Predsodki (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


Kerensa* -> Predsodki (26.11.2008 18:57:44)

Moderatorka me je preusmerila na čvek, tako, da...

Zakaj imate predsodke? No, saj s tem ne trdim, da jih imate - bom raje vprašala, zakaj (mislite), da nastanejo? Zakaj naj bi bile blondinke neumne? Zakaj naj bi bil politik avtomatsko lopov? Zakaj naj bi vsaka samohranilka goljufala? In, predvsem vprašanje, zaradi katerega to sploh sprašujem - zakaj ne moreš biti pameten, če si taksist?

Od kod sploh pridejo predpostavke za vse to? Saj meni osebno je jasno, da barva las nima nobene zveze z inteligenco, pa da si tudi kot politik lahko pošten, kot taksist pameten in da si lahko resnična samohranilka, brez goljufij, vendar - zakaj ljudje razmišljajo drugače? Od kod je to prišlo?




Ribica ** -> RE: Predsodki (26.11.2008 19:03:46)

Od kod je to prišlo?


Pomojem iz izkusenj.




sanja nk. -> RE: Predsodki (26.11.2008 19:07:04)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]verjetno izkušnje, politik je resno lopov, he he, ker če ni pa postane[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image], blondinke so do zdej vse k sem jih poznala malo prismuknjene, samo to ni nič narobe , so še bolj luškane in simpatične [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image],
[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]no za samohranilke ne vem......., zakaj bi goljufale ........[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image], pa koga bi goljufale
[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]..........taksisti ...tut tukaj nekaj ne štima he he [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image], zakaj bi bli pa oni neumni [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Kerensa* -> RE: Predsodki (26.11.2008 19:07:48)

A ni to potem nepravično posploševanje, Riba? Če si srečal eno neinteligentno blondinko, enega nesposobnega taksista, enega kradljivega politika in eno goljufivo samohranilko - a to daje komu pravico, da vse označi kot take?




Mešamdrek -> RE: Predsodki (26.11.2008 19:10:01)

IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

A ni to potem nepravično posploševanje, Riba? Če si srečal eno neinteligentno blondinko, enega nesposobnega taksista, enega kradljivega politika in eno goljufivo samohranilko - a to daje komu pravico, da vse označi kot take?


Po mojem je ravno to,ker ni ene ampak jih je več in ponavadi izjeme potrjujejo pravilo.




Kerensa* -> RE: Predsodki (26.11.2008 19:14:14)

Seveda ni nikjer (v nobeni "skupini") samo eden... ampak to niti pod razno ne pomeni, da so pa takšni vsi - in da je zato potrebno poniževanje ali obtoževanje kogarkoli od naštetih (ali še koga zraven).




Mešamdrek -> RE: Predsodki (26.11.2008 19:21:28)

Mogoče se pa ravno s posploševanjem drugih, sami vleče(m)jo ven.




kakteja -> RE: Predsodki (26.11.2008 19:23:53)

Joj, Kerensa ne veš kok se strinjam s tabo. Samo osebno zelo nerada uporabljam žaljive izraze in tud mene razjezi, ko pljuvajo po npr. določenih narodnostih. Glih zadnjič je od moža brat pljuval po šiptarjih, češ da so vsi za en drek. Res ne moreš vseh v isti koš metat, povsod so slabi in dobri. Pozdravček




sanja nk. -> RE: Predsodki (26.11.2008 19:28:17)

kakteja to imaš pa čisto res, moj šiptar mi vedno da , no vsem mojim članom velike porcije, in je super za pogovor , [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image], niso vsi isti [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Anonimen -> RE: Predsodki (26.11.2008 19:28:57)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden2.gif[/image] 2x napisala




Mešamdrek -> RE: Predsodki (26.11.2008 19:29:13)

Mal sem razmišljala zakaj....ej nimam pojma.Edino kar mi pade na pamet je "večina" in na podlagi tega potem predsodki.




Anonimen -> RE: Predsodki (26.11.2008 19:30:15)



Kerensa, na policaje si pozabla, pa na dolence, gorence...
Zakaj je pa tako ne vem. Jaz to razumem bolj kot šalo npr, sem malo blond, pa npr vic, ki govori, kako 10 gorencev v fičota spraviš [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] ....odvisno, kdo kako sprejme, no.
Ni pa lepo razmišljati o taksistih, da so vsi neumni, o tem se pa ne bi šalila, res ne.




Anonimen -> RE: Predsodki (26.11.2008 19:35:09)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




Anonimen -> RE: Predsodki (26.11.2008 19:47:44)

Predsodke imamo vsi, eni take, drugi drugačne, eni majhne, drug velike. Na tem svetu ni človeka, ki ne bi imel predsodkov.

Zakaj nastanejo? Zagotovo jih veliko dobimo od staršev, okolice, vzgoje. Če starši vedno govorijo cigani, čefurji ipd. s posmehov v glasu, potem bo to za jimi uzagotovo pobral tudi otrok.

Glavni razlog za predsodke pa se mi zdi, da je vsečloveška značilnost: vsak je azse  prerpilčan, da ve in zna najbolje in to isto prenaša na vse ljudi. In če imaš sto ljudi, ki vsak zase misli, da mora biti njegova resnica univerzalna, potem pač ne more priti do drugega kot do predsodkov. Ker je težko sprejeti, da imajo tudi drugi ljudje vso pravico do svoej resnice in da lahko sobivamo eden z drugim, tudi če drugače govorimo, mislimo, delujemo, verujemo,...

