mravljinčenje v rokah (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

tulipan -> mravljinčenje v rokah (1.4.2005 10:36:42)

Sem v 21t in se mi par dni opažam, da ko ponoči slabo spim in se zbujam, mi spi enkrat ena enkrat druga roka, me prav neprijetno mravljinči, odvisno od strani, na katero sem nagnjena..Spim na hrbtu, delno na boku.Čez dan je ok!
:zmeden2:Je možno, da mi trebušček že tako pritiska na hrbtenico in je to zaradi tega?:ups::ups:
Ima katera podobno izkušnjo?

Anonimen -> mravljinčenje v rokah (1.4.2005 10:41:43)

Men se to tudi dogaja, vendar bolj v nogah..mi je danes ravno ginekologinja rekla da je to normalno, naj si kupim kaksne kalcijeve, magnezijeve(šumeče) ali b-komplekst tabletke!:muca:

Čiračara -> mravljinčenje v rokah (1.4.2005 10:42:25)

Hmmm jaz sem v 16 tednu, pa se mi tud to dogaja. Ne vsako noč, vendar vseeno:ups:

nejcko -> mravljinčenje v rokah (1.4.2005 10:42:30)

To se je tudi meni dogajalo v drugi nosečnosti in mi je bilo zelo zelo moteče. Meni se je to dogajalo do konca nosečnosti, upam pa, da pri tebi ne bo.

Tiamo -> mravljinčenje v rokah (1.4.2005 11:00:26)

Tudi meni se dogaja od 16t, zdaj stopam v 22t in mravljinci počasi izginjajo. Dogaja se mi samo ponoči in zjutraj.

dr. Pušenjak piše:
K težavi lahko prispeva tako nosečnost s svojim hormonskim vplivom na zadrževanje vode in oteklinami, kot tudi pretekle poškodbe ali nepravilnosti hrbtenice ali slabe drže v vratnoprsnem predelu, od koder izhajajo živci zgornjih okončin.

LP Tia74

tulipan -> mravljinčenje v rokah (1.4.2005 12:00:01)

Hvala za mnenja!:)

andrejaz -> mravljinčenje v rokah (1.4.2005 21:29:55)

To se je tudi meni proti koncu nosečnosti dogajalo - bilo je že prav moteče. Mislila sem, da je to zaradi tega ker je pač otrok velik in pritiska na hrbtenico in živce. Moja G, pa mi je obrazložila, da je to zaradi zatekanja telesa - imela sem tudi res grozne noge. Ukrep, ki je sledil proti mravljincem - nič slanega. Bilo je malenkost bolje.

Stran: [1]