3,5 mesečnica sili v sedeč položaj-a je to v redu? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Magi* -> 3,5 mesečnica sili v sedeč položaj-a je to v redu? (1.4.2005 7:39:30)

kakor je iz naslova razvidno moja pupa rine v sedeč položaj. sam da ji pomoliš roko, prst, igračo pred nos, zagrabi in se začne dvigovat (zgleda tko kot mami, ki se trudi s trebušnjaki;)). pa me je prijateljica prestrašila, da je to še prezgodaj in da si lahko s tem hrbtenico poškoduje. saj jaz se že trudim, da bi bila čimveč na ravni podlagi, sam ko izkoristi prvo priliko za dviganje :zmeden:

no v bistvu me je zanimal kako je bilo/je s tem pri vaših sončkih??




Anonimen -> 3,5 mesečnica sili v sedeč položaj-a je to v redu? (1.4.2005 7:44:37)

Zelo podobno, s tem da se je pri teh mesecih že kotalil po sobi, torej tudi napol dvigal iz ležečega v sedeči. Saj nazaj ga ne moreš rinit :(




a&m -> 3,5 mesečnica sili v sedeč položaj-a je to v redu? (1.4.2005 7:56:19)

Naš bo v ponedeljek star 4 mesece, pa sigurno že kakšen mesec noče biti več v ležečem položaju. Parkrat sem ga na začetku kar malo silila, pa je jokal in ga potem nismo več silili v ležeči položaj.

Koliko je pa to narobe ne bi vedela, samo po mojem da otrok že sam vem kakšen položaj mu paše.

LP

Maruša:)




tinadvojčica -> 3,5 mesečnica sili v sedeč položaj-a je to v redu? (1.4.2005 7:59:42)

Meni je zdravnica rekla da ju ne smem imeti v sedečem položaju ker to res škodi hrbtenici predvsem v tistem predelu kjer imamo križ ker tiste mišice še niso ojačene.Moji bosta stari pet mesecev in sploh nočeta nič drugega kot sedet ampak se trudimo da čim manj!




dory -> 3,5 mesečnica sili v sedeč položaj-a je to v redu? (1.4.2005 8:04:44)

Ni res da se ne sme...fizioterapevti pravijo,da otrok naredi kar je sposoben...res,da starsi ne smejo pomagat ampak samo dopustit,kar otrok pac naredi :)

Moji prijateljici je pediatrinja rekla,da ne sme do 10 m otroka postavlat na noge..tud ce se sama postavi ji je treba takoj preprecit...kaksen nesmisel...zdej pa privezi otroka na podlago ce ga lahko :zmeden:




Magi* -> 3,5 mesečnica sili v sedeč položaj-a je to v redu? (1.4.2005 8:09:39)

no evo, pol se pa pejt;) vsak razlaga drugače. sicer sem jaz tudi bolj mnenja, da bo otrok že sam vedu, koliko in kdaj mu paše in se pač razvija v svojem tempu (ne pa po predpisanem).




Anonimen -> 3,5 mesečnica sili v sedeč položaj-a je to v redu? (1.4.2005 8:54:06)

Pusti naravi prosto pot malčica sama ve do kam lahko gre in bravo imaš močno in pametno hčer.:bravo::bravo::bravo::bravo:




tinadvojčica -> 3,5 mesečnica sili v sedeč položaj-a je to v redu? (1.4.2005 9:06:56)

Ja saj ne vem več kaj je prav.Vsak dr. pravi drugače.....Najbolje po moje je da ga pustiš pa naj dela kar mu paše!




tinica -> 3,5 mesečnica sili v sedeč položaj-a je to v redu? (1.4.2005 9:10:47)

Jaz pa sem nekje brala, da otrok lahko sedi ko lahko sam drži glavico. Naš Tin se je tudi zelo hitro začel dvigati. Glede hrbtenice, mene je bilo tudi zelo strah da ne bi bilo kaj narobe, ker ko je bil mali smo ga tudi zelo veliko imeli pokonci zaradi podiranja kupčkov, (ker jih nikakor ni hitro podrl) pa je pediater rekel, da je z njegovo hrbtenico vse ok. Sedaj bomo jutri stari 6 mesecev in že lepo sedimo (vendar še ne sam).

Pri otroko je treba delati po občutko saj sam pokaže kdaj kaj hoče in pa še to vsak otrok je drugačen.

Lp




Stran: [1]