naraščaj -> RE: (ne)spanje čez dan (1.12.2008 16:55:21)
|
IZVIRNO SPOROČILO: honey Jaz pa našega nisem nikoli silila spat. Res je ponavadi zaspal v vozičku, ker sva bila cele dneve zunaj, če pa notri ni hotel spat, pa pač ni. Tudi zdaj, pri 3,5 letih, npr. čez vikend nikoli ne gre popoldan spat, pri babi pa med tednom spi tudi po 2 uri. Pa kaj. Pač ne rabi oz. nadoknadi. Se je pa zadnjič zgodilo, da 3 dni zapored popoldan ni šel spat in je 3. večer padel dol ob 8.30 ob risanki. Tako da, ko bo otrok zaspan, bo spal. In tega se jaz držim že od vsega začetka in ga nikoli nisem silila spat, zato ker pač otrok mora veliko spat [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Otroku ni problem zaspati kjerkoli - no, vsaj našemu ni bilo. Ko je postal zaspan, je zaspal, pa če je bilo to v vozičku, doma na kavču, na obisku ali pa v mojem naročju. Pač ko je bil zaspan, je zaspal in mir. Blagor teb da zaspi kjer kol. Moja sama od sebe ne zna zaspat.Ja lahk tak zaspana, da se sama na seb spotika in tečka in joka in ..... Zadnji teden pa mamo noro. Jaz je pa popoldne ne morm vozt po dežju in zdej ko je že skor tema, prej sem jo še lahk. Ne spi čez dan (razen pri babi v vozičku cca 1h al pa mal več) Stara pa je komi 1let. Včer ni spala cel dan (po treh poskusih sem obupala) in zvečer je zaspala ob steklenički, sam je bla za 5min že pokonc in dretje na polno do 1h zjutri, ko sem skor že znorela. Nočno spanje je pa itak poglavje zase. Mogoč je do zdej 2x prespala nož brez zbujanja, drugače pa na pol ure - 1,5h je budna in joka in jo uspavamo, groza. A je to normalno. Jaz ne vem več sem že čist obupana. Danes sem pa vztrajala in sem se z njo vlegla (kot običajno ) in nisem popustila dokler ni zaspala. No in zdele bo že 1h odkar spi. Men je tko hudo. Moja nujno rab spanc sam ne in ne spat.
|
|
|
|