nespanje enoletnika-stotič (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Viki-2 -> nespanje enoletnika-stotič (28.11.2008 7:29:25)

evo, spet po eni totalno zmešani noči sedim v službi in komaj gledam, Naš tamali se je zbudil vsaj 10x oz, vsako uro, nekajkrat še prej. Pa za ponoret. In se mi zdi da je čedalje slabše. Ga še dojim, ker tako najhitreje zaspi nazaj, ampak mogoče je ravno to krivo. Pa nimam energije, da bi ponoči vzstrajala, ker tuli in se zvija in pleza po postli. Za crknit. In vsakič, ko je zbujanje tako pogosto (saj tudi sicer ni bistrvenio drugače) imam ves čas občutek, da ga napenja. Ker celo noč nekaj pritiska in rine in potem z olajšanjem prdne. Pa je to možno? Da bi ga pri enem letu še vedno napenjalo tako močno, da ne bi mogel spat? In potem se mi smili in ga raje vzame in malo podojim, ker tako najlažje prdne. Ali sem ga samo tako razvadila?
Ima katera takšne izkušnje?
Saj sploh ne vem več, kaj naj naredim. Ali naj grem v udarno akcijo in pustim da se joka in ob tem razmišljam, kaj pa če ga še vedno boli trebušček ali naj poskušam preživet.
Hvala za vse odgovore.




Netopirčy81 -> RE: nespanje enoletnika-stotič (28.11.2008 8:04:33)

Oj, naj te potolažim, da nisi edina. Moja skoraj 11-mesečnica se tudi zbuja ponoči. Sicer ne tolikokrat, ampak res si želim, da bi kako noč prespala, da se končno malo sama naspim. Včasih je pokonci tudi 3 ure!!! Mislim, da jo tud zobki neki matrajo no.
Ne vem, kaj bi ti rekla. Otroci in njihove potrebe so različne. Malo potrpi in saj ga bo minilo.




Luni -> RE: nespanje enoletnika-stotič (28.11.2008 8:12:31)

Ja, mi je znano. Pri drugem in tretjem se je to dogajalo. V bistvu je bilo pri zadnji najtežje. Isto, kot pravi Viki-2. Pa to je bilo za znoret. Zvečer je spala točno 45 min, nato sem morala k njej, da se je priklopila na joško. Trajalo: celo noč - dokler sem dojila-to je do 18. meseca! Ko sem nehala dojiti, se je nakajkrat na noč še zbudila (seveda je bilo prva dva dni bolj intenzivno), sem ji dala za pit vodo, število zbujanj se je zmanjševalo, danes se ne zbuja več. Podobno je bilo pri drugem otroku s to razliko, da ni bilo toliko zbujanj ponoči. Trajalo: dokler sem dojila. Tako, da ja, pri nas je bilo očitno krivo dojenje [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




bodoča -> RE: nespanje enoletnika-stotič (28.11.2008 9:40:32)

Imam 15-mesečnika, ki ni bil nikoli dojen, pa imam tudi probleme s spanjem praktično že skoz. Včasih odkrijem kakšno novo finto zaradi katere spi pol celo noč, ampak to ne traja dolgo.

Npr., ko sem mu začela dajati GH za večerjo je začel spat celo noč, ampak samo tri tedne, pol pa spet zbujanje x-krat na noč.

Jaz upam in se tolažim, da bo enkrat minilo, če ne prej, ko se bo oženil [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].




botrca -> RE: nespanje enoletnika-stotič (1.12.2008 13:10:34)

IZVIRNO SPOROČILO: bodoča

Imam še malo pa bo star 1 leto in se je začel pred 3 tedni ponoči zbujat, danes celo 2x, do sedaj pa so bile vse noči prespane. Nimam pojma v čem je finta.
Jaz upam in se tolažim, da bo enkrat minilo, če ne prej, ko se bo oženil [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] .


tudi jaz [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




jazabel -> RE: nespanje enoletnika-stotič (2.12.2008 17:31:58)

Še dobro, da obstajate tud take kle gor, ki imate mesečnike - kot jaz (ker večina ringarajevk  ima kot
kaže idealne otroke, ki spijo non stop, jedo vse ipd.). Mi2 se zbujava od 20h do 7.30 vsaj 3x - to se mi zdi še normalno - beri znosno. Seveda pa so tu dnevi, ko ta 3x preraste na vsako uro in pol.
Mojo piško pač dojij in je ne mislim izjokavat. Bomo že zdržale, pa saj gre cajt itak tko hitr mimo, da ne morem verjet, da je stara že skor 8 mesecev in da torej ravno toliko časa že nisem spala v kompletu več kot 3 ure.
Uživajte v vsakem trenutku z bebicami, ker se mi zdi to najljubši čas z otrokom. Pa še dojit je tko kjut.
Lp




Sooncek -> RE: nespanje enoletnika-stotič (2.12.2008 18:52:29)

Tudi pri nas je ista pesem. Stari smo 10 mesecev in se ponoči zbujamo n-krat. Včasih je malo boljše, včasih pa prava katastrofa. Podojim ga samo 1x (tam okoli 3h), drugače pa mu dam kar čaj ali vodo. Ker veliko spije, ga moram obvezno vsaj 1x ponoči previt.
Zanima me, ali vaši [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] ko se ponoči zbudijo, kmalu nazaj zaspijo? Naš je včasih tudi po uro in pol pokonci. Sploh noče nazaj zaspat, niti na zizi. Zaspi za eno minuto potem pa vrže dudo vn in pol jok in stok ... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Nimam več idej kaj bi blo narobe. No, če ne druzga, pa vsaj zjutrej potegneva tam do osmih (danes celo do devetih) [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image].
Kmalu bom mogla v službo ... takrat bo šele kriza[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image].




