zara13
|
Halo mamice! Orka..super, da nadaljujemo čvekanje, si se dobro spomnila tole Hmmm..kje naj začnem, kaj se pri nas dogaja? V ponedeljek smo imeli snemanje CMCRF v LJ. Že na začetku je bla mal panika, ker smo malo zamudili, ker je na Jesenicah full snežilo, smo rabili 2 uri in pol do Lj, da ne govorim o čist zabasanih križiščih v LJ..skratka prišli v Pediatrično kliniko in so ga pregledali ter sprejeli na nevrološki oddelek. Sva dobila majno sobico, kjer sva bila sama. Jst sem seveda ostala z njim čez noč. No in mali je čutil, da nismo doma in kr ni hotu zaspat, to mu pa merijo v spanju in je bla kr veselica, sicer ni bil tečka, samo gledal je kot sova, ko bi moral že zdavnaj spat. No in potem je le zaspal in so ga 4 ure snemali. Jst sem spala na enem starem ležalniku iz 70ih let, skratka vse v pediatrični je staroooooo in katastrofa za našo državo, da tako lepa in nova pediatrična klinika že stoji in ni v uporabi. Zjutraj je bila kar kmalu vizita in so ga pregledale tri zdravnice. Glede na to, da je imel ob rojstvu dihalne stiske in se nam je Angel care tudi doma sprožil (večkrat tudi lažno), enkrat pa zares, ker je full spal, sem pač vprašala glavno zdravnico kako bodo te dihalne stiske vplivale nanj in mi je rekla, da je Tian popolnoma zdrav in, da teh dihalnih stisk nima več. Pri nočnem snemanju, mu je samo 1x padla saturacija za 20 sekund in se potem normalno dvignila. Ob tej novici, sem bila res presrečna, da ti reče nekdo, da je otrok zdrav, saj so bile v sosednji sobi 2 dojenčici in ena že večja deklica, ki so imele vse zelo resne težave. Najhuje pa je bilo s punčko, staro 3 leta, ki tehta samo 8 kg. Z mamico in babico sta prišli iz Bosne. Skratka to snemanje smo dali skoz in čaka nas kontrola februarja 09. Drugače pa imamo sedaj nekaj čez 3 kg. Aja še to...so me spraševali, če Tian kaj poliva in res je začel zadnje čase polivat in smo mu zvišali vzglavje in je sedaj super. Je zdravnica rekla, da če slučajno ne bi bilo bolje, da spremenimo tudi hrano in mu začnemo dajat AR formulo. Odkar je vzglavje dvignjeno, polivanja ni in smo še zmerom na Bebi, sedaj pije zadnjo škatlo in bomo prešaltali na št. 1. Zdej sem pa v dilemi, katero mleko izbrat čist preveč je tega in potem si full zmeden kaj uporabit. Svojega mleka nimam več oz. ga je le še za vzorec. 3 dni je bil tudi zaprt, sem mu dala kamilični čaj in je bilo danes zjutraj kar veliko drekca. Se mi je podelal kar na podlogi na previjalni, ker sem ga ravno odvila v trenutku, ko je frajer začel.... Samo, da se je rešil, ker ga je tok zvijalo in je revček jokal. patronažna - pri nas je bila 3x. Sploh ne vem, če bo kaj še prišla, rekla mi ni nič. 3.12. smo tko naročeni v razvojno, 10.12. pa zopet pregled pri pediatrinji in tudi cepljenje. Smo se odločili, da ga cepimo tudi proti rotavirusu. spanje - sedaj že dlje časa spi in se zbuja na 4-5 ur. Ponoči je full priden, samo malo zabrunda, ko je lačen. Orka - si omenila, da ti Ema zaspi v naročju, predlagam eno super zadevo sleepy wrap, sem mislila, da je to kr neki, ampak ni in priporočajo full nedonošenčkom. Jst sem dobila za darilo in je imel en dan Tian full prebavne motnje, se je zvijal in se ni mogel sploh pomirit pa sem ga dala not in je full hitro zaspal in celo tko, da je orng smrčal pomaga otrokom, če imajo krčke, ko jih zvija pa nasploh je fin občutek ga imet pri sebi, kot pri kengurujčkanju. Evo če bo katero zanimalo: http://www.sleepywrap.com/ No sedaj se pa moj miško že oglaša tko, da moram it..no ja sej sem se tud razpisala se še javim kej...papa
|