RE: imena po starših (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju >> Imena

Sporočilo

Anonimen -> RE: imena po starših (23.11.2009 10:02:40)

Meni osebno to nikakor ni všeč in mi na kraj pameti ne bi prišlo
da bi tako dala svojemu otroku ime. Mož je sicer želel da bi imela hčerka ime
po njegovi babici, prav tako so njegovi starši to želeli, jaz pa ne.
Po eni strani ni fer, da se eno družinsko drevo nadaljuje, medtem
ko drugo propada. Mislim da se tukaj kaže kdo nad kom prevlada.
Seveda - če se parterja s tem strinjata ni nč narobe.
Sicer je na nek način zelo lepo, saj s tem pokažeš da očeta spoštuješ in ga
pogrešaš. Ne vem pa če bo to tvojemu partnerju všeč, da svojega
naslednika imenuješ po svojem očetu. Verjetno bi potem tudi on želel
da se sin imenuje po njegovem očetu...
Začaran krog.

ninocka -> RE: imena po starših (25.11.2009 12:26:47)

Nas ta prvi ima drugo ime po mojem dedku. Je pa tud dedek imel to ime kot drugo, ampak so ga vsi klicali po njemu. Pa se vsec mi je bilo ime. Recimo dedkovega prvega imena mu ne bi dala, ne v dolgi in ne v kratki izvedbi.

Gwendolen -> RE: imena po starših (25.11.2009 13:36:13)

Uh, ne, nama to niti slučajno ni prišlo na pamet. Sem zagovornik mnenja, da naj ima vsak svoje ime in ne "po nekem predniku".

Bova pa tudi midva na nek način prekinila tradicijo, vsaj po moževi strani, kjer je njegov brat še dobil ime po svojem očetu, sicer skrajšano obliko, ampak vseeno.

Drugače je pa to po moji strani zaključila že generacija mojih staršev. Vsi imamo "frišna" imena. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Je pa npr. moj oče še dobil ime po svojem očetu in moj stric po mamini strani po svojem. Se mi zdi, da je bilo precej popularno, da so zlasti moški potomci dobivali imena po moških prednikih.

witch -> RE: imena po starših (25.11.2009 16:57:30)

Pri nas nima noben enakega imena kot prednik. Sestična bi naj dobila ime po prababici pa ji ga niso dali.
Mi je ful všeč ime od prababice Ana - bi ga dala hčerki ampak jih je preveč.
Sem imela neko obdobje željo, da če bi imela hčerko bi dobila ime po moji babici, ki je bila Marija - hčerka bi bila Mija. Druga babica je bila Matilda - hčerka bi bila Tia. Tako bi še naredila. Amapk me je minilo. Ker več ko 3 ali 4 otrok imam zelo težko, sploh naprimer 4 fantke, da dobijo imena po mojih in njegovih dedkih. In 4 pnčke, da dobijo imena po babicah. Se mi pa zdi zelo nepošteno, da bi se tradicija enih nadaljevala drugih pa ne.

slovenka -> RE: imena po starših (2.12.2009 17:45:52)

Jaz nisem preveč za to - čeprav se mi zdi po pokojnih še nekak znosno, včasih tudi zelo fajn, če pa še živijo, po možnosti v isti hiši, pa sploh ne bi bila za to.

Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]