polno dojenje na 5-6 ur (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Dojenje in dodajanje



Sporočilo


KAHLO -> polno dojenje na 5-6 ur (28.11.2008 8:48:54)

Pozdravljene

Moja punčka je stara dva meseca in tri tedne, že od samega začetka se polno dojima, ne sprejme ne flaške ne dude, in do zdaj je blo hranjenje super. Glede teže je bila zmeraj v nadporečju zdaj ima 6700 g, hranili sva se na 3 ure včasih še manj.

No zdaj ta teden pa se je plošča čist spremenila, čez dan bi ona jedla na 5 ali 6 ur, pa še takrat ko ji pristavim ziziko se najprej upira, tudi ponoči je samo enkrat!?!?!?

a je mogoče kaj povezanu s tem da zadnja dva tedna full žuli toti svoji rokici, kar vso pest si v usta stlači!?!?

a ima katera kak nasvet, ali kar koli, kaj bi to lahko bilo!?!?

a mislite da je res možno da imam tako kakovostno mleko, da ko se podoji iz ene joške ji zadostuje za 6 ur?!?!?




aluš -> RE: ZA VSE KI SAMO DOJITE - MOJA PUNČKA NOČE JESTI (28.11.2008 8:57:03)

Moje mnenje. Če je otroček sicer zadovoljen, ne jokav in ves zoprn, je očitno dovolj. Oziroma je samo faza. Mogoče bo že drug teden zahtevala dojko na eno uro. Saj nam tud ne paše vedno enako jesti.
A ponoči spi normalno (zdaj ne vem koliko je prej spala, v glavnem se obnaša podobno kot prej)?
Ker pri dveh mesecih so že tolk veliki, da sami zahtevajo hrano.  
Pa plenice, so polulane in pokakakne?
Pa sicer ni nič bolana (prehlajena, da bi nosek nagajal)?

Če to vse štima, potem po moje ni panike.

Kar se tiče pa stekleničke, moj je z mlekom ni sprejel do 14,  meseca, ko se je 14 dni prej nehal dojit, pa še takrat alpsko (ne AM). Je pa trjalao 14 dni, mož je že rekel, da ne bo nič. Na čajček v stekl. sem ga uspela navadit pri petih mesecih (ampak je bilo ravno poletje), dudo je sicer maral.




nynna -> RE: ZA VSE KI SAMO DOJITE - MOJA PUNČKA NOČE JESTI (28.11.2008 9:09:26)

Popolnoma ista situacija je bila pri meni prejšnji teden. Tudi midve sva jedli najmanj na tri ure, potem pa se je en dan kar začelo. Histerično tuljenje in obračanje starn od prsi, jedla po šestih urah pa še to ne kaj preveč, tudi ponoči ne. Trajalo je tri štiri dni zdaj pa spet normalno. v tem času je bila povsem zadovoljna nič jokala. Patronažna je rekla naj vztrajam in da če ne joka najbrž ni lačna.




piamaria -> RE: ZA VSE KI SAMO DOJITE - MOJA PUNČKA NOČE JESTI (28.11.2008 9:09:57)

Poiskusi ji dati malo čaja[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]čeprav odsvetujejo, ampak moj drugi sine je ob 3. mesjedel le 5x na dan in potem, ko se je ob 20ih najedel se je zbudil šele ob 4ih zjutraj in se najedel.
ob sedmih sva vstala in sva se podojila iz obeh dojk in nato je popoil še 40 ml komarček čaja.
Pri treh mes pa je tehtal:6500 g in meril 62 cm.
Pri 4 mes pa se je nehal dojiti in je jedel o flaški Novalac isto 5x na dan in prespal od 21 ih do 5ih zjutraj.
To je to, da bi bilo povezno z rokami...ne ne, mogoče žuli dlesni ali pa je žejna.....ponudi ji čajček.Lahko po žlički.
Srečno, pa brez skrbi, oz. lahko vseeno pokličeš P, če bi bila jokava  ali pa gre kaj na njo: viroza?.
Upam, da bo vse ok.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




