
|