Stalno bivalisce LJ - da ali ne? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Anonimen -> Stalno bivalisce LJ - da ali ne? (31.3.2005 8:33:53)

Pozdravljene!

Ne vem, kje naj to vprasam, zato sem izbrala vas, ki ze imate majhne otroke.

Zivim v LJ, kjer imam zacasno prebivalisce, stalno pa se vedno pri starsih. Julija se bom porocila in ker moram v vsakem primeru menjati dokumente, razmisljam, da bi se stalno prijavila v LJ. Kljub temu, da vecno ne mislim tukaj zivet.
Zanima me, ce so kaksne prednosti/slabosti pri stalnem v LJ. Sem namrec na zacetku nosecnosti in bo otrok najbrz ze tukaj hodil v jasli. Ali je cisto vseeno, kje si prijavljen?

Ce imate kaksne izkusnje, vas prosim za nasvet.

Hvala in veliko soncka vsem!




Anonimen -> Stalno bivalisce LJ - da ali ne? (31.3.2005 8:38:58)

Če bo mali hodil v jasli v LJ potem je seveda dobro, da ste prijavljeni v LJ, ker občina subvencionira vrtec tistim, ki so v njihovi občini. Vsaj mislim, da je tako, sicer me popravite.




Magi* -> Stalno bivalisce LJ - da ali ne? (31.3.2005 8:40:51)

vem samo to, da moj mož ni mogel urediti osebnih dokumentov za hčerko, ker je (še vedno) prijavljen na starem naslovu. midve s hčero pa že na novem. sem mu morala pooblastilo napisat.

drugače pa nimam pojma, če bi bile kakšne prednosti ali slabosti.




Lenny -> Stalno bivalisce LJ - da ali ne? (31.3.2005 8:42:00)

Za subvencijo bo kar držalo, kar piše Al bina. Občina subvencionira svoje "ovčke", saj od njih tudi veselo pobira davke.




lin -> Stalno bivalisce LJ - da ali ne? (31.3.2005 8:47:41)

Jaz sem iz Izole zdaj pa živim v Portorožu(no že 5 let)Lani maja sva se poročila in sem tudi jaz menjala vse dokumente,samo imam še zmeraj stalno prebivališče v Izoli začasno pa v Portorožu(kjer je moj mož doma)Lin pa ima stalno v Portorožu(kot mož)
Jaz sem se hotela tudi prijavit za stalno v Portorožu samo zaradi nekega dedovaja v Iz je blo bolje da ostanem prijavljena v Iz za stalno in morem rečt da ni nobene razlike.




lin -> Stalno bivalisce LJ - da ali ne? (31.3.2005 8:49:42)

Glede vrtca pa ni važno kje si prijavljen saj se mi zdi tako ker imam kolegico ki živi v Kopru pa je dala tamalo v vrtec v Portorož ker ima tam službo pa ji je lažje ker jo spotoma pelje in pober.
No ne me jemat za besedo ma mislim da nebi smelo bit nobenih problemov




Anonimen -> Stalno bivalisce LJ - da ali ne? (31.3.2005 8:54:54)

Po moje pri subvencioniranju vrtca tudi ni problema. Pač daš prošnjo za znižanje na občini, kje si prijavljena, vpoišeš pa vrtec, v katerega bo otrok hodil, tudi če je to v drugi občini. Mislim, da je o tem že enkrat tekla debata, sicer pa raje vprašaj pri "pristojnih organih".
Je pa res, da imajo v primeru, da je otrok, ki čakajo na sprejem, preveč, prednost tisti, ki so prijavljeni v občini, kjer je vrtec.




Anja167 -> Stalno bivalisce LJ - da ali ne? (31.3.2005 20:21:23)

Ja, tako je, kot pravi Splišni.




Stran: [1]