KAHLO -> RE: ZA VSE KI SAMO DOJITE - MOJA PUNČKA NOČE JESTI (28.11.2008 9:11:33)

jedli sva zmeraj na 3 ure tudi ponoči, ampak ko je dopolnila dva meseca je ponoči jedla samo enkrat, glede na to da je šla spat ob 10. se je ob 3 zjutraj zbudila in se dojila in pol se je zbudila zjutraj ob 7.....pa tudi nikoli ni jokala da je lačna, ko sem zaslišala da v posteljici nekaj cmoka sem jo pristavla.....z mojim sva bla vsa srečna da je tako pridna in ne joka ponoči....no zdaj sem pa vsa zaskrbljena, k noče več tako jesti.

nič ne kaže da bi bila kaj bolana, tudi ni tečka in ni jokava.....res pa je da zvečer, večkrat zakriči ko prdne (kot da bi se prestrašla prdenja), dobiva pa kapljice d3 (ampak samo eno na dan in še to zjutraj) in kapljice bio gaja.....
vsak dan tudi kaka sicer je na začetku tega tedna imela pleničko tako polno da je vse čez prišlo, včeraj in danes pa ni tako hudo, previjam jo na 3 do 4 ure in je plenička zmeraj malo pokakana!!!

Kar ne moram verjeti da noče jesti!!!!!oz. da je lahko sita!?!?




KAHLO -> RE: ZA VSE KI SAMO DOJITE - MOJA PUNČKA NOČE JESTI (28.11.2008 9:15:03)

čajček ji vsak dan dam malo na žličko....ampak ga pol izpljune.....zanimivo pa je da ko pa se, če se že doji.....je in je...tako da še zraven zadremucka....pa tudi drgače je tak smejček moj mali, veliko sva tudi zunaj in takrat zmeraj spi.....nevem....kregava se samo pri tem hranjenju!?![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]





Anonimen -> RE: ZA VSE KI SAMO DOJITE - MOJA PUNČKA NOČE JESTI (28.11.2008 9:23:53)

Doječa stavka
Pri doječi stavki pa otrok nenadoma odklanja vsako dojenje in je pri tem očitno nesrečen. Kaže, da je nekaj narobe. V takem primeru razmislimo, kaj je narobe. Kaj mu ne ustreza? Ga morda ob dojenju celo kaj boli? Vprašamo se, ali ima morda vnetje srednjega ušesa, pa ga ležeči položaj in požiranje zato boli. Morda pa ga boli zob, ki izrašča? V tem primeru dojenček kaže, da hoče dojenje, ker ga je to do sedaj še vedno potolažilo, a ko dojko dobi v usta, mu ne pomaga nič, saj ni lačen, ampak ga boli čeljust. Poskuša se dojiti, nato dojko izpljune, se obrne stran od nje, joka in hoče iz naročja. Vprašamo se tudi, ali je morda prišlo do spremembe v okusu materinega mleka, ker je morda začela s kontracepcijskimi tabletkami ali drugimi zdravili ali ker je dobila menstruacijo.
Če najdemo pravi vzrok in ga je mogoče odpraviti, potem se dojenček sam povrne k dojenju. Včasih pa pravega vzroka ne moremo najti in doječa stavka mine sama od sebe. Pri tem mamica poskuša dojenčka nahraniti, ko je le-ta zelo zaspan ali celo med spanjem, poskuša ga dojiti med hojo ali v drugačnih položajih.




šema -> RE: ZA VSE KI SAMO DOJITE - MOJA PUNČKA NOČE JESTI (28.11.2008 10:23:29)

Poznam primer, ko se je otrok sam odstavil pri treh mesecih. Mamica je ugotovila, da je v tem času začela uporabljati mireno in posledično se je mleku spremenil okus.
Ginekologi tega sicer ne potrdijo, saj naj bi bila mirena ena najboljših zaščit pa vendar je to sedaj že drug primer, ki ga poznam, da otrok sam preneha z dojenjem.





zmajaz -> RE: ZA VSE KI SAMO DOJITE - MOJA PUNČKA NOČE JESTI (28.11.2008 10:37:07)

Če ima [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]  na dan dovolj pokakanih in polulanih pleničk, nimaš za kaj skrbeti - to je najpomembnejše merilo, na podlagi katerega lahko presodiš, ali otrok dovolj je.

