ultiva (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

daisyb -> ultiva (27.11.2008 21:32:44)

pozdravljene,

mene pa zanima, če katera ve ali je možno v porodnišnici v Šempetru pri Gorici roditi z ultivo? Al je tudi ta dostopna samo v nekaterih porodnišnicah?

lp,

daisyb

tosja -> RE: ultiva (27.11.2008 21:47:15)

Tu je debata na to temo:

http://www.ringaraja.net/forum/vse_o_porodu_z_ultivo/m_1744787/tm.htm

Anonimen -> RE: ultiva (28.11.2008 8:13:37)

V Šempetru je možen porod z ultivo od poletja, in sicer samo med 7.30 in 15.30, ker je med tem časom anestezistka na razpolago. Po 15.30 ni možna!

titi3 -> RE: ultiva (28.11.2008 8:33:16)

Zanimivo. To da je časovno omejeno pa nam sploh niso povedali na materinski šoli.

Jaz bi se drugače držala načela, če jo v tujini opuščajo...

titi3 -> RE: ultiva (28.11.2008 8:36:03)

15:31 "Sorry zamudili ste 1 minuto." [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Ta naš bogi Šempeter.

Anonimen -> RE: ultiva (28.11.2008 8:52:59)

Ti se kar smej. Mi  smo sploh srečni, da je od poletja možno tudi v Šempetru. Žal ne živimo v LJ, kjer pa ni problem čas v katerem rodiš, ampak omejeno število utliv....žal, zadnjo smo dali pred eno minuto.....

Mogoče ti ni znano, da je itak pomanjkanje zdravnikov in anestezistov, poleg drugega osebja in žal je samo ena anestezistka, ki se ukvarja z ultivo v Šempetru.

Vzdrži se komentarjev, če ne veš zakaj je zadeva takšna[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]

Miška2006 -> RE: ultiva (28.11.2008 8:56:27)

Nam je tudi Zavrtanikova na materinski povedala za ultivo in je dejansko možno le tako kot je anonimna napisala.

titi3 -> RE: ultiva (28.11.2008 9:28:06)

Te prosim, saj sem tudi jaz Goriške in to bolnišnico še predobro poznam. Imam veliko materiala, da se smejim. Raje ne odpiram te teme.

Te pravljice o pomanjkanju anesteziologov mi gredo počasi že na... Če so znali dobiti sestre iz tujine za ginekološki oddelek in babice iz Postojne... Kako pomanjkanje anesteziologov, bolj pomanjkanje sredstev za ginekologijo. Kje dobijo denar pa v Trbovljah, Slovenj Gradcu, Brežicah... za epiduralno? Kaj so tako bajno bogate bolnišnice?

Pa veste, da če koga res dobro poznaš dobiš tudi v Šempetru epiduralno? Kako le, če ni sredstev? Čudo!!!!

Mogoče pa je nam Zavrtanikova pozabila povedat uro.

V Šempetru bomo rojevale na naraven način še čez 20 let. Zdaj so odkrili Ultivo, ki jo v tujini opuščajo. Vem, da je težko, če ne moreš drugam, ampak vsaj se ne sprenevedam, ker imam že dovolj izkušenj v tej bolnišnici. Pa če bi imeli več sredstev bi bile tudi sestre bolj prijazne?

Zakaj je bila Šempeterska bolnišnica v  raziskavi ocenjena kot pred-predzadnja bolnišnica v Sloveniji in ginekologija kot najslabše ocenjena v celi bolnišnici?

Miška2006 -> RE: ultiva (28.11.2008 9:38:19)

Ne bom komentirala kakšno je stanje v Šempeterski bolnici, ker ne vem, zato se v to debato ne bom spuščala.

Vem le to kar nam je povedala Zavrtanikova pred cca. 14 dnevi v materinski šoli. Povedala je tudi, da se jo da (ultivo) dobit le v dopoldnanskem času. Jst sem pa po mailu vprašala Šoštariča kaj in kako je točno s tem. Pa mi je  ure napisal, tako da vem iz prve roke. Mogoče obstaja tudi kakšna izjema glede tega....ne vem.

titi3 -> RE: ultiva (28.11.2008 9:51:23)

Problem je v tem, da se v tej bolnišnici nihče nikoli ne pritožuje in namesto, da bi nudili moderne tehnike lajšanja bolečin nudijo samo "nova" (zanje) zdravila, pri katerih je bolečina po Zavrtanikovih besedah ista kot pri ostalih. Kaj mi pomaga novo zdravilo, če je razlika s starim samo ta, da je vprašanje koliko škodi otroku.

Ni rečeno, da bi se odločila za epiduralno recimo, ampak dajte mi možnost izbire. Kakšen odgovor zdravnika je ta, da če ne morejo nudit vsem raje ne nudijo nikomur. Pa kaj nas majo za idiote. Saj samo v Postojni nudijo cel čas, drugje pa kot je na razpolago anesteziolog.

daisyb -> RE: ultiva (28.11.2008 19:55:06)

o joj! kaj naj rečem drugega..hvala vsem za odgovore....zdaj pa res ne vem kam naj grem sploh rodit....glede na to, da bom šla že pred porodom živet v italijo se bojim, da me še do šempetra ne bodo mogli pripeljat, kaj šele v kako postojno. se bopm pozanimala še kako je kaj v italiji...če majo kaj boljš poštimano....in, če me sprejmejo. najbrž da bi me v nujnem primeru sigurno.

lp,

daisyb

titi3 -> RE: ultiva (28.11.2008 21:21:33)

Če se ne motim je dobra dolnica v Pordenone. Bom vprašala še enkrat in ti sporočim.

Če imaš začasno prebivališče lahko rodiš v tisti državi kjer si. Drugače pa te lahko sprejmejo, če imaš Evropsko kartico. Ne vem pa kaj bi ti rekli v primeru, da imaš bliže Šempetersko bolnišnico in si brez začasnega prebivališča, torej samo z Evropsko kartico. Po moje bi te res poslali ...

Stran: [1]