JULIJKE (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Tina31 -> JULIJKE (1.4.2005 7:25:40)

No, danes bom pa prvič jest ta prva.:bravo::bravo:

Zanima me, drage julije, a se vam že kaj dogajajo lažni popadki? Meni so se že počasi začeli.Občutim jih pa kot en močan pritisk v dimljah, tko , da se moram kr za trebuh prjet, ker se mi zdi k da mi bo dol padu.Pol pa en mejčkn podiham in v ene pol minute do minuto samo od sebe mine.

Sem vidla, da se menite za kofetek 6.4.:kava::kava: Jaz pa ravno tisti dan na predavanja:(:(, moram it, so zadnja in moram odnest še seminarsko.

Sicer pa se zelo dobro počutim, še vedno sem v službi.
Na porodniško grem 8.6.2005.
Ali veste, kako urediš vse potrebno za očetovski dopust??

Grascakinja -> JULIJKE (1.4.2005 7:32:01)

Jutro!

Jaz hvala bogu nimam tehle lažnih popadkov... je pa eno pupo vsakič ob polni luni tole začelo matrat, pa odpirala se je. Zdajle je v porodnišnici in upa, da bo zdržala do maja, ko ima rok...

Ali tudi na vas kaj luna vpliva?

Joj, kaj sem že hotela - aja, zanima me:

ALI STE ŠLE VSE NA GLUKOZNI TEST? Je to obvezno?

Lep sončen začetek vikenda želim!!!

p.s. če poznate kako dobro aprilsko...

CIPRESA -> JULIJKE (1.4.2005 8:42:20)

Jaz sem ravno od zdravnika in kaj mi je svetovala - počitek, počitek,... kar strogo. Sicer ni nič kaj konkretnega rekla, ampak samo da naj počivam in ne hodim okrog tako da moja kavica za enkrat odpade.

Drugače pa je rekla da se bomo pridružili našim fuzbalerjem :modri: kot sva zaenkrat videli bomo pri nas imeli ŽIGA.

Za KG me je pohvalila in je rekla da sem že tako malo bolj nežne in švohcane postave in da bi se itak mogla zredit malo več in da je kar vesela da me je zadnjič gledala in da se mi še skoraj nič ni videlo da je bila kar malo zaskrbljena.
IN punce rekla mi je da če bi šla rodit zadnjič , da še nisem bila fizično pripravljena, da sicer neve kam včasih grejo KG ker se ene toliko zredijo in jih potem takoj izgubijo, ampak da mora biti vsaka ženska pripravljena na porod tudi fizično in mora biti močna, saj potem takoj vse izgubiš. Je rekla da bom tudi lažje rodila in otrok bo bolj zdrav, da nizka porodna teža otroka tudi ni zdrava in otroka se hitreje primejo bolezni..... no malo mi je nakladala.

En lep sončen pozdrav od CIPRESE :nosecka:

Meceno -> JULIJKE (1.4.2005 9:02:13)

Čestitam CIPRESA za pubeca :bravo::bravo::bravo:
, vidim da se je tvoja G. malo bolj potrudila .

Jaz pač še vedno čakam na odpusnico , drugače se pa počutim OK , hvala punce za podporo in vsaki par :rozica::rozica::rozica::rozica::rozica:

Glede mojega bauhija je pa tako da skos full enakomerno raste , samo upam da me ne bo proti koncu razneslo ( strije :( )
Sicer pa mislim da mi je maternica zopet narasla , ker :duda: skoraj nič ne čutim :ups: , saj je to normalno za 25. teden a ne ?

Danes je zunaj lep dan , ravno za kakšen sprehod , samo se moram vseeno v bundico oblečt , da ne bom spet kaj fasala .

Kaj pa Mariborske :nosecka:, kako oz kdaj bi vam pasala :kava: in seveda kje , ker jaz sem takoj za .

Lp Meceno

Dari -> JULIJKE (1.4.2005 9:04:16)

Ojla :nosecka:!
Tina31 a tud ob petih popoldne nimaš časa? In Cipresa, škoda da ne smeš z nami na :kava:.

Popadkov jaz po moje še nimam :zmeden2:. Me pa zadnje dni boli križ, oziroma nižje dol na riti. Pa ne tko da bi me ful, sam tisto mal čutim. Pa me dragi masira pa nč kaj ne pomaga. Upam, da bo minilo :zmeden:.
A ni lepo, ko je spet sonček? Dons bom pa šla spet na en doooolg sprehod :bravo:.
A so vas že kaj naaprilčkali? Mene je mami, in sicer mi je poslala sms da jo je moj mož povabil na kosilo in kdaj naj pride. In jaz jo brez suma kličem, naj pride okrog treh, ko :love: pride iz službe... Pa se je začela smejat :grrr:. Ti ti mami.
Lep aprilski dan :metulj:

CIPRESA -> JULIJKE (1.4.2005 9:14:44)

Ja Dari mi je rekla da se mi je MV malo skrajšal iz 4,4 na 3,2 da moram počivat -SPET pa saj ni to nič novega.