Drugače pa - se pač zgodi tudi, da pridejo dnevi, ko otroku paše malo manj jesti.




Anonimen -> RE: ZA VSE KI SAMO DOJITE - MOJA PUNČKA NOČE JESTI (28.11.2008 10:37:59)

Imela sem isti primer, Sara je bila zadovoljna, nasmejana še naprej....si je povečala količino obroka, tako da se je razmik povečal za hranjenje. Ne skrbi, če se lepo razvija. Pa tudi na teži lepo dobiva, tak da....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




KAHLO -> RE: ZA VSE KI SAMO DOJITE - MOJA PUNČKA NOČE JESTI (28.11.2008 10:47:45)

OH punce kako sem vam hvalžena za vse vaše nasvete.....steme kar malo pomirile!![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] nisem lih persona k takoj beži k pediatrinji za vsako spremembo, če prav moram priznati da sem jo poskušala poklicati pa se noben ne oglasi na telefon.

Skratka zato ker dojim, sva se z mojim odliočila da bova za zaščito uporabila kondom, da ja ne bi prišlo kaj v najino pupo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Upam pa da je res tako kot pravita nynna in Didlinaa....in je to neko prehodno obdobje oz. si je povečala obrok in je zadovoljna s hranjenjem na 6 ur.
13.11. je na sistematskem tehtala 6700 g danes tehta 7000g (sem jo kar stehtala za vsak slučaj)......ampak me vseeno še malo skrbi....





zmajaz -> RE: ZA VSE KI SAMO DOJITE - MOJA PUNČKA NOČE JESTI (28.11.2008 10:57:39)

Pri taki teži (pa tudi glede na to, da jo pridobiva) te pa sploh nima kaj skrbeti - moja [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]  bo stara 11 mesecev in tehta komaj 8 kg, pa ni nič narobe z njo. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]  Pa od šestega do devetega meseca se je zredila samo samo pol kile, pa je P rekel, da je dost.




Anonimen -> RE: ZA VSE KI SAMO DOJITE - MOJA PUNČKA NOČE JESTI (28.11.2008 11:01:09)

IZVIRNO SPOROČILO: KAHLO


13.11. je na sistematskem tehtala 6700 g danes tehta 7000g (sem jo kar stehtala za vsak slučaj)......ampak me vseeno še malo skrbi....




To je v 14 dneh lepa teža,.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Na mesec naj bi dobili najmanj 450 g.

Sicer pa ne skrbi, če ne bo več dobila polne kile na mesec. Sem bila isto zaskrbljena, ker je dobila nazadnje v 6 tedni le 600 g, pa me je pediater pomiril, da ne more otrok dobiti na teži in zrasti 6 cm. Tako je bilo pri nas.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] In sem pomirjena, ker je tamala velik dobrovoljček. Tud če ji poturim za jest, ona sama zavrne, ker očitno ne rabi. Ja, že zdej znajo povedat, da nočejo.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Vsiljeno mislim.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




KAHLO -> RE: ZA VSE KI SAMO DOJITE - MOJA PUNČKA NOČE JESTI (28.11.2008 11:08:27)

didlinaa in zmajaz..............za njeno težo sem res hvaležna, ampak je res čudno če ti bejbe kar najprej  visi na joški in komaj čaka da papca.....pol pa kr naenkrat nič!!! in zdaj je minilo že polnih 7 ur.......upam da je res tako kot vidvi pravita. Ker je drugače res pridna, zjutraj čeblja, pa se smejka, zdaj že drugo rundo dremucka, roke pa itak kar naprej tiška v usta in jih liže in cuza!!! tako da mislim da res ne mora bit kaj bolana!?!! bi verjetno bla tečna in jokcala!!

