nespanje novorojenčka (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


cursa -> nespanje novorojenčka (28.11.2008 18:15:52)

Pozdravljeni
Imam 18 dni staro punčico in me zanima ali je normalno, da tako majhen otroček tako malo spi, kot je naša danes. V celem dnevu vse skupaj ni spala niti dve uri. Malce je prehlajena, teče ji iz noska. Vendar ji ga očistim, da lahko normalno diha. Če bi jo matrali krči, bi verjetno močno jokala in bi se zvijala. Zaspi za nekaj minut in potem spet stoka. Lačna po moje tudi ni, ker sem jo preden sem jo podojila stehtala in potem še po dojenju in je imela 80 g več. Kar verjetno ni tako malo, ali pač? Je pa res, da mi je večkrat po hranjenju bruhnila in niti ne tako malo.
V naprej hvala za vsa vaša mnenja.




evi28 -> RE: nespanje novorojenčka (28.11.2008 18:27:23)

Verjetno jo malo matra, če ima zabit nosek, pa ne more toliko spat. Mislim, da se res ne rabiš sekirat, ko bo rabila, bo že spala. Mislim pa tudi, da to nima veze s hranjenjem, sploh če ima dovolj polulane in pokakane plenice. Če je po obroku polila, je to normalno, če je pa bruhnila v loku, potem pa ...ni ravno v redu. Polivanje je pa normalno za take male [sm=duda.gif].




srki -> RE: nespanje novorojenčka (28.11.2008 18:33:03)

Ker je malo nahodna, se verjento tudi kaj slabše počuti, saj veš, tako kot odrasli. Lahko jo tišči v želodčku zaradi zraka, kljub temu, da podre kupčka ali pa jo kaj napenja.

Naš bo sicer star 3 mesece, pa pride dan ali pa tudi več, ko bo v celem dnevu spal samo vsega skupaj 2 uri. Potem pa pride dan, kot je npr. današnji, ko spi že 4 ure.

Ko se bo zmatrala, bo že spala. Ali pa tudi ne, so pa tudi taki, ki bolj malo spijo. Pa ponoči, kako ti spi?




cursa -> RE: nespanje novorojenčka (28.11.2008 18:44:05)

Pridna je. Je nekje okoli desete ure zvečer, potem kako urico rabi da zaspi. Ne joka, malce zastoka, ko ji dudika pade iz ust in jo ji dam nazaj. Potem pa spi nekje do ene ali celo druge ure, potem jeva in podirava kupčke. Naslednjič pa se zbudi okoli pete ure. Skrataka, pridna je. Le danes od devete ure dopoldan ne spi. Par minut, pa konc. Malce pojoka in postoka. Sem jo zdele gledala in se mi zdi, da pa tudi z nogicami malce brca. Ampak verjetno, če bi bili krči, bi močno jokala, al kako? 




Hope2 -> RE: nespanje novorojenčka (28.11.2008 19:12:35)

IZVIRNO SPOROČILO: cursa
Ampak verjetno, če bi bili krči, bi močno jokala, al kako? 


Ne, ni nujno. Naš malček ne joka vedno, joka oz kriči le takrat ko je res zelo hudo. Drugače pa se samo kremži, pači, zvija, noge k sebi vleče, pa rdeči v faco rata, vmes pa stoka in spušča razne glasove.




melanija -> RE: nespanje novorojenčka (28.11.2008 20:16:11)

Za lažje dihanje bi ti prav prišla materina dušica - krema, s tem bi jo namazala po prsnem košu in bi lažje dihala. Jaz sem tudi to uporabila pri drugi hčeri, ko je bila tako majhna, ker je imela zamašen nos.




cursa -> RE: nespanje novorojenčka (28.11.2008 21:21:00)

No zdej pa vem za zih, da ima še krče. Pred kako uro in pol so se pričel. Ubožica joka ko nora in izteguje nogice v intervalu na kakih 15 minut. Z možem jo masirava, zdej sem ji še čajček pripravla, pol pa lahko samo upam, da bodo čimprej minil, ker se mi pošten smili. pojma nimam od kje so se pojavili. Ne jem nič takega, kar bi napenjalo, še sveže zelenjave in sadja ne upam jest. Edino kar bi lahko bilo so mlečni izdelki. Zdej bom tud te ukinla, pol bom pa vidla kaj bo.




zmajaz -> RE: nespanje novorojenčka (28.11.2008 21:23:24)

Mlečni izdelki, kava in čokolada so baje ene najbolj spornih zadev - po teh treh stvareh je dokazano, da rado dojenčke zvija - seveda pa spet ne vsakega. Ko sem se začela teh treh izogibat nismo nikoli več imeli težav s tem, da bi našo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] zvijalo. Če so pa kolike je pa drugo - tiste pa niso odvisne od hrane in jih ne moreš preprečit.




Hope2 -> RE: nespanje novorojenčka (29.11.2008 10:00:11)

Poleg naštetih stvari, našega še zelo matra, če pojem česen, čebulo (surovo in tenstano npr v omakah, golažu) mastno, ocvrto in slano hrano. 




cursa -> RE: nespanje novorojenčka (29.11.2008 10:41:42)

Joj, kaj potem sploh lahko ješ? Jest sem že dans zjutri imela problem kaj jest, ko sem ukinla mlečne izdelke. 




martita -> RE: nespanje novorojenčka (29.11.2008 20:56:44)

samo ne pretiravat...otroci pač imajo krče, to je faza , ki prej ali slej mine, čeprav se ti sedaj zdi, da ne bojo nikoli. jej po pameti, zdravo, pa bo.

glede spanja pa ni pravil. naša ni spala ne ponoči ne podnevi. čez dan mi je do 10m spala samo kake pol ure. in še to v vozičku med sprehodom. sedaj pri letu dni se je tudi to vneslo, čez dan pa še vedno spi/zaspi samo v vozičku.




AnciM -> RE: nespanje novorojenčka (29.11.2008 21:07:31)

Saj krči niso samo od hrane. Ne kateri jih imajo ne glede na to kaj mamica je.Mojemu je škodovalo le zelje, gobe in svinjina. Krče smo pa k sreči imeli le en teden in še to eno uro na dan. Poznam ene, ki so imeli probleme skrči vsak dan od 19h do polnoči prve 4 mesece. Včasih lahko samo crkljamo in upamo, da kmalu mine.






Stran: [1]