Anonimen -> JULIJKE (1.4.2005 9:15:08)

:bravo: cipresa za tvojo G...končno
Škoda, ker ne boš mogla pridet v sredo (no, če boš kej bolš, nej te pa le dragi pripelje :)- )
Meceno, ti pa le počivaj.
Pupa moja :racka:, glukozni test ni obvezen, ampak je odvisno od G. Glede na to, da sem jaz +30, me je dala. Ni pa nič narobe, če ne greš, se mi zdi.

Sem dons po dolgem času v službi in je prov luštno :ups:

Mi imamo pa novo posteljico za našega korenjaka...pa vrtiljak glasbeni za na ograjco...pa nov koutrček pa preobleke pa previjalno podlogo pa nov bištek pa nove krožnike pa novo lučko za v otroško sobo pa tako mehko dekico za malega pa novo vazico za spomladanske rožice pa..... :ups: važna sem, ker me je dragi peljal včeraj v Ikeo v šoping :ups:

No, drage julijke, sem dala na "Srečanja" novo temo za 6.4. :bravo: upam, da nas pride velik velik. Kako se bomo spoznale? Ja po trebuščkih, a ne :)- :)-

pravljica -> JULIJKE (1.4.2005 9:36:36)

a ni to isto...otrdevanje trebuha in lažni popadki :zmeden: - jaz sem mislila da je to to...trebuh mi ful otrdeva, večkrat na dan, kljub magnezijevim tabletam...ne boli me, ampak tak čuden občutek dobim, kot da bi se mi maternica napihnila...me zanima, kaj bo rekla G v ponedeljek...kako pa izmeri maternični vrat? jaz ne vem, če bom imela še kak UZ

na test glukoze sem šla, pa je blo proti pričakovanju vse ok...vem, da preveč sladkega pojem, saj se držim nazaj, pa je še vseeno preveč :((

jaz bi si pa papirje rada šla čim prej urejat, da bo čim več lanskih plač, ko še nisem bla v bolniški
za očetovski dopust pa ne vem, a istočasno z mojim rihtam, al mora potem sam al kako

hja, moj voziček je zdaj popoln...quinny comfort (rdeč) + rdeča košara + včeraj sem pri baby centru naročila cabria (tudi rdeč s črno obrobo :love:), ki ga dobim do srede...no ja, črn senčnik še nekje ujagam pol bo pa to to, kar mora bit
drugega se bomo pa lotili, ko dobim solidarnostno pomoč 8)
sam ne vem še, kako naj mojega pripravim, da me pelje v graz mal pofirbcat, ker vem, kako mu je to težko...bom mogla koga drugega dobit, ki si bo vzel čas zame :)-

malika -> JULIJKE (1.4.2005 10:36:05)

otrdevanje trebuha in lažni popadki, to je ena in isto. Ne smejo se pojavit več kot 10x na dan. če se, in sploh če se pojavljajo v enakem časovnem zaporedju (5,10, 15,...min) je potrebno takoj z gin. Vsekakor pa vedno povejte gin če se vam pojavljajo.
Jaz sem jih imela enih 10 dni nazaj več kot 10 v dnevu; ampak neredne, sem omenila gin in mi je takoj predpisal spasmeks in strogo ležanje. Zdaj je bolje. Sicer so še prisotni, ampak manj.

Ja, MB julijke, bo kaj? Jaz sem za, sploh če vas ne moti, da zraven pripeljem enega skoraj 15 mesečnika?

Lp:nosecka::sloncek:

Dari -> JULIJKE (1.4.2005 10:41:33)

Tole otrdevanje trebuha mi ni najbolj jasno. Meni se naredi včasih, ne vsak dan, da se mi zdi, kot bi imela ful težek trebuh. Se mi zdi, da je takrat tud bolj trd. Kaj pa vem.
Zdajle grem domov, na sončka na en sladoled. Lep vikend vam želim, pa se pišemo v ponedeljek!

PAPA pa lubčka

CIPRESA -> JULIJKE (1.4.2005 11:48:33)

Jaz tole o otrdevanju trebuha nevem kaj dosti, nevem tudi a se mi je to že kdaj zgodilo, ker nisem še čutla nič kaj posebnega, me pa mal včasih boli pod trebuhom sploh če na hitro vstanem ali pa me včasih tudi špika v nožnici pa ne hudo ampak tako čisto malo.
Nevem kaj bi lahko to bilo mislim pa da ni panike.Sem bila ravno danes na pregledu in je zaenkrat vse O.K.