Še dobro da imam doma dve škatli teh prsnih blazinic, sem mogla že  zamenjat, ker jih je premočilo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]


res vam najlepša hvala za tolažbo in da delite svoje zgodbe z mano[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




zmajaz -> RE: ZA VSE KI SAMO DOJITE - MOJA PUNČKA NOČE JESTI (28.11.2008 11:10:33)

Dokler je [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] vesela in zadovoljna ji prav nič ne manjka - če bi ji, bi kaj hitro pokazala. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Anonimen -> RE: ZA VSE KI SAMO DOJITE - MOJA PUNČKA NOČE JESTI (28.11.2008 11:34:28)

Joj, mleko si pa le pumpaj, ker se ti bodo joške navadile na tako količino nastajanja mleka na tolk časa.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




jana84 -> RE: ZA VSE KI SAMO DOJITE - MOJA PUNČKA NOČE JESTI (28.11.2008 11:35:17)

Kahlo, samo en predlog...da ti slučajno ne bo prenehalo telo proizvajat mleka, si ga v tem dolgem obdobju med dojenji poskusi kaj iztisnit in spravit za "hude čase"...kar v skrinjo, pa lahko kasneje ko boš morala kam po kakih obveznostih, pustiš otroka komu v varstvo in ko bo lačna bo lahko po flaškici dobila tvoje mleko!!!

Moje mnenje je, da če je dojenček dobre volje in gre normalno s težo gor, potem mu očitno paše jesti bolj poredkoma...
Naš piščanček tudi ponoči je samo enkrat: spi tam od 20,21h pa tudi do 3,4...Tako je blo danes...Potem je pojedel svojo dozo in spal do pol devetih...Ne se obremenjevat, imaš več časa za kaj postoriti...

LP




KAHLO -> RE: ZA VSE KI SAMO DOJITE - MOJA PUNČKA NOČE JESTI (28.11.2008 12:33:36)

jana k.....saj bi si spumpala, samo kaj k naša pikica noče flaške niti dude, pol pa se bojim, da ko bo pa zares lačna pa ne bom imela mleka v prsih!?!?![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] no zdaj bom vseeno spumpala malo mleka iz joške, da vsaj ta napetost zgine




Amam -> RE: ZA VSE KI SAMO DOJITE - MOJA PUNČKA NOČE JESTI (28.11.2008 13:08:11)

Tudi moj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] ni jedel vsak dan enako. Včasih na 3 ure, včasih na 6. Ponoči je pa prvih 5 mesecev celih 12 ur prespal brez dojenja, pa se je vseeno še preveč redil (cca. 1 kg na mesec). Sem imela pa mleka za izvoz in sem si ga morala nujno črpat, ko ni jedel. Mleko je pa sproti nastajalo, tako da sem načrpanega pač zlivala proč.

Če vidiš, da je punčka drugače v redu, da pridobiva na teži, pa da kaka in lula, potem ima zagotovo dovolj in ne rabiš skrbet. Bodi vesela, da imaš tako kvalitetno mleko.





Jelcy -> RE: ZA VSE KI SAMO DOJITE - MOJA PUNČKA NOČE JESTI (28.11.2008 14:33:40)

Nisem prebrala vsega, ampak bi dodala se to , da starejsi kot je dojencek manj pogosto je....In ce je vesel in so plenice mokre je OK. Moj se je na zecetku dojil na vsako uro al se prej, pri mesecu pa pol na 2 uri in po dopolnjenem 2 mesecu pa kar naenkret na 4 ali pa tudi 5 ur. Pri dojenju je tako da ne mores vedet koliko je spil, vcasih lahko le malo, da se odzeja, vcasih pa jo sprazne do konca in se posledicno naje da nekaj vec casa. Moj ko smo bili zunaj ko da nebi potreboval hrane, nikoli ni iskal, doma je bil bolj pogosto lacen. Bodi vesela, da je tako...moj je tudi od zacetka spal....do 5 meseca..zdaj ne spimo vec...se skozi zbuja...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]




majaS80 -> RE: ZA VSE KI SAMO DOJITE - MOJA PUNČKA NOČE JESTI (28.11.2008 18:57:34)





Tudi moj fantek je star 2 meseca in 3 tedne.
Enako se mi dogaja sedaj, da štrajka pri dojenju, še posebej pri levi dojki.
Med dojenjem ga pomirim z dudo in potem hitro menjam dudo za dojko, on pa kar vleče naprej, ampak vskih nekaj požirkov vedno spusti.... Pojma nimam zakaj,
ponoči me to kar malo spavlja ob pamet....

