dodatek za nego otroka (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

livia -> dodatek za nego otroka (1.12.2008 12:05:07)

Nekje sem zasledila, da baje, če hodiš v razvojno ambulanto z otrokom ti pripada dodatek za nego otroka. Je to res?
Kje se to uveljevlja? Do kdaj lahko to uveljavljaš (ko si še na porodniškem, al tudi kasneje)? Kateri obrazec je treba oddat na csd? Kolk dobiš?
Hvala

livia -> RE: dodatek za nego otroka (1.12.2008 12:11:40)

Še to naj povem, da ima hčerka mišično hipotonijo, a na fizioterapijo nisva bili napoteni.

Petr_a -> RE: dodatek za nego otroka (1.12.2008 12:25:53)

Ne moreš dobit kar tako dodatka-
Dobiš ga ,če tvoj otrok potrebuje posebno nego in ne samo zato,ker hodita v razvojno ;)

gaja29 -> RE: dodatek za nego otroka (1.12.2008 13:21:30)

Mi smo hodili na fizioterapijo, pa nismo dobili nobenega dodatka.

mlecek -> RE: dodatek za nego otroka (1.12.2008 14:05:14)

Mene pa zanima nekaj drugega. Moj otrok dobiva ta dodatek za nego zaradi alergij.
Na zadnjem pregledu pri alergologu, mu zdravnik ni hotel več vzeti kri, ker je rekel, da se vrednosti ne bodo bistveno spremenile in, da je otroka nepotrebno pikati. Rekel je, da bi lanski izvid, ki sem ga priložila vlogi že lani moral zadostovati.
Mene pa je vseeno malo strah, da zaradi tega, ker ni novega izvida krvi, tudi dodatka ne bo.
A mogoče katera kaj več ve?
Hvala.

benika -> RE: dodatek za nego otroka (1.12.2008 19:27:41)

Nekje sem zasledila, da baje, če hodiš v razvojno ambulanto z otrokom ti pripada dodatek za nego otroka. Je to res?
Kje se to uveljevlja? Do kdaj lahko to uveljavljaš (ko si še na porodniškem, al tudi kasneje)? Kateri obrazec je treba oddat na csd? Kolk dobiš?
Hvala

Obrazec za dodatek za nego otroka dobiš na CSD-ju, kjer ga tudi oddaš. Zraven priložiš vse zdravniške izvide. Te potem pošljejo v LJ in tam odločijo ali je tvoj otrok otrok s posebnimi potrebami.

Glede na to, da mala ni bila napotena na fizioterapijo sem skoraj 100%, da do dodatka ne boš upravičena, poizkusiš pa še vedno lahko.

Ta dodatek je drugače namenjen otrokom s težavami v gibalnem in mentalnem razvoju.

benika -> RE: dodatek za nego otroka (1.12.2008 19:29:17)

Mene pa je vseeno malo strah, da zaradi tega, ker ni novega izvida krvi, tudi dodatka ne bo.
A mogoče katera kaj več ve?

Kaj pa če prosiš zdravnika naj ti njegovo ugotovitev da še pismeno? Ker se res zna zgoditi, da bodo na CSD-ju zahtevali novejši izvid.

Petr_a -> RE: dodatek za nego otroka (1.12.2008 19:56:47)

Mislim,da izvid krvi ne bo bistveno nič spremenil

Pi-kica 1 -> RE: dodatek za nego otroka (1.12.2008 20:43:55)

Kolikor je meni znano, mora biti zadnji izvid mlajši od enega leta. Sicer pa če sta bila v ambulanti, sta dobila izvid, pač niso delali preiskav krvi. In ta izvid bo kar v redu.

Stran: [1]