natasarobi -> RE: Obleka za v službo? (28.11.2008 8:58:08)
|
Jaz delam v banki že nekaj let in bom rekla, da je zelo pomembno na katerem delovnem mestu si (delala na večih različnih delovnih mestih). Jaz sem imela občasno tudi stik s strankami/tujimi partnerji in sem bila tudi v kavbojkah (včasih pride stranka ne pričakovano). Nosim pa vedno temen jeans in takrat kombiniram z jakno, bluzo in čevlji s peto. So delovna mesta, ki te nihče ne vidi in si oblečen pač tako kot imaš navado, ker verjemite, da mi je včasih kostim bil kar v napoto, sploh, če konstantno sediš in delaš več kot 8 ur. Je pa seveda odvisno od posameznika. Jaz imam sedaj delovno mesto, ki nimam sploh stika s strankami, sestanki so v naprej napovedani in bi bila vsak dan lahko v kavbojkah in supergah, ampak enostavno v supergah ne morem v službo (bi mi bilo narodno). V kavbojkah sem in tudi bolj športnih čevljih in takrat kombiniram z bolj elegantnimi zgornjimi deli (da nisem kot doma). Najbolje je, da vidiš kako so drugi napravljeni in potem najdeš nekaj zase. Sprva se oblečeš elegantno (kostim, petke, krilo, bluza,...), potem pa se prilagajaš. Ponavadi pa pravijo, da ni bolje, da si 3x urejen bolj kot šef oz. sodelavci (sploh sodelavke).
|
|
|
|