zinkazi -> RE: sramežljivost (27.11.2008 14:17:56)
|
Ljudje se delimo na bolj živahne in manj živahne. Bolj mirni otroci so že po naravi bolj sramežljivi. Sramežljivost se stopnjuje po drugem letu. Priporočam vam, da vašo deklico sprejmete z vso njeno sramežljivostjo. Če vas to moti, ona vaše občutke zazna, kajti otroci imajo občutke ali intuicijo veliko bolje razvito, kot mi odrasli. Zaradi tega se lahko njena sramežljivost samo stopnjuje. Sprejmite, da ne pozdravi zaradi sramežljivosti, da se ljudem, ki so preveč vsiljivi raje izogne. Poišče zaščito pri vas. Ne da bi jo k temu še vzpodbujali, samo sprejmite jo s tem njenim karakterjem. Lahko pa ji pomagate premagat sramežljivost na ta način, da ji dajete občutek varnosti in sigurnosti. Njeno sramežljivost boste pa premagali s pohvalami. Iščite možnost, da jo pohvalite. Preprečite, da bi jo kdorkoli zasmehoval, sploh pa zaradi sramežljivosti. Poudarjajte in pohvalite tisto, kar želite, da se pri njej še razvija. Sigurna sem, da ima veliko dobrih lastnosti, ki so pomembnejše od sramežljivosti. Lahko se obrnete tudi na moj forum, kjer si lahko preberete obstoječe teme, ali pa skupaj rešiva še kaj več. Poslala vam bom link na ZS.
|
|
|
|