katjandraž
|
Septembra sva se z možem odločala za nakup parketa. Jaz, kot ziherašica, sem vztrajala, da kupiva parket pri isti firmi, ki nam ga bo tudi polagala (zaradi moebitnih reklamacij). Po priporočilu sva šla med drugim tudi v Trzin, kjer nama je prijazni parketar (šef te firme) vse razložil, preračunal, dal tudi neke popuste, skratka vse je zgledalo zelo ok, tip zelo profesionalen. Podpisali smo tudi pogodbo, dala sva mu predplačilo 1500 EUR. Kmalu je tudi prišel na hišo pogledat in povedal, da tlaki niso najboljši, da bo treba dat izravnalno maso, da to nanese nekaj malega. Zdaj, ko se končno bliža čas, ko bomo lahko parket polagali, je bil spet na hiši in povedal, da je treba tlake zaliti po celi hiši, kar naj bi prišlo 600 EUR! Meni je to daleč stran od malega. Pripeljal je tudi svojega parketarja, ki je ugotovil, da je spodaj res pametno dat izravnalno maso, zgoraj pa je čisto dovolj, če se jih samo zbrusi, kar je bilo že vključeno v ceni v pogodbi. Šef je še vedno vzrajal, da se tlake zalije po vsej hiši. Dobila sva še 2 drugi mnenji parketarjev in tudi onadva sta se strinjala, da je dovolj, če se celotne tlake samo zbrusi. Skratka, grdo sva se n......, seveda sva morala vzeti parket pri tistem parketarju, ker je bil že dobavljen, dobila sva ga seveda zdaj z 20% davkom, namesto z nižjim in sva izgubla cca. 500 EUR. Skoraj toliko, kolikor bi dala za izravnalno maso. Tipa pa ne želiva več videti od blizu, še manj pa mu dati še kakšen EUR, zato nama bo zdaj delal en drug. Tale post sem napisala samo zato, da če gre še katera/i v nakup parketa, naj prej dobro preveri, kjer ga kupuje (čeprav sva midva tudi dobila priporočilo zanj in sva mislila, da sva vse dobro preverila). Tukaj imena firme ne bom pisala, v Trzinu jih je več, če ga ima katera/i namen tam kupovati, naj mi piše ZS, da ji/mu povem, katerega jaz odsvetujem. Saj se vsak/a še vedno lahko odloči zanj, če tako želi. Upam, da se ne bo še kdo nasmodil pri njemu tako, ko sva se midva.
|