bumerang -> RE: Prah....grrrrr.... (30.11.2008 15:08:59)
|
Pol si pa industrijskega nabavi. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Tam kjer bo priklopljen, bo zagotovo efekt, na 100m2 pa zagotovo ne. Ozon prečisti zrak saj v določenem času razpade na kisik, torej je vsebnost kisika v zraku po razpadu višja. V praksi tak zrak čutim kot rezek, nasičen zrak. Tak občutek imam npr. na snegu. Zrak, nasičen z ozonom, pa mi povzroča občutek vrtoglavice, jemlje dih. V praksi izgleda tako, da preden greš od doma, vklopiš ciklus z ozonom, deluje 20 minut in se potem avtomatsko preklopi na ionizator, ko pa prideš domov, je pa zrak primeren za bivanje. Vendar to ni stvar, ki bi se počela vsak dan. Nekajkrat na zimo, če prezračevanje zaradi vremena ni možno. Princip ozona mi je sicer jasen, ne bom pa preveč flancala, ker bom itak kmalu kasirala koga, ki bo seciral moje besede, tako da: "Ozon kot stranski produkt oksidira oz. zažge onesnaževalce in jih uniči. Ozonska molekula je zelo reaktivna, zato se vedno, ko sreča lebdeči delec eden od ozonovih atomov odcepi in oksidira onesnaževalca. To za seboj pusti čisti kisik, kar dodatno osvežuje zrak."
|
|
|
|