Meceno -> JULIJKE (1.4.2005 12:24:57)

Meni se dogaja ta teden , da je trebuh bolj trdi oz se :duda: nekako opre na steno maternice , nimam pa še nekakšnih ( moram potrkat ), bolečin , razen bolečine moje tamale tam spodaj , ko se nekako spreminja , je včasih večja , da po spolnem odnosu , raje sploh ne govorim :zmeden2:

Pa še ena finta , ker nisem še ziher kaj bova imela z :love: , sem ziher takrat ko z dragim :sloncek:, se nekako z glavo in ritko stisne čisto na vrh bauhija , tako da imam potem kvadratast trebuh :)-:)-:)-:)- no, zato sem potem v :)- rekla , da naš fant ziher nima pladca , pa se umika , da ne bi kaj fasal :)-:)-:)-

Ne me tle resno jemat , očitno sem že zdrava:ups:
Se je pa to samo enkrat zgodilo , sem se mogla smejat ko sem imela dva hribčka , pa ta štreči popek . :)-:)-
Aja pa še to , ko sem bila v bolnici so mi po opravljenem UZ na mojo željo dali še slikico , ki pa izgleda tako kot duhec iz one risanke Kasper :)-:)-, na drugi sliki pa je vidna samo velika glava in rokica , ampak ko pa vidim nosek se pa ustrašim , res je na slikici velik in špičast .:zmeden2:

Bom pa ziher zato kupila knjigici Kasper in Ostržka :)-:)-

Malo smeha mora biti , a ne

Lp Meceno

petraCBU -> JULIJKE (1.4.2005 12:46:43)

Uh, jaz sem pa prejle zobarja odtrpela :hudicek: Madonca, da rodit ne more bit hujš! :hudicek::):hudicek:

Sicer pa tudi meni že nekaj časa trebuh otrdeva, ampak niti ne vsak dan, pa nič ne boli in hitro spusti.

S temi glukoznimi testi in merjenjem MV sem pa jaz čisto za luno. Čeprav sem že 30+ (pa še mal podlage...) me niso napotili na noben glukozni test :zmeden:, pa zdej ne vem: a to treba kaj rečt, al kaj :zmeden:

Merjenja MV mi pa tudi G ni nič omenjal, pa bi bilo mogoče primerno glede na to, da nosim dva :duda::duda: in da imata precejšnje možnosti predčasno privekati na svet.
Moram vse to drugič povprašat...

Zdajle se grem pa v kuhinjo odkotalit in kosilo pričarat. Danes: losos in blitva s krompirjem, njammmi.
P.

Romcka -> JULIJKE (1.4.2005 14:36:15)

halo pupeeee;)
moj bosu tudi na trenutke otrdi in je tak zlo neprijeten obcutek...tak da vedno kr se zicnem pa pocakam da mine...nisem pa vedla, da so to lazni popadki...ajajajajajaj...:( upam, da bom do poroda ze kej not padla in vedla za kaj se gre pri vsem skupaj :bravo::bravo:
tole,da bi sle na sokca je pa super idea...kje bi se pa dobile...a bomo mele vsaka sopek rozic v rokah, da se bomo spoznale:)-:)-:)-:)-
uzivaje pa pocivaje pa naj vas dragi velikkk carkljajo:):)
R

valentina. -> JULIJKE (1.4.2005 14:51:31)

ojla,

a to otrdevanje trebuha so lažni popadki? Meni se tudi to dogaja že kakšna dva tedna, ampak ne vsak dan. Meni se zdi da me kar napihne, da bom počla, moj pa pravi da razen da je na otip trd,trebuh ni nič večji. :zmeden:
In še nekaj: kakšnih deset dni me že občasno boli ena kost tam spodaj med nogami :ups:, tako kot da bi se udarila, pa se nisem. Ima še katera to težavo, kaj to pomeni?

Lepo se imejte na kavi, v mislih bom z vami, sem iz obale, tako da mi je malo predaleč. Pošiljam pa vsaki eno :rozica:.

LP, valentina

pravljica -> JULIJKE (1.4.2005 15:42:22)

ja valentina, mene že to kr neki časa boli...pa tud počivanje ne pomaga...se mi zdi, da me pri ležanju še bol boli, sploh ponoči - se kar zbujam, ko se obračam, tako boli

valentina. -> JULIJKE (1.4.2005 18:33:18)

hvala, pravljica. upajmo da nič kaj slabega ne pomeni, bom pa vprašala svojega G ta torek, ko imam pregled.

lp, valentina

Stran: [1]