Kako prenehati z izčrpavanjem mleka (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Pikapolonica -> Kako prenehati z izčrpavanjem mleka (1.4.2005 6:57:50)

Hojla!

Ravno te dni sem ma tem forumu opisovala vse probleme ki pestijo naju s Tio. Pisala sem tudi o tem, da je že nekaj časa nazaj zavrnila dojenje in sem si zaradi tega zdaj dober mesec bolj ali manj uspešno izčrpavala mleko in ji ga dajala po flaški. Potem pa so se naenkrat pojavili problemi tudi pri hranjenju po flaški (pljuvanje cuclja, jokanje) in včeraj sem dokončno ugotovila, da je Tia začela zavračati tudi moje mleko. Ko ji namreč ponudiš flaško adaptiranega mleka, jo brez problema popije. Z možem sva poskusila tudi z mešanjem - mojega in umetnega mleka - pa je Tia takoj pogruntala da je okus drugačen in poskus seveda ni uspel.

Zdaj mi ne preostane drugega kot da si preneham mleko izčrpavati, vendar kako? Do zdaj sem si 4-krat na dan izčrpala po okoli 230ml, kar sploh ni tako malo. Kako naj pa ravnam zdaj. Vem, da bi si mogla izstisniti samo malo, takrat ko bi me začelo tiščati. Ampak kaj je to malo? 20, 30 ml, ali postopoma vedno manj od 230ml. In pa, zanima me, kaj se zgodi z mlekom ki ostane v dojki. Kam izgine? Kakšen mastitis ali zastojno vnetje sta pa res zadnji stvari, ki si jih v tej situaciji želim.

Ni mi lahko. Hudo je bilo ko sem ugotovila kaj se dogaja, še težje mi je bilo to sprejeti. Vendar, drugače ne gre. No ja, zdaj bom lahko vsaj spet pojedla kakšno sveže sadje in zelenjavo in čokolado. Pa zelje....

Pozdravček, Pikapolonica :pika:




Anonimen -> Kako prenehati z izčrpavanjem mleka (1.4.2005 7:02:38)

Stiskat čim manj mleka, toliko, da popusti pritisk, počasi se bo količina sama zmanjašala, ker ne bo povpraševanja. Pa probaj manj pit, torej ne se več nalivat z vodo. Če se ti bodo pojavile kakšne zatrdline oz. vozlički, jih lepo in vztrajno zmasiraj, da se odprejo vodi in gre mleko ven. Mislim, da ne bi smela imeti težav. Lahko si daješ tudi ledene obkladke.

Srečno.




Natas@ -> Kako prenehati z izčrpavanjem mleka (1.4.2005 7:36:36)

Tudi jaz sem imela probleme s prenehanjem izčrpavanja, s tem da se je pri meni vlek,o kak mesec. Kot je
že aal bina povedala, čim manj pit, izčraj si samo ko te zlo boli in še ta samo toliko da bolečina preneha. Meni ledeni obkladi niso pomagali, lahko pa bodo tebi, probaš lahko, te nič me stane.
Pa veliko sreče.




polona2 -> Kako prenehati z izčrpavanjem mleka (1.4.2005 8:19:52)

Po šestih mesecih črpanja, brez dojenja, sem s črpanjem prenehala v tednu dni, kot so ti že predhodnice napisale, vsak dan manj, jaz sem vsak dan eno črpanje izpustila,prvi dan eno, drugi dan dva itn., ker sem si črpala približno na štiri ure, saj občutek je res neprijeten, prsi so res neprijetno napete, trde, ampak po enem tednu, ni bilo ne duha ne sluha o mlekU aja, pa še hujšat sem začela po 90-dnevni presnovni dieti, isti dan, ko sem začela opuščati črpanje, mislim, da mi je to tudi pripomoglo k izgubi mleka, lp!




Blink1 -> Kako prenehati z izčrpavanjem mleka (1.4.2005 8:39:07)

ja...tako kot so povedale...vedno manj in potem čisto nehat.

Mleko ki ostaja pa se razgradi... Včasih so zdravniki celo dali tablete proti nastajanju mleka.




Stran: [1]