Papež (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

Čiračara -> Papež (1.4.2005 10:52:14)

Papež PROSTOVOLJNO lahko odstopi zaradi ZDRAVSTVENIH razlogov, drugi ga pa odstavit NE MOREJO!

Anonimen -> Papež (1.4.2005 10:57:26)

Po moje ma čiračara prav. Se mi zdi, da sem nekje brala.

Tjula -> Papež (1.4.2005 10:58:26)

A se pri vsem tem pompu okoli papeža in njegovega zdravstvnege stanja kdo sprašuje, koliko otročkov umre vsak dan, koliko ljudi umira v hudih mukah brez zdravnikov ipd. Vse skupaj je že res malo absurdno. Naj dajo človeku mir, da se v miru poslovi, ne pa da je tak teater.

Anonimen -> Papež (1.4.2005 11:00:01)

Ah, ja, tjula...:ups:

ZARA -> Papež (1.4.2005 11:00:07)

Bojda ne odstopi zarad tega,ker se tako grebejo za njegov stolcek...:(

Čiračara -> Papež (1.4.2005 11:01:51)

Bravo Tjula!!:bravo:..To je že en sam cirkus.
Tud meni se zdi že vse to absurdno. Sicer pa je pri meni tako - verjamem v Boga, ne verjamem pa v župnike, kaplane itd...da o pedofiliji sploh ne govorim:grrr:...

Tjula -> Papež (1.4.2005 11:02:18)

Kaj si hotla, al bina?

Anonimen -> Papež (1.4.2005 11:21:38)

Ah, nč, vseh stvari se pa res ne da metat v isti koš...Ali pač :zmeden2:

Tjula -> Papež (1.4.2005 11:24:05)

Zakaj, Al Bina? A je Papež nadčlovek?:zmeden:

dory -> Papež (1.4.2005 11:25:34)

Ma pomoje ko enkrat zacnejo govorit o tragicnem poslabsanju je pomoje je kar proti koncu...poleg tega je papez prejel maziljenje,to pa naredijo tik pred smrtjo...komentarji so pomoje odvec...je pa papez res ena ikona,ki se je bomo zmer spominjal

Anonimen -> Papež (1.4.2005 11:31:46)

Čiračara ima prav glede odstopa.
Moje mnenje o papežu pa je tako, da je bil sicer za cerkvenega dostojansvenika zelo napreden in svobodomiseln, ampak zadnja leta mi pa njegovo razmišljanje ni več sedlo, zdelo se mi je, da so mu možgani malo "zarustali".
Vsekakor se mi je zdel velik človek. No, se mi zdi velik človek.

Maja** -> Papež (1.4.2005 11:35:15)

Res je tisto o odstopu. Lahko odstopi sam zaradi zdravstvenih težav. Sem pa zasledila, se ne spomnim kje, da je neke 2 ali pa 3 tedne nazaj rekel, da ne bo odstopil, ker tudi Jezus ni stopil s križa.
Je pa papež kot sam samo igračka, s katero upravlja Vatikan kot podjetje. No, po mojem mnenju.

Čiračara -> Papež (1.4.2005 11:35:15)

Ah punce,a se spomnite kako malo govorjenja je bilo ob smrti Marije Terezije? Je veliko več naredila za svet oz.revne ljudi, ki jim sam blagoslov ne bo čisto nič pomagal.Blagor tistim, ki stojijo pod njegovim oknom in verjamejo, da jim bo papežev blagoslov kaj pomagal...

Čiračara -> Papež (1.4.2005 11:36:55)

Ja, res je ena marionetka...

Anonimen -> Papež (1.4.2005 12:06:46)

Sem šla prebrat. Odstopit ne more, ker nima komur podati odstopa, ker nikogar ni nad njim. Na zemlji. Lahko pa pooblasti nekoga, da namesto njega opravlja posle. Anmpak menda je v zgodini do sedaj to bilo tako samo enkrat. Vsi ostali so bili "opravilni" papeži do smrti.

Anonimen -> Papež (1.4.2005 12:07:21)

Dost teh polemik!!!!!!!!!!Človek umira!
On je dost dobrega naredil me pa ne in ne bomo.