Pa še to, moj tudi že 4 dni tišči celo pest v usta... zakaj ? nimam pojma in slinit se je začel. Menda pa še ja ne zaradi zobkov??
Pri 2 mesecih je tehtal 4.85 in bil velik 57cm. je malo majhen? sicer niso nič rekli na pregledu glede teže.... 9.12 imamo spet pregled bomo videli kaj bo..

LP






kaja02 -> RE: ZA VSE KI SAMO DOJITE - MOJA PUNČKA NOČE JESTI (29.11.2008 19:09:57)

a si dobila že M?  ko sem prvič dobila M po 3m, kljub polnemu dojenju, mi nekaj dni  ni želela jesti tako pogosto kot dotedaj, ko pa ja M minila je pa zopet jedla še bolj pospešeno kot prej, včeraj sem zopet dobila M, pa mi že 3 dni štrajka in ne je .

je bilo pa pri 1. punci isto, vedno ko sem dobila M dan ali dva prej in dokler je trajala mi je malo jedla, narto pa v naslednjih dneh vse nadoknadila

brez skrbi, če ima pleničke polulane in pokakane, je zadovoljna in ti spi ni nič narobe saj tudi nam ne paše vedno jesti,

pa srečno!!!!!!!




kaja02 -> RE: ZA VSE KI SAMO DOJITE - MOJA PUNČKA NOČE JESTI (29.11.2008 19:14:39)

aja, tiščanje pesti v usta je pa pri tej starosti razvojno pogojeno, otroci začneji okoli 3 m odkrivati roke , jih spoznavati in okušati,zobki nimajo tle nobene povezave
sem prvič tud mislala, da že zobki prihajajo, pa sem se celo prepričal, da ga čutim, pa je 1 . zobek prikukal točno pri 13. mesecih[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Aurea -> RE: ZA VSE KI SAMO DOJITE - MOJA PUNČKA NOČE JESTI (30.11.2008 2:13:23)

IZVIRNO SPOROČILO: Jelcy

Nisem prebrala vsega, ampak bi dodala se to , da starejsi kot je dojencek manj pogosto je....


Joj, tole pa ne drži za vse... pri nas gre uvajanje GH zeloooo počasi, zato se več doji, ker je tudi več v gibanju in potrebuje.

Kasso, pozdravljena (te imam še za Majčico [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]), nisem vsega brala, ampak, če lepo napreduje in ne izgleda bolna, potem ni panike. Bodi vesela, da se dojita, saj je morda le prehodna faza, uživaj, kmalu bo morda ravno obratno in bo hotela na 1 uro [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Mleko si pa le izpumpaj in zamrzni, potem pa ji lahko da nekdo po žlički (če te ravno ne bo doma in boš kam skočila po opravkih). Naša tudi ne mara flaške niti dude, edino po žlički sprejme npr. malo vode.

Skratka, srečno naprej in še veliko užitkov ob dojenju!





jana84 -> RE: ZA VSE KI SAMO DOJITE - MOJA PUNČKA NOČE JESTI (30.11.2008 9:32:27)

Kahlo, shrani mleko vseeno v skrinjo, saj tam zdrži do 3 mesecev ali nekaj podobnega. Takrat pa boš verjetno že začela z uvajanjem goste hrane in boš lahko namesto AM v kašice ali polentko dodala svoje mleko, kar je verjetno veliko bolje za dojenčka...

Če pa si ne pumpaš mleka in se preveč časa mleko zadržuje v dojkah se ti lahko pojavi mastitis, kar pa verjetno ni najbolj fajn, kaj ne?




Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>