točen podatek (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

sabini -> točen podatek (1.4.2005 23:40:29)

Me pa res nekaj zanima jaz sem namesto mojega šefa sama izpisala plačo za zadnjih 12mesecev za porodniško. Ker moj šef pač ne zna :zmeden:On je samo dal žig in upam da sem prav izpisala gledala sem plačilne liste kjer je vpisana OSNOVA ZA OBRAČUN PRISPEVKOV . Mogoče katera ve ki ima s.p. da si je sama pisala :in sicer kaj če sem narobe napisala upam da oni lahko preverijo na socialni če je bla višina mesečnega dohodka narobe napisana ? Ali te v primeru, če nebi bili točni zneski obvestijo?Bojim se da nisem npr.preveč napisala pa bom dobila višjo porodniško pol bi blo pa kaj narobe bi mogla pa denar vračat hmmm pač ne vem sam naglas razmišljam ?Se kateri sanja :)-:)-:)-:)-kaj mislim vprašat?

l.p.:nosecka:

Lunca1 -> točen podatek (2.4.2005 4:01:00)

Mislim da moraš vpisat bruto brez prevoza in malice seveda. Ne dam pa roke v ogenj.

tinatona -> točen podatek (2.4.2005 14:58:47)

Pozdravljena!

Meni so sicer plače vpisali v službi... Vpisala je pa bruto znesek ki sem ga prejela (sem preverjala potem na plačilni listi). Lahko pa tudi preveriš z izpisom ki si ga dobila za dohodnino (mi imamo vse spisano po mesecih, tako da nisem imela težav pri preverjanju).

LP Tina:nosecka: (še en dan in pol)

india -> točen podatek (2.4.2005 16:01:58)

Vpišeš bruto znesek, seveda ne moreš upoštevati malice, prevoza.
:miska:

Žaža -> točen podatek (4.4.2005 14:04:22)

Sabini, saj imaš prav. Osnova za obračun prispevkov je dejansko tvoja bruto plača.
Bruto plača pa je plača brez prevoza in malice, tisto so dodatki.
Si kar prav napisala.

Carmen -> točen podatek (5.4.2005 16:13:24)

Ja, Lunca1 ima prav. Vpišeš tisto višino plače, ki jo prijaviš tudi pri dohodnini, torej brez malice in vožnje.

Stran: [1]