Anonimen -> Papež (1.4.2005 12:09:09)

Čakej, Neva, tle te pa ne razumem..."me pa ne in ne bomo"? Pa kaj ni dovolj, da delamo dobro v svoji okolici, ima pač priliko, da je lahko, ker je bil nastavljen :zmeden2:

Anonimen -> Papež (1.4.2005 12:11:12)

zatoker noumo nikoli na položaju naša dobra dela so mikro:)-

Tjula -> Papež (1.4.2005 12:19:17)

Pa smo spet tam. Kot da je papež edini, ki je kaj dobrega naredil za celi svet. Saj ne rečem, verjetno je res naredil marsikaj. Ampak tudi on ni svetnik. Si se kdaj vprašala, česa vsega ni preprečil? V lastni hiši? Ej, midve s Čiročaro nikogar ne obsojava. Imava samo svoje mnenje. Zato pa ta forum obstaja, a ni tko?

Čiračara -> Papež (1.4.2005 12:20:03)

Draga žirafa..To je le najino mnenje. A si tud ti med tistimi, ki ne prenesejo drugega mnenja in mislijo, da imajo o vsem prav? Jaz nasprotnega mnenja nikakor ne obsojam, ampak ga zelo rada preberem, ker vsak ima po svoje prav. Hehehe papeževih dejanj pa nikakor ne obsojam, če komur kaj koristijo hvala bogu.Kaj pa je po tvoje naredil tako veličastnega za ljudi, kar recimo ni naredila mati Terezija ali nekdo, ki z človekoljubnimi organizacijami pomaga revnim v Afriki?? Razen njegovih blagoslovov, širjenja vere in obiskov po državah? Res me zanima, zato me poduči o tem...

Blink1 -> Papež (1.4.2005 12:26:35)

Eh....Tako kot je povedala Neva...Človek umira!

Brezveze je primerjat kaj je kdo naredil...papež je delal po svoje, mati Tereza po svoje. Vsak je delal dobro in to je tisto kar je važno. Ne pa kdo je naredil več:zmeden:

Ne znam ti naštet papeževih dejanj...vendar je že njegova osebnost pozitivno vplivala na ljudi in njegova smrt bo prizadela mnoge...

Poleg tega papež ni samo verska osebnost. Ima tudi veliko vlogo v politiki...in pogostokrat je odločal o usodi držav. Tudi o Sloveniji

Tjula -> Papež (1.4.2005 12:57:13)

Andreja, dobro si to napisala. Mislim, kar se mene tiče.

Čiračara -> Papež (1.4.2005 13:00:49)

Ah, da že enkrat končamo to temo, bom povedala tole. Nekateri so zaslepljeni z vero, drugi smo nekaj vmes, tretji popolni ateisti.Vsak ima pravico do svojega prepričanja.
Naredil je kaj dobrega, tud dost slabega (moje mnenje seveda, da ne bo spet kakšne panike in obsojanja), zato naj v miru preživi tiste svoje zadnje ure.

Meni njegova osebnost in njegov blagoslov ne bosta "prinesla" službe, solidnega življenja, zdravja in osebnega zadovoljstva. ZA VSE TO SE MORAŠ POTRUDIT SAM!!!!Tolažbo in "blagoslov" najdem v dobrem človeku, kot je moj mož in ne v papežu. On mi nažalost ne bo nič pomagal. Kdo pa verjame, da mu bo je njegova pravica, ki je ne obsojam.
Pa še tole draga žirafa (le zakaj nisi prijavljena??) naj ti odgovorim.Praviš naj se s Tjulo javiva, ko bova kaj dobrega naredili za cel svet.Meni veliko več pomeni, če lahko pomagam družini( mimogrede, skrbim tudi za nepokretno babico) in njena hvaležnost in to, da ji lahko pomagam je zame "blagoslov".

Pa še nekaj drage moje: v sorodstvu smo imeli primer pedofilije v cerkvi. A vera in Vatikan učita in podpirata to? To je bil res en velik "blagoslov" za vse nas.

LP

Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]