porodniška in bolniška (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

MARTINŠČICA -> porodniška in bolniška (1.12.2008 11:10:08)

Hojla,
sem na porodniški. V sredo imam laparoskopsko operacijo in potem bom morala počivati. Če ne bi imela porodniške, bi imela bolniško v času operacije in okrevanja. Ali mi zato pripada podaljšanje porodniške za toliko dni, kot bi sicer imela bolniško? Lahko bolniško koristi moj partner (imava dvojčka in eden mora biti ves čas z njima, jaz pa ne bom smela ničesar vzdigovati vsaj en mesec).
Zdravnica dela popoldan in jo bom potem poklicala. Bi pa rada že do takrat vedela, kako je s tem.
Hvala.

LP Martinščica

urška76 -> RE: porodniška in bolniška (1.12.2008 12:08:37)

Bolniške mož zase ne more vzet, razen če mu gre osebni zdravnik tako "na roke". Drugače se mi pa zdi, da lahko prekineš porodniško za čas bolniške in je ta čas na porodniški oče. Pozanimaj se na CSD. Vsekakor ti pa zaradi tega ne bodo podaljšali porodniške.

jajula -> RE: porodniška in bolniška (1.12.2008 17:48:23)

vprašaj na CSD

MARTINŠČICA -> RE: porodniška in bolniška (2.12.2008 16:15:36)

Hvala za odgovor.
No, sedaj vem, kako je s tem. Moja OZ in OZ mojega partnerja ne moreta dati bolniške. Lahko pa jo da pediater, in sicer očetu za nego otroka. Tako da, smo že uredili in bo moj dragi cca 14 dni doma, da ju bo dvigoval in negoval vsaj do takrat, ko mi šive ven poberejo.  

LP

urška76 -> RE: porodniška in bolniška (2.12.2008 22:25:46)

Lepo, da se da tako urediti. Sem mislila, da oče ne dobi nege, če je mama na porodniški. Lepo okrevaj, pa čim manj bolečin ti želim.

jakaracman -> RE: porodniška in bolniška (3.12.2008 10:33:49)

Ko je moja znanka la na opreacijo je prekinila porodniko in je bila na bolniki.Njen partner pa je vzel porodniko.lo je za mesesec dni.

Stran: [1]