zmeda pri dojenju (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

polona2 -> zmeda pri dojenju (31.3.2005 10:59:21)

Zopet sprašujem v imenu prijateljice, ima mesec in pol staro punčko, od začetka se dojita, sedaj ima z njo že nekaj dni in noči težave, pri dojenju namreč mala postane zelo nervozna, sam podoj zato traja uro in več, namesto da bi pila , jo vleče za bradavico in obrača glavico sem ter tja in se pritožuje, mleka ima prijateljica dovolj, zato najbrž to ni razlog, je imela mogoče katera od vas podobne izkušnje, hvala za vaše odgovore, uporabila sem tudi že iskalnik, najbrž sem sigurno kaj zgrešila, lp!

Anonimen -> zmeda pri dojenju (31.3.2005 11:01:08)

No, potem pa najbrž mala ni lačna, bi jest rekla. Uro in več pa res ni treba dojit.

babylove -> zmeda pri dojenju (31.3.2005 11:03:19)

Naj jo poskusi dvignit. Pri nas je bilo enako, pa sem pogruntala, da če ga takoj dvignem, ko se začne kregat z zizo, potem - rigne. Pol pa mirno dalje papa.

JASNA D -> zmeda pri dojenju (31.3.2005 11:10:15)

Jaz sem imela podobno izkušnjo kot jo navaja babylove. Včasih pa sem samo zamenjala ziz (iz leve na desno ali obratno), pa je punčka lepo jedla dalje. Podoj pa nikoli ne traja dlje kot slabih petnajst minut. Naša res pridno je - nekateri kar ne verjamejo, da je v dobrih petih minutah včasih že gotova - in to že od začetka. Marko pa je bil druga zgodba, ampak takrat je bila mami pač zelo "pametna":( in je poslušala vse bedarije, ki so jih kvasili ljudje okoli nje.......

Jasna

N&N&D -> zmeda pri dojenju (31.3.2005 12:23:02)

Tudi pri nas so včasih podobni problemi. Včasih pomaga da Denisa dvignem in podre kupčka. Včasih pa moram zamenjti dojko in je zopet normalno naprej. Mislim, da ko se nekaj časa doji mleko ne teče tako kakor na začetku in zato noče vleči.
Naj poskusi, pa bo videla. lp

HuAnita -> zmeda pri dojenju (31.3.2005 18:06:28)

To je počela naša prinčipesa, ko je imela krče. Samo na dojki se je potolažila (hm, žal tudi še zdaj...). Naj podira kupčke, pa pred dojenjem oz. čisto na začetku najjo masira v smeri urinega kazalca, ampak ne več takrat, ko mala že požira.

BARBARA R. -> zmeda pri dojenju (1.4.2005 6:52:55)

Morda pa ima zastoj mleka in premalo teče. Jaz sem imela takšne težave. Dojke kot balona, otrok se pa ni najedel ker je prej obupal.

:muca:

Stran: [1]