Detece -> RE: Božičkovi pomagači 2008 (6.7.2009 21:46:03)
|
IZVIRNO SPOROČILO: patkapatatka Samo katja_p to pa se mi zdi vseeno malo preveč, da jo postavljate že na noge. Spomnim se, ko nam je v materinski šoli fizioterapevtka razlagala, da pridejo k njej starši in se pohvalijo naš pa že pri 7 mesecih stoji. Češ kako je napreden v svojem gibalnem razvoju. Ampak ona jim pravi, da fino, ampak dojenček pri tej starosti ne sme še stat , oziroma ga ne smeš postavljat na noge, tudi če to že zna. Je treba it lepo po vrsti[sm=smiley1.gif] Se strinjam. Že res, da lahko otroci pri tej starosti hodijo, če jim mi pri tem pomagamo. Problem je ta, da potem to ni naravni razvoj in otrok se ne nauči pravilne drže in hoje. Kar lahko kasneje v življenju povzroča težave. Veliko nas namreč nima pravilne drže in imamo zato težave s križom in hrptenico. Meni je v razvojni to razložila kot tako: Vsi otroci bodo sedeli, shodli, ampak veliko njih nepravilno...to je tako kot če se sam učiš smučat ali te pa uči učitelj smučanja...v obeh primerih se pelješ, samo zelo različno... Otroci morajo vse osvojiti sami, brez naše pomoči...naj se sami vsedejo, ko bodo za to sposobni in naj se samo postavijo na noge ko bo njihov čas za to...
|
|
|
|