Norice??! (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

simona2 -> Norice??! (1.12.2008 9:09:24)

Mene pa zanima ali imate kaj izkušenj s prebolevanjem noric pri starejših otrocih in prenos na mlajše. Danes zjutraj so mi namreč v vrtcu povedali, da so imeli v skupini en primer noric. Če se slučajno pojavijo pri tastarejši (3 leta) kolikšna možnost je, da jih dobi ta mala (4 mesece) in kako hudo je pri dojenčkih. Skrbi me tudi, ker še sama nisem imela noric in dojim[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. No upam da je panika zaman in da bo šlo mimo nas, če ne pa mi bodo vaše izkušnje prišle prav.

ninini -> RE: Norice??! (1.12.2008 9:34:11)

Za norice je bolje če jih prebolijo otroci čim mlajši.Če jih ima starejši potem jih skoraj 100%dobi tudi mlajši,pa nič se ne boj  za dojenje niso nič škodljive.

Petr_a -> RE: Norice??! (1.12.2008 9:34:38)

prej jih ima otrok boljše je.Se ne sekiraj.
Ampak če jih dobiš ti bo zelo težko in boš posledice čutila zelo dolgo.

simona2 -> RE: Norice??! (1.12.2008 9:59:26)

Kakašne pa so lahko posledice zame oziroma kako norice prebolevajo odrasli?  Jaz sem namreč že imela Herpes zoster ravno zaradi tega, ker nisem imela noric kot otrok. Ali si mislila na to Petr-a ali kaj drugega?

ninini -> RE: Norice??! (1.12.2008 10:26:17)

Saj ni nujno da jih dobiš in tudi zapleti niso nujni,lahko pa imaš vročino in se malo slabše počutiš.

gajči -> RE: Norice??! (1.12.2008 11:04:15)

Če si že imela Herpes zoster, potem mislim, da ne moreš več dobiti noric. Norice dobiš. ko se prvič okužiš z virusom varicella zoster, ki potem ostane v telesu in ob morebitnem naslednjem izbruhu se pokaže kot zoster. Možno da obstajajo kakšne izjeme, ki jih ne poznam, ampak sem skoraj sigurna, da si ti že imuna, ker si prebolela zoster.
Če se okuži starejša hčerka, bo najverjetneje zbolela tudi mlajša, razen če dobiva tvoja protitelesa z dojenjem. Otroci norice prebolijo brez problemov.

Stran: [1]