Napenjanje in kakanje (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


carly -> Napenjanje in kakanje (30.11.2008 10:26:09)

Moja 1 mesec stara hčerka ima težave s kakanjem.Pokaka se sicer večkrat na dan vendar se pri tem dve uri skupaj joka in napenja preden se pokakak.Trenutno ji dodajam kapljice proti krčem.Zanima kakšne imate izkušnje s podobnim zadevam in kako preprečiti to napenjane?Hranimo se z mojim mlekom poleg tega pa še dodajamo aptimil probali pa smo tudi že z novolac proti zaprtju.




Kaja08 -> RE: Napenjanje in kakanje (30.11.2008 10:36:47)

Mi smo našmu dajali koroške kapljice proti vetrovom, v vodo za Aptamil pa par zrnc janeža in je zelo pomagalo.




Andromeda -> RE: Napenjanje in kakanje (30.11.2008 12:10:37)

O, moja sonovembrčica, mi imamo iste težave s kakanjem. Ker ne dojim, mu dajem mleko Novalac za dojenčke z zaprtjem. Če vidim, da se fajn napenja in poksuša kakat, mu izmerim temperaturo v ritki ali pa dam za nekaj sekund v ritko palčko za ušesa (seveda je treba prej malo pomočit v recimo hladilno mazilo) - potem se pokaka, da je veselje. Pa za pit mu dajem čaj - otroški ali pa navadne kamilice. Če je res hudo, dobi še kapljice proti krčem. Aha, Aptamil - baje, da povzroča zaprtje...




AnciM -> RE: Napenjanje in kakanje (30.11.2008 17:13:05)

Aptamil - baje, da povzroča zaprtje...


Kakor komu. Mi imamo sedaj, ko dodajamo aptamil poleg dojenja, veliko manj problemov s kakanjem. Prej smo se napenjali, napenjali... sedaj pa nič več.

Je pa moja laično mišljenje, da je prej imel probleme bolj zato, ker je bil mlajši (1m), sedaj pa je prebava bolj razvita in je vse lažje.




moyca -> RE: Napenjanje in kakanje (2.12.2008 10:35:47)

jaz našo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] samo dojim, stara je dobra 2t, pa jo fuuul napenja.tudi po dve uri, preden se pokaka[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]
kapljic pa še nisem poskusila...




Stran: [1]