Tisana -> RE: nespanje enoletnika-stotič (3.12.2008 4:22:11)

Tudi naša frajli se zbuja non stop. Stara pa bo kmalu 1 leto. Nočni obrok smo ji ukinili pri devetih mesecih, sedaj pa pač pije vodo - vsakič, ko se zbudi. Tudi vetrove ima kar naprej. Nam so rekli, da je čisto možno, da so za to krive alergije, na bioresonanci pa nam je sedaj rekel še, da gre za bakterije v tankem črevesju. Sicer pa, če je kateri kaj v tolažbo, ravno včeraj sem razmišljala: nespanja se navadiš [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]. Sedaj, ko vstanem 3x, sem ful srečna, da to pač ni bilo na pol ure. Včasih sem jamrala že za tiste 1x, ko se je zbudila ob cca štirih zjutraj. No, sem očitno dobro zdresirana mama [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




naraščaj -> RE: nespanje enoletnika-stotič (28.1.2009 14:22:58)

Hojla,


moja 14 mesečnica je tudi tako nespeča in to vse od 3 meseca naprej. Pred dobrim mesecem so ji potrdili alergijo na KM. Pred tem sva hodili vsaj 7x na bioresonanco in tam ni pokazalo alergije, je pa rekla, da ima ful porušeno črevesno ravnovesje in ne vem kaj vse še. Skratka po teh terapijah ni bilo nič bolše. Mi še vedno ne spimo. Imam občutek, da je mogoče tudi alergija vzrok za njeno nespanje. Ne vem,jaz sem že čist pofurana, ker ne spimo. Dokler sem bila doma je blo še Ok, sam zaj pa ni lih fajn prit ko en zombi v službo in šposlušat še druge. Ne vem več kak ji naj pomagam. kljub strogi dieti ni nč bolš ne na blatu o spanju pa raj ne govorim. Sem pa tut opazla, da doskrat ful prdi med spanjem in se potem sprašujem, če ji dejansko kaj ni Ok al je sam tak nespeča oz razvajena. sam če bi bla razvajena potem bi spala, ko jo vzamem k nama. Ampak ne takrat je še slabš, se vrti, brca, stoka, joka meče po nama.  vglavnem ni da ni. Zdej celo razmišljam, da bi jo peljala še na dodatna testiranja za alergije, ker sumim, da še more neki bit, al pa sam iščem izgovor za njeno nespanje. ma, ne v bistvu me moti, ker njeno blato je še zmer tako kot pred dieto oz včasih clo slabšo.
Nimam več ideje kaj naj počnem, da se nebi tolk zbujala oz. tudi to, da bi sama zaspala.




teja2008 -> RE: nespanje enoletnika-stotič (28.1.2009 14:54:27)

Ojla?
Mene pa zanima kako so vaši otroci spali prve mesece. Ali so se takrat tudi zbujali ali so spali?
Moja 6 tednov stara bebica že zdaj spi skoraj celo noč-od 22-23 ure pa do 4-5 ure. Se podojime in nato spi še do 9-10 ure. Pa me je strah da se bo kaj spremenilo glede na vaše izkušnje?





eole -> RE: nespanje enoletnika-stotič (28.1.2009 19:37:20)

naša je prvih pet mesecev spala super.. no, malo pred petim se je začela zbujati trikrat, potem od petega meseca in pol je šlo pa samo navzdol..
sedaj smo sari osem in ni nič blje, poskusili smo vse živo, tudi na testiranje za alergije smo šli..
pa nič

sem se pa navadila, tako kot je ena zgoraj napisala. tri mesece do službe bom že zdržala, ne vem pa kako bo, ko bom šla delat[sm=zmeden.gif]




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (28.1.2009 20:10:26)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




delfincek4 -> RE: nespanje enoletnika-stotič (28.1.2009 21:14:07)

Pri mlajih dojenkih vasih pomagajo kakne vetrovne kapljice (moj je 4,5m),da laje prdne in ga tolk ne zvija. Ne vem pa,e bi to pomagalo tudi e vejim dojenkom. Moj se kar nekajkrat zbudi,vendar najvekrat pomaga duda,kdaj dam pa tudi kakno pikico teh kapljic na dudo,da se umiri in laje zaspi. Vendar pa tega ne bom smela ve poeti,ko dobimo zobke,saj so kapljice sladke. Uporabljam pa kapljice iz lekarne Dravograd.




benika -> RE: nespanje enoletnika-stotič (29.1.2009 1:05:51)

Vendar pa tega ne bom smela ve poeti,ko dobimo zobke,saj so kapljice sladke.


A dej no nehaj trapat. Zakaj bi mu pa ukinila kapljice, če mu pomagajo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Ne vidim logike, žal. Zaradi kapljic otroček ne bo imel gnilih zobkov. 




Stran: [1]