cv3rklic4 -> RE: črpanje-rabim nasvet (3.12.2008 18:55:03)
|
Živjo. Žal ne vem točno kako boš uspela poleg dojenja še črpati, saj predvidevam, da polno dojiš. Mogoče se ti javi še katera, ki ima enako situacijo kot ti. Tule je moja zgodba: Zdi se mi, da se boš kar malo namučila - vsaj jaz sem se. Ker se je mali že v porodnišnici navadil na flaško in ker dojenje ni steklo, sem si že v porodnišnici, nato pa doma črpala mleko s črpalko (doma z ročno). Na začetku je bila to prava muka, saj sem za en obrok - se pravi okoli 80 ml - potrebovala več kot pol ure, pa še bolelo je fuuul. Najprej sem si črpala po vsakem otrokovem obroku, mali je dobival 2 dni adaptirano mleko, da sem naredila dovolj zaloge, da je lahko ob vsakem trenutku lakote potem dobil moje mleko. Črpala sem si vedno več mleka - od 80 ml na par ur, sem si začela črpati dvojno količino na 4 ali 5 ur, nato pa sčasoma (v kakem tednu) po 240 ml na 6 ur. Tako sem imela vedno nekaj zaloge. Ker mali še ni pojedel toliko, sem kupila Aventove lončke in začela mleko zamrzovati. V parih mesecih sem imela poln zamrzovalnik lončkov mleka (15 lončkov) in sem bila s sabo kar zadovoljna. Vendar pa je mali zahteval vedno več in okoli 4. meseca 240 ml na 6 ur ni več zadoščalo in tako je bilo treba počasi začeti odmrzovati mleko iz zamrzovalnika - na par dni sem odmrznila 1 lonček, da se je izšlo, saj količine mleka nikakor nisem mogla povečati. Na koncu je bila res kriza - mleka je ves čas zmanjkovalo. Verjetno tudi zaradi bolezni, ki se mi je ponovila 3x v enem mesecu. Ko je bil mali star približno 4 mesece in pol pa sem si začela črpati približno 300 ml na 8 ur, se pravi 3x na dan. Je pa res, da sem za to količino porabila od pol do ene ure. No, še vedno je tako, saj si še vedno črpam, mali bo v nedeljo star 6 mesecev. Sem pa začela malemu dodajati riževo kašico za večerjo. Jo pa pripravljam z adaptiranim mlekom, saj bi se mi mojega zdelo škoda metati stran, če ne poje vsega. Tako se mi je zdaj začela zaloga v zamrzovalniku spet povečevati. bomo pa videli, kako dolgo bo še takole "teklo". Veliko sreče, punca!
|
|
|
|