Gina
|
Načeloma se popolnoma strinjam z mič. In načeloma se ne jezim zaradi dohtarjev, razen takrat, ko mi kdo na živec stopi. In hvaljenje zdravnikov mi je mimo. Ko ti bodo, felicita, samo 1x ubili mamo, jih ne boš več gledala kot bogove, četudi ti bodo rekli, kaj češ, zdravniška napaka - ko bo šlo za tvojo mamo ali tvojega otroka, ali tvojega moža, boš šele dojela. Drugače pa je takole: - tole kar pišeš o plačah je laž (plače so javne in 1500 je začetniška plača zdravnikov, kar sploh ni slabo, pridejo pa se mi zdi, da do 2700 ali 3000, če se ne motim takole na pamet, sem na rr že to lestvico celo objavila če se spomniš, lahko jo pa poiščem) - res študirajo 10 let z vsem vred, čeprav vmes dobivajo plačo in to e zanič plačo in če mene vprašaš, bi dala tistim ta sposobnim še veliiiiiko večjo plačo, ker si jo zaslužijo, vsem ostalim bleferjem pa ne bi dala niti 1000, ker si ne zaslužijo, pa če bi študirali tudi 30 let očitno ne bi nič več znali, ker dohtarstvo je presneto težek poklic, moraš znati povezovati vsa znanja, ne le diagnosticirati najbolj pogostih bolezni, to pa nekdo, ki ima samo zicleder pač večinoma ne zna, deluje mu samo memoriranje, povezovanje reči v možganih pa žal čisto prevečkrat ne (opravičujem se tistim 20%, ki bi jim zaupala in ki jih je itak sram njihovih kolegov) - poslušat vsakega, ki se mu sprdne, oz. vsakega, ki teži, je značilnost mnogih poklicev, od trgovk, učiteljev, do ekonomistov, vsi smo na istem - povsod je folk tečen, z mano in ta bona čelu, tako pač je, razvajena družba smo - to da rečeš, da ljudje težijo, pa jim nič ni, niso bolni, je pa največja sramota dohtastva. Ljudje večinoma pridejo zato, ker jim nekaj je, večina zbira pogum, da sploh pride, skoraj nihče ne gre k zdravniku zato, ker bi mu bilo dolgčas. Če ga pa skrbi za njegovo zdravje, je pa vendarle prav, da se ga resno obravnava. Prepričana sem,d a človek čuti, če ni vse ok z njim. Obsodit tako velikih množic domišljanja, pa nekaj pove samo o tistih, ki diagnoz ne znajo postavit, pa dajo pacientu, ki "teži" napotnico za psihiatra, v resnici ima pa človek raka!!!!!! - v vseh poklicih je tako, da naletiš na ljudi, ki o tvojem poklicu vse vedo. Kje se lahko temu izogneš? Tako je življenje, popolnoma nič drugače ni na kateremkoli področju, niste nič bolj bogi v zdravstvu - noben zdravnik v slo še ni odgovarjal za svoje napake. noben. Še kar naprej delajo in še vedno ne znajo tistega naredit pravilno, zaradi česar so nekoga ubili, nikdar niso kaznovani. Če bi ena kuharica imela slabo umite roke, pa bi povzročila salmonelo, bi letela iz službe, če bi ena trgovka zmerjala stranko, bi letela iz službe, če bi en ekonomist zgubil vreden projekt, bi ga prestavili....le zdravnikom, ki nekoga morda tudi ubijejo, ne le zašuštrajo, se nič ne zgodi. NIČ. Nikoli pri nas. Torej si se tukaj zlagala. posledic za zdravnika ni. Jaz bi jim zato dala res velike plače, ampak tudi veliko odgovornost. Pa leteli bi na cesto tisti, ki so nesposobni. Pa še to, tiste par zdravnikov, ki so mi naredili res dobro v mojem lajfu, sem šla posebej osebno pohvalit (tudi sester) in jim povedat, kako strašna redkost so in kako zelo odlični so, pa ne verjamem, da sem edina v slo, ki je koga pohvalila. - delajo petek in svetek, to je res (čeprav so to vedeli, že ko so šli študirat to, a ne). Zakaj hudiča si pa ne izborijo boljše delovne pogoje? Jaz ne maram, da me zdravi en zdravnik, ki je že 20 ur oddelal tisti dan. Še več možnosti, da bo kaj zafural. Nočem tega. Sedaj imate novega ministra, pa naj vam kaj zrihta. Angažirajte fides. - v nič te dajejo ljudje takrat, kadar jim daš povod za to. Mene v službi ne dajejo v nič, ker delam tako, da me nimajo za kaj. O tebi pravzaprav nisem govorila popolnoma nič. Niti o sestrah ni bilo govora niti o kom konkretno. Samo o mojih osebnih izkušnjah z zdravniki. Dokler se takoj, ko ti nekdo reče, da je 80% zdravnikov po njegovem osebnem mnenju zanič, razvrstiš v to skupino, moraš pa res imeti o sebi slabo mnenje. Če bi v svojem srcu vedela, da spadaš v dobrih 20%, ali če bi vedela, da je to kar pišem laž, bi se ti zdelo vse skup smešno. Tako pa v svojem srcu veš, da imam pravzaprav prav....in to je tisto, kar te malo gloda.... lep dan še naprej
|