sazi -> RE: ali 2.letniki pojejo vse obroke sami???? (1.12.2008 19:42:40)
|
Pa priznam, da še nisem videla 2-letnika, ki bi se pustil pitat. Uh, poznam skoraj 5-letnika, ki se pusti "pitat". Kot rečeno je res tako, kot jih navadiš in kdaj s tem začneš, ampak... Pravite, da otrok sam pove, če je še lačen. No, moj mali bi po tem sistemu pri vsakem obroku pojedel 3 žlice (toliko, da si malo umaže želodček) in bi zaključil. Hrana mu je nekaj odvečnega. Med dobroki sploh ničesar nikoli ne je, ne mara grickanja... Pri skoraj treh letih je izjemno suh (ima cca 12 kg, s tem, da niti približno ni majhen) in JA, še sedaj mu, ko neha sam jest, dam naprej še sama, če le hoče, ker mi je bolj pomembno, da se naje, kot pa da sebe in njega prepričujem, da mora biti samostojen in vse obroke jesti sam. In ne, moj otrok ne pove, kdaj je lačen, le siten postane in takrat se ga k hrani spravi še težje. Torej veliko je odvisno od vzgoje, zelo veliko pa tudi od otroka samega in njegove želje po hrani - naš mali nikoli ni nobene stvarim nobene igrače, nobene hrane nosil v usta - in to mu je ostalo.
|
|
|
|