obrok pred spanjem (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane

Sporočilo

nia5 -> obrok pred spanjem (27.11.2008 20:28:31)

Imam eno vprašanje in sicer glede na to da moja pupika ne mara nič mlečnega (nobene mlečne kašice, nobenega grisa, ne keksolinota...) ne vem kaj ji naj dam zvečer za jest. Stara je nekaj čez 6m, GH je že mesec in pol in je še dojena. Kaj ji lahko dam, imate kake ideje, saj jo drugače podojim in je hitro spet lačna, ker se dojima ponoči še 3-4x in ona se ne carta, ampak dejansko je. Kaj ji naj dam sadje tudi zvečer? Hvala

bodoča -> RE: obrok pred spanjem (27.11.2008 20:43:16)

Jaz sem mojemu začela GH za večerjo dajat šele, ko je bil nekje 13 mesecev star.

Ne vem, no, prej pač nikoli nisem pomislila, da bi mu zvečer dajala kaj drugega kot flašo aptamila.

Jaz sadja ne bi dajala zvečer, ker je pretežko za želodček zvečer pred spanjem.

analucija -> RE: obrok pred spanjem (27.11.2008 21:20:00)

res da ni doma pripravljeno. mogoče lahko probaš kašice za lahko noč od hippa.
moj prvi  sin obožuje vsev kar je mlečno. drugi petmesečni bomo pa še videli, goste hrane še noče.

tosja -> RE: obrok pred spanjem (27.11.2008 21:24:34)

Poskusi s polento ali proseno kašo.

tosja -> RE: obrok pred spanjem (27.11.2008 21:25:29)

IZVIRNO SPOROČILO: nia5

moja pupika ne mara nič mlečnega (nobene mlečne kašice, nobenega grisa, ne keksolinota...)

res da ni doma pripravljeno. mogoče lahko probaš kašice za lahko noč od hippa.
moj prvi  sin obožuje vsev kar je mlečno.

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Očitno nisi dobro prebrala - niina [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] ne mara nič mlečnega!!!

zmajaz -> RE: obrok pred spanjem (27.11.2008 21:29:32)

Moja se je najprej (pri 6. mesecih) tudi z vsemi štirimi branila vsake hrane, ki sem ji jo ponudila - že ko je žlico videla, je bilo vsega fertik. Potem sem ji pa ponudila Milupino kašico z okusom čokolade (bi lahko rekli čokolino, s tem da že ima adaptirano mleko not) in ji je takoj bila všeč. Od začetka je sicer pojedla samo po par žličk - ampak že to je bil zanjo napredek. Potem pa vsak večer postopoma več. In še zdaj je to za večerjo in zajtrk (stara bo 11 mesecev). Ne mara pa prav nobene druge Milupine kašice razen te.

Če ji pa recimo naredim pravi čokolino z mlekom, ga pa niti slučajno ne je - samo ta Milupin velja. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley24.gif[/image]

memole80 -> RE: obrok pred spanjem (28.11.2008 8:36:43)

IZVIRNO SPOROČILO: nia5

Imam eno vprašanje in sicer glede na to da moja pupika ne mara nič mlečnega (nobene mlečne kašice, nobenega grisa, ne keksolinota...) ne vem kaj ji naj dam zvečer za jest. Stara je nekaj čez 6m, GH je že mesec in pol in je še dojena. Kaj ji lahko dam, imate kake ideje, saj jo drugače podojim in je hitro spet lačna, ker se dojima ponoči še 3-4x in ona se ne carta, ampak dejansko je. Kaj ji naj dam sadje tudi zvečer? Hvala

Ciao. Imava enak problem. Tudi jaz sem skušala nočno dojenje ukiniti s tem, da sem ji začela dajati večerjo, pa žal ni pomagalo. Otrok vseno potrebuje ponoči tolažbo. Tudi P mi je rekla naj ji poskusim dati večerjo....pa vidiš. Vsak otrok je po svoje poseben. Jaz sem se že navadila na tak ritem. Isto smo imeli problem z mlečnimi kašicami. Kar smo ji dali (Hipp, Milupa, adaptirano mleko) ni marala in je celo dobila kot neke izpuščaje okrog ust, tako da za večerjo ji sploh nisem dajala mlečnega obroka, temveč sem pripravila sadni riž (suhe slive, suhe marelice, jabolka), riž z banano, polento s sirčkom, skutice. Sama P je rekla, da ji čisto nič ne manjka in da ji lahko za večerjo ponudim kakšno skutico, na katero je nora!!! Kupila sem tudi mlečno kašo od Mio (dobi se v Trstu) in tisto tudi obožuje. Nasploh čim je sirček, vse zmaže. Ko boš začela uvajati gluten, potem ne bo problema. Jaz sem moji včeraj pripravila paštico z maslom in malo sirčka in je pojedla. Drugače pa tudi moja frutolinota, keksolinota, itd....sploh ne povoha. PO mojem pa lahko daš med dnevom kakšno skutico, pa za večerjo kakšen riž s sadjem, ali riž z brokolijem. Mlečne izdelke si ji že dala? Aja, naša pa ima slabih 7. mesecev.

Stran: [1]