|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kdaj so začeli vaši otročki plaziti?
31.3.2005 21:25:57   
lorelei
Naš je star 6 mesecev in pol, pa se postavi na roke in kolena, ter se guga sem in tja. Če ga dam na tla, se z rokami potiska po celi kuhinji - nazaj, seveda. Kdaj začnejo otročki plazit (mal sem že pozabila, kdaj je plazil ta prvi). Lp, Lorelei
Neposredna povezava do sporočila: 1
31.3.2005 21:30:40   
puncica
Mi smo začel od 6 do 7 mesca enkrat, zdej pa čakamo da shodimo:bravo::bravo::bravo:

(odgovor članu lorelei)
Neposredna povezava do sporočila: 2
31.3.2005 21:31:59   
ribica.

Nismo plazili.

(odgovor članu lorelei)
Neposredna povezava do sporočila: 3
31.3.2005 21:46:43   
babylove
ribica. - kako niste plazili? Sedel je, potem pa je kar naenkrat shodil:zmeden:

(odgovor članu lorelei)
Neposredna povezava do sporočila: 4
31.3.2005 21:51:12   
NinaŠ
Anže se je splazil s slabimi 7 meseci, prej se je pa tud (če je bila seveda veliiika želja) z rokami privlekel kamorkoli. Če se na vse štiri že postavi in gujsa naprej nazaj verjemi, da ni več daleč dan, ko bo pogruntal kako se tako lahko kam pride. Če se ne motim, pri nas faza "gujsanja" ni trajala niti cel teden.

LP

(odgovor članu lorelei)
Neposredna povezava do sporočila: 5
31.3.2005 21:53:56   
frutka_
Na puza, ne plazi in ne kobaca. Star je 9m..

Samostojno je sedel pri 5-ih mesecih.
Pri 6,5-ih m se je prvič ob opori vstal, zdaj "hodi" ob opori (se drži za kavč, stol),za nekaj debelih sekund že tudi sam stoji. Ampak plaziti-kobacati noče. Nasplošno nikoli ni bil rad na trebušku.

Kljub vzpodbudam in prigovarjanju pediatrinje ni šlo. Sem ga vlekla mu afne guncala, igrače nastavljala...on pa je samo jokal in zendril.

(odgovor članu lorelei)
Neposredna povezava do sporočila: 6
1.4.2005 6:20:57   
BARBARA R.
Frutka, hvala enako. Fiziterapevtka mi para živce, jaz moram pa pri 10.-h mesecih otroka dol tiščat. Ker se pač mor prej plaziti.

:muca:

(odgovor članu lorelei)
Neposredna povezava do sporočila: 7
1.4.2005 6:26:44   
JASNA D
Naša mala je pravi ekspert v panogi, ki bi jo jaz uvrstila med puzanjem in plazenjem že od 4,5 meseca. Mi je že s kavča zletela..... Ta velik pa sploh ni kaj plazil - kak dober teden, pol je pa kar naenkrat vstal, nekaj časa hodil ob opori in shodil pri 10,5 meseca. Isti geni - pa tako različni otroci:)-:)-:)-:)-:)-:)-

Jasna

(odgovor članu lorelei)
Neposredna povezava do sporočila: 8
1.4.2005 6:32:25   
dory
Pri 7,5 mescih se je naprej lepo naucil sedet...pol meseca za tem pa smo ze kobacali..pred tem pa od sestega meseca plazili ko tjulencki :)

(odgovor članu lorelei)
Neposredna povezava do sporočila: 9
1.4.2005 6:33:13   
dory
Drugace pa poznam kar veliko otrok ki so preskocili fazo plazenja ampak so iz sedenja takoj vstali :)

(odgovor članu lorelei)
Neposredna povezava do sporočila: 10
1.4.2005 7:42:34   
lin
Pri 9 se še neplazimo se pa dvigamo ob opori

(odgovor članu lorelei)
Neposredna povezava do sporočila: 11
1.4.2005 19:03:03   
Mateja17
Lin, mene pa zanima kako ste hčero naučili, da se dviga ob opori. Mi se namreč tudi ne plazimo in jo tako mi dajemo na kolena in jo tako učimo dvigovanja. Kako ste pa to vi izvajali?

Hvala ti za odgovor.

lp,
Mateja

(odgovor članu lorelei)
Neposredna povezava do sporočila: 12
1.4.2005 19:15:57   
frutka_
Če ti smem tudi jaz odgovoriti na vprašanje. V knjigi ki jo imam, svetujejo da otroku ponudiš nekaj v višini, da se otrok lahko z rokicami gor opre. Torej nekako tako da ima nižjo škatlo, jaz sem mu tudi predale odprla, pa se otrok nato sam gor postavlja. Lahko ga tudi ti postaviš, če seveda kaže interes, pa se malo drži. Res malo. V ničemer ni dobro pretiravti.
Moj se je sicer začel samoiniciativno vstajati v posteljici kjer se je lahko fajn prijel za prečke in se potegnil gor.Ampak tako lahko otroka vzpodbujaš.
Otrok se pravilno dvigne takrat, ko se z eno nogico opre ob tla ter drugo potegne za seboj in se vstane.

Morda toliko. Ne vem koliko je tvoj otroček star ampak če ne kaže nteresa ga ne sili morda ga vzpodbujaj ko se spomniš in nato bo pobuda prišla iz njega.

Čauči!:muca:

(odgovor članu lorelei)
Neposredna povezava do sporočila: 13
1.4.2005 19:30:15   
Gina
Vsi moji so se naučili dvigovat ob stajici z veliko mrežo. Je tako praktična za to. Potem so se pa itak ob vsaki drugi primerni stvari tudi dvigovali, ko so enkrat znali.

(odgovor članu lorelei)
Neposredna povezava do sporočila: 14
2.4.2005 7:48:08   
Mateja17
Frutka in Gina hvala vama za nasvete. Moja hči je stara 10 mesecev in kaže velik interes po dvigovanju ampak bi rada vedno vstajala tako, da bi se samo z rokami dvignila iz sedečega položaja. Tak način je še za mene težak. Ko jo pa primem, da bi ji pomagala pa oporo kar izpusti in čaka, da jo dvignem. Dajem jo pa na kolena in tako si pa že kar pomaga. Samo problem je v tem, ker na kolena samostojno ne zna.

lp,
Mateja:sloncek:

(odgovor članu lorelei)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

5 resničnih dejstev o spanju skupaj z otrokom
Nekateri starši so strogo proti temu, da bi spali skupaj z dojenčkom, otrokom v isti postelji, spet drugi v tem vidijo v...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?