Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: OTROŠKI DODATEK in STARŠEVSKI DODATEK 28.11.2008 14:13:21
|
|
|
|
Najaa
|
Vsako posebej.
|
|
|
|
RE: OTROŠKI DODATEK in STARŠEVSKI DODATEK 28.11.2008 14:17:28
|
|
|
|
Jelcy
|
Starsevski dodatek sem uredila na CSD se pred porodom, po porodu smo samo nesli rojstni list kot dokazilo, da se je otrok rodil. Otroski sem pa urejala mesec dni po porodu in sem dobila nakazano za nazaj, pac od rojstva. Za Ortoski mi je zal da sem sploh dala vlogo, ker od tega nimam niti za paket plenic!
|
|
|
|
RE: OTROŠKI DODATEK in STARŠEVSKI DODATEK 28.11.2008 14:22:24
|
|
|
|
lukec
|
Starševski dodatek je v bistvu socialna pomoč za mamice, ki niso zaposlene ozirama v 18 mesecih pred porodom niso bile zaposlene vsaj 12 mesecev. Vloga se oddaja 30 dni pred PDP do najkasneje 30 dni po porodu. Otroški dodatek pa pripada vsem (znotraj cenzusa seveda ).
|
|
RE: OTROŠKI DODATEK in STARŠEVSKI DODATEK 28.11.2008 14:28:40
|
|
|
|
vesela veselka
|
Hvala lukec za odgovor. Nisem vedela tega, sem mislila da je vsak starš upravičen do starševskega dodatka, ne samo nezaposlene mamice. Torej je potem nesmiselno dajati vlogo?
|
|
|
|
RE: OTROŠKI DODATEK in STARŠEVSKI DODATEK 28.11.2008 14:32:37
|
|
|
|
lukec
|
Lej, TUKAJ je link pa si lahko bolj natačno prebereš. Je pa to res za brezposelne.
|
|
RE: OTROŠKI DODATEK in STARŠEVSKI DODATEK 28.11.2008 14:36:52
|
|
|
|
Jelcy
|
Aha jaz sem razumela, da ti ves da je Starsevski dodatek za brezposelne mamice....no zdaj ves
|
|
|
|
RE: OTROŠKI DODATEK in STARŠEVSKI DODATEK 28.11.2008 14:38:59
|
|
|
|
cursa
|
Koliko časa pa čakaš na odločbo o otroškem dodatku?
|
|
|
|
RE: OTROŠKI DODATEK in STARŠEVSKI DODATEK 28.11.2008 14:40:45
|
|
|
|
vesela veselka
|
sem prebrala, hvala Lukec za pomoč!
|
|
|
|
RE: OTROŠKI DODATEK in STARŠEVSKI DODATEK 28.11.2008 14:44:44
|
|
|
|
vesela veselka
|
torej, če povzamem, pa me prosim popravite oziroma dopolnite kaj manjka - ob rojstvu otroka, kar se tiče papirologije, daš vlogo za: - pomoč ob rojstvu otroka (to je hkrati isti obrazec za porodniško, tukaj izbereš paket) - otroški dodatek - enkratni denarni prejemek od Občine za novorojenca in na koncu še za nezaposlene mamice ta - starševski dodatek. Ali kaj manjka??
|
|
|
|
RE: OTROŠKI DODATEK in STARŠEVSKI DODATEK 28.11.2008 14:47:41
|
|
|
|
zmajaz
|
Vlogo za pomoč ob rojstvu otroka (po želji paket ali denar), porodniški dopust in porodniško nadomestilo oz. starševski dodatek, če je mamica nezaposlena in ji ne pripada porodniško nadomestilo oddaš PRED rojstvom otroka - vsaj kak mesec prej. Vlogo za otroški dodatek in denar od občine pa PO rojstvu otroka. Aja - pa vlogo za očetovski dopust (15 dni plačanega in 75 dni neplačanega) še lahko oddaš - to pa po želji pred rojstvom ali po njem.
< Sporočilo je popravil zmajaz -- 28.11.2008 14:48:39 >
|
|
|
|
RE: OTROŠKI DODATEK in STARŠEVSKI DODATEK 28.11.2008 14:47:45
|
|
|
|
Jelcy
|
To je to
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Kašelj pri otroku: Kdaj k zdravniku?Kašelj pri otroku včasih izzveni v nekaj dneh, včasih pa je dolgotrajen in nakazuje na poslabšanje bolezni. Starši se ve...
Dojenček ponoči ne spiJe nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?