Nadležne bolhe:( (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Gospodinjski nasveti

Sporočilo

skrita -> Nadležne bolhe:( (3.12.2008 23:33:55)

Doma imamo mucka, ki se veliko potepa, tako tudi na vsake toliko domov prinese kakšno bolhico. Seveda je dovolj že ena sama da pošteno ugrize, bože ne daj da je že breja, pa se množi. Ravno pred par minutkami, sem v spalnici, kamor muc nima vstopa našla bolho. Žal je bila stvarca prehitra, tako je nisem uspela pokončat. Bojim se, da bo nadležnica grizla tudi nekaj mesečno  hčerkico. Sama sem ponavadi zaradi ugrizov otečena, včasih celo krvava od praskanja. Kakšna rešitev? Obstaja kakšen sprej za tkanine, tepihe, ki ne škodi nikomur, razem njim?

Ribica ** -> RE: Nadležne bolhe:( (3.12.2008 23:52:22)

A macku pa ne das ampule (npr. frontlina), da ne bi imel bolh???

Obstaja ja sprej za notranje povrsine, ki naj bi unicil bolhe. Za zacetek je dober tudi biokil.

Vec pa preberi tukaj: http://www.ringaraja.net/forum/Bolhe%25%25_%3A%28%28%28/m_2926398/tm.htm

Anonimen -> RE: Nadležne bolhe:( (4.12.2008 9:14:31)

Mucku daj frontline spray. Ampula mislim, da je pemočna.

kajajaka -> RE: Nadležne bolhe:( (4.12.2008 10:06:24)

tudi ampulo mu lahko daš, samo naj ti veterinar pove koliko - glede na težo mucka. Drži pa nekaj mesecev, potem mu daš novo... Krasna zadeva!
Smo imeli psa in 2 mački doma, pa nikoli nobene bolhe ali klopa. Res pomaga.

mayflower -> RE: Nadležne bolhe:( (4.12.2008 18:01:49)

Imamo psa in mačka, vedno dobivata ampule. Ampak letos poleti so se prvič pojavile bolhe. Sem vse prešpricala z Biokilom in je bilo takoj rešeno. 

copka -> RE: Nadležne bolhe:( (4.12.2008 18:38:07)

mi imamo od vedno macke, pa so imele tudi bolhe, klope, ampak v hisi jih pa nikoli nisem opazila, kje sele da bi me kaksna ugriznila. 

Res kupi te ampulce, so fajn. Nas macek nima ne klopov niti bolh (pa bi se bolhe opazile, ker je alergicen nanje in zacne zgubljat dlako)

Stran: [1]