So pa ljudje različni. Eni ne bodo v celem življenu premaknili ene možganske celice in se bodo svojega mnenja držali kot pijanec plota, če jim kažeš belo, bodo še vedno trdili, da vidijo črno. Drugi pa se zavedajo, da imajo predsodke in jih skušajo odpraviti. Zrazumevanem drugih. Vsakemu do konca življenja ostane marsikateri predsodek, ustvari se tudi kakšen nov. Razumem človek bo to pri sebi sprejemal in skušal odpraviti vsaj v določeni meri.




Anonimen -> RE: Predsodki (26.11.2008 19:50:17)

Zakaj imate predsodke? No, saj s tem ne trdim, da jih imate - bom raje vprašala, zakaj (mislite), da nastanejo?


Ne vem se, sem tako gor zrasla [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image].
Moram malo razmislit, od kje in zakaj.

Sicer sem hotela komentirati tvojega taksista [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image], pa je bila ze moderatorka na delo z opozorili. Torej izkoriscam tukaj.

Kako je bilo ze receno, da ni kaj prida dedc, ce je taksist? Mogoce je pa TAKO v redu, da se mu sladko jebe in dela tisto, kar mu pase. Za sebe vem, da bom pametna in popolnoma zadovoljna takrat ko bom ves ljubi dan okopavala krompir in mi ne bo treba in ne bom zelela delati vseh vsakdanjih poslov...to bo enkrat, zdaj se ne, zdaj je se ring v spilu [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image].





amaya -> RE: Predsodki (26.11.2008 19:51:04)

ponavadi predsodki nastanejo zaradi strahu pred tisto stvarjo, torej pred nečim neznanim. Kot npr. homoseksualci in podobno. Jaz jih tudi ne razumem in jih nikoli ne bom. Ne razumem, kako se lahko vse ljudi v en koš meče. Poznam marsikatero blondinko, ki ni gljih brihtna in kr neki brunetk...ampak blondinka itak vedno nasrka zaradi tega [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Da o policajih ne govorim. O taksistih pa prvič slišim. Jih poznam kr nekaj in ne bi nikoli rekla kaj takega...oz. nikoli nisem slišala tega predsodka




lukec -> RE: Predsodki (26.11.2008 20:01:29)

Zakaj imate predsodke? No, saj s tem ne trdim, da jih imate - bom raje vprašala, zakaj (mislite), da nastanejo? Zakaj naj bi bile blondinke neumne? Zakaj naj bi bil politik avtomatsko lopov? Zakaj naj bi vsaka samohranilka goljufala? In, predvsem vprašanje, zaradi katerega to sploh sprašujem - zakaj ne moreš biti pameten, če si taksist?


Pravzaprav nimam nobenega predsodka od zgoraj navedenih. Priznam tisti o policajih me malo vleče  [image]http://smileys.smileycentral.com/cat/36/36_1_21.gif[/image].
So pa to neki stereotipi določenih skupin do določenih drugih skupin. Po mojem nastanejo zaradi pretiravanja in posploševanja.




ssevin -> RE: Predsodki (26.11.2008 20:08:27)

Joj Kerensa, ti še zdaj ne moreš pozabit kar sem napisala[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]  Daj dihaj, ni tak hudo no..pa ne jemlji vse kar jaz napišem za sveto in resnično...pač sem se enkrat davno zaljubila v taksista in nategnila. A si hepi zdaj?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




amaya -> RE: Predsodki (26.11.2008 20:10:13)

fajt [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




sanja nk. -> RE: Predsodki (26.11.2008 20:18:48)

a v tem grmu zajec tiči[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image], candy22 pa ne od tvoj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




mamči -> RE: Predsodki (26.11.2008 20:21:49)

Ta trenutek se ne spomnim kakšnega predsodka. Iz tvojega seznama mi sploh nobena oseba ne predstavlja predsodka, sploh o blondinkah da ne bi preveč komentirali [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image].
Zakaj že ne more bit taxist pameten ? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




ssevin -> RE: Predsodki (26.11.2008 20:25:12)

IZVIRNO SPOROČILO: mamči

Ta trenutek se ne spomnim kakšnega predsodka. Iz tvojega seznama mi sploh nobena oseba ne predstavlja predsodka, sploh o blondinkah da ne bi preveč komentirali [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] .
Zakaj že ne more bit taxist pameten ? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]



Zato ker sem jaz tako rekla, Kerensa pa ne more pozabit.




mamči -> RE: Predsodki (26.11.2008 20:30:26)

Eden pač ni pameten, vsi pa tud ne morejo bit.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




ssevin -> RE: Predsodki (26.11.2008 20:31:36)

IZVIRNO SPOROČILO: mamči

Eden pač ni pameten, vsi pa tud ne morejo bit.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]



Jaz tudi tak mislim, ne vem kaj je s to Kerenso, da meče vse v en koš [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




Kerensa* -> RE: Predsodki (26.11.2008 21:19:50)

IZVIRNO SPOROČILO: ssevin
Joj Kerensa, ti še zdaj ne moreš pozabit kar sem napisala[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]   Daj dihaj, ni tak hudo no..pa ne jemlji vse kar jaz napišem za sveto in resnično...pač sem se enkrat davno zaljubila v taksista in nategnila. A si hepi zdaj?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Še ni tako dolgo, kar si ti napisala. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] In tudi ne jemljem vsega tvojega (ali od katere druge) pisanja za sveto in resnično. Me pa dobesedno zabolijo predsodki, v katere sem sama tako ali drugače vpletena. Poglej, saj sem se jaz tudi zatrapala v enega taxista (no, ne samo v enega [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]), pa zato še ne posplošujem, da so zato vsi impotentni, ker me ta ni hotel nategnit [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Potem imam z enim "impotentnim" doma celo otroka [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Vseeno pa na trenutke pomisli malo, preden kaj napišeš, a veš? Ker tisto je dejansko bila žaljivka - zame osebno.

Fajta pa ne bo. Sem jih že prerasla (vsaj na RR [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]).




Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>