larskimi -> RE: kako zaspi vaš novorojenček? (4.12.2008 7:23:39)
|
Ne vem zakaj se mamice tako obremenjujete ali razvajate otroka s tem ko ga nosite in v naročju uspavate. Čas ko otrok to potrebuje je resnično kratek in še prehitro bo minil, zato uživajte bližino, ki jo vam dete nudi, cartajte se z njim, ga božajte, stiskajte, lubčkajte, mu pojte uspavanke, berite pravljice za lahko noč in ga popeljite v spanec. Kaj je lahko bolj pomembnega početi zvečer, kot to? Zakaj pa bi se moral otrok uspavati sam in spati sam? Kdo lahko vam določa, kaj je najbolje za vašega otročka? To ve vsaka mamica sama in prav je tako. Moje mnenje je, da če otroka uspavate v naročju in spi z vami, to ni nobena razvajenost in vzgoja otroka v samostojno osebo nima nobene veze s tem, kvečjemu mu lahko zagotavlja neko varnost, ki mu pomaga pri samozavesti. Moj sin je star 8 mesecev in počnemo prav to, kar sem zgoraj napisala. Že od rojstva zaspi v naročju, mojem, moževem, babičinem, spi sicer v svoji posteljici, ki pa je v najini spalnici in nikoli ne zajoka več kot 1x in ga vzamemo k sebi. Dostikrat zaspi tudi po ali med dojenjem in ga potem samo položim v posteljico in spi naprej. Ko bo prišel čas, bo sin že sam zaspal, dokler pa bo potreboval nekoga ob sebi, da zaspi, pa mu bomo to nudili.
|
|
|
|