t5t6 -> RE: timpanalne cevke (1.12.2008 15:33:01)
|
Moj otrok jih ima. Prvič so mu jih ustavili pri 4h letih, ker je imel dve leti neprestana vnetja, približno na tri tedne), takrat so mu tudi žrelnico odstranili. Izkušnje imam zelo dobre. Prvo sem bila malo skeptična, ker rajši zdravim stvari bolj naravno, ko pa mi je zdravnik vse narisal in razložil (imamo enkratnega zdravnika[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]) smo se hvala bogu odločili za ta poseg, od takrat (1,5 leta) ni imel niti enega vnetja več. So pa mu po enem letu cevke zamenjali, ker mu je ena izpadla, druga pa je bila zamašena. Za zdaj pomagajo, njihov namen je da prezračujejo bobnič in da se dolgoročno membrana vrne na svoje mesto, da se bo to res zgodilo pa tudi nam ni zdravnik 100% zagarantiral je pa velika možnost, brez cevk pa je velika verjetnost da bo vse slabše. Pri našem otroku smo začeli opažat, da je slabže slišal in bil je nekako naroden, neprestano je padal in se zabijal v vogale, povedali so mi, da je tudi to povezano z ušeski. Sedaj sliši super in tudi ta "nerodnos" je izvodenela. No edini problemček je, da otroku, ki ima te cevke, voda ne sme it v ušesa. Našemu damo silikonske čepke in čes silikonsko kapico in smo kljub temu celo poletje v morju, pa tudi na plavalni tečaj hodi. Tako, da mi imamo same pozitivne izkušnje. Srečno
|
|
|
|