memole80 -> RE: obrok pred spanjem (28.11.2008 8:36:43)
|
IZVIRNO SPOROČILO: nia5 Imam eno vprašanje in sicer glede na to da moja pupika ne mara nič mlečnega (nobene mlečne kašice, nobenega grisa, ne keksolinota...) ne vem kaj ji naj dam zvečer za jest. Stara je nekaj čez 6m, GH je že mesec in pol in je še dojena. Kaj ji lahko dam, imate kake ideje, saj jo drugače podojim in je hitro spet lačna, ker se dojima ponoči še 3-4x in ona se ne carta, ampak dejansko je. Kaj ji naj dam sadje tudi zvečer? Hvala Ciao. Imava enak problem. Tudi jaz sem skušala nočno dojenje ukiniti s tem, da sem ji začela dajati večerjo, pa žal ni pomagalo. Otrok vseno potrebuje ponoči tolažbo. Tudi P mi je rekla naj ji poskusim dati večerjo....pa vidiš. Vsak otrok je po svoje poseben. Jaz sem se že navadila na tak ritem. Isto smo imeli problem z mlečnimi kašicami. Kar smo ji dali (Hipp, Milupa, adaptirano mleko) ni marala in je celo dobila kot neke izpuščaje okrog ust, tako da za večerjo ji sploh nisem dajala mlečnega obroka, temveč sem pripravila sadni riž (suhe slive, suhe marelice, jabolka), riž z banano, polento s sirčkom, skutice. Sama P je rekla, da ji čisto nič ne manjka in da ji lahko za večerjo ponudim kakšno skutico, na katero je nora!!! Kupila sem tudi mlečno kašo od Mio (dobi se v Trstu) in tisto tudi obožuje. Nasploh čim je sirček, vse zmaže. Ko boš začela uvajati gluten, potem ne bo problema. Jaz sem moji včeraj pripravila paštico z maslom in malo sirčka in je pojedla. Drugače pa tudi moja frutolinota, keksolinota, itd....sploh ne povoha. PO mojem pa lahko daš med dnevom kakšno skutico, pa za večerjo kakšen riž s sadjem, ali riž z brokolijem. Mlečne izdelke si ji že dala? Aja, naša pa ima slabih 7. mesecev.
|
|
|
|