Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
pritisk ob koncu nosečnosti 25.11.2008 16:16:19
|
|
|
|
Claudi
|
Ojla. Mam še par dni do roka, danes sem imela G pregled, vse ok, mal blagih popadkov na ctgju, razen da zatekam ful v noge, pa rekla je da mam mal izcedka, kar nevem zakaj naj bi blo narobe ?No pritisk pa ni bil ok, 150/90 ko mi ga je merila prvič in 150/85 ko mi ga je merila drugič. Je G rekla da nej grem dam in naj dve uri počivam in si ga potem spet zmerim in če bo več kot 140/90 naj pokličem soproga in naj greva v P No...po 2h sem si res zmerila pritisk, mela 145/91, počakala še pol ure in je bil kr 159/102. Sem klicala v P PO in povedala za kaj se gre in so rekl da je to pač normalno da je mal povečan pritisk ob koncu , in da če me nič ne boli, me ne boli glava itd, naj ne hodim k njim, naj normalno živim naprej in si ga jutri zjutraj še enkrat zmerim.... Kaj pa ve pravte na to Ker je to moja prva niti ne vem kaj pri vsej tej vlogi igra pritisk Zakaj je pol G rekla da nej grem v P, tm v P pa da ni treba, češ da o povečanem pritisku govorimo ko je čez 160/100 Pliss za kake informacije!
|
|
|
|
RE: pritisk ob koncu nosečnosti 25.11.2008 16:18:57
|
|
|
|
tosja
|
Sama sem imela čist enako situacijo. Šla sem takoj h G. Me je obdržala v P na opazovanju. Ker se je na srečo umirilo. Mi je pa rekla, da če je čez 140 takoj prit!!!! V Mb glede tega ne komplicirajo. Na tvojem mestu bi šla-takoj!!!
|
|
RE: pritisk ob koncu nosečnosti 25.11.2008 16:20:53
|
|
|
|
tosja
|
IZVIRNO SPOROČILO: Claudi Zakaj je pol G rekla da nej grem v P Ker moraš it!!! Glej pri tako visokem pritisku lahko pride do odstopanja posteljice. Nočem te strašit, samo polagam ti na srce-pojdi!!!
|
|
RE: pritisk ob koncu nosečnosti 25.11.2008 17:03:38
|
|
|
|
FLASK_A
|
Pa glej, da zarobantiš, če te nazaj domov pošljejo. Imajo, da te opazujejo, da ne bo res kaj narobe! Kar reci, da si dobila taka navodila, pa naj zavijajo z očmi kakor hočejo- samo da bosta vidva z malim OK
|
|
RE: pritisk ob koncu nosečnosti 25.11.2008 17:16:51
|
|
|
|
Claudi
|
ma sploh nevem, po moje mam bolj visok pritisk zato k sm živčna zarad vsega al kaj ... V Po so rekl da ni nč hudga, v P Kr pa da nej se kar pridem pokazat, sploh če še zatekam - kar pa kr dost v noge... Sej kaj, vrjetn bi me tm obdržal da bi počivala kar pa lahk tud doma po eni strani? Rodila itak še ne bom, če še nism kej dost odprta pa tud popadkov še nimam....
|
|
|
|
RE: pritisk ob koncu nosečnosti 25.11.2008 17:27:59
|
|
|
|
lewinsky
|
Claudi pojdi v P, če boš imela visok pritisk. To da še ne boš rodila,ker še nisi dovolj odprta ne moreš ti nič rečt. Meni se je pritisk dvigoval tako da smo prišli tudi do 200 potem je bila pa panika prej pa te noben kaj dost ne pogleda. Bil je potreben carski rez TAKOJ! S tem se ni za igrat. No meni so padli tudi trombociti. Meri si pritisk!Zakaj se ti pa dviga pa je težko reči.
|
|
RE: pritisk ob koncu nosečnosti 25.11.2008 17:51:16
|
|
|
|
pob@linček
|
Jaz tud mislm da si zivcna ker sem imela isti problem.Enkrat sem si ga zmerla pa je bil mal visji pol pa ze iz strahu da bo drugic se visji je res bil.Men se je od skrbi ze mesal pa sem hodila vsak teden v porod. pa so me mel tam na mizi in smo se pogovarjal da to ni nic hudega in je bil cez pol ure ze skoraj prenizek.Tudi za domov so mi dali aparat ki ti ga meri na 10min pa je blo vse OK.Tudi ti ga lahko zahtevas pa bos takoj vedla a je sam psiha.Ta psiha je SRECNO
|
|
RE: pritisk ob koncu nosečnosti 25.11.2008 18:11:09
|
|
|
|
cupacups
|
mene so obdržali v B zarad pritiska 5 dni. ampak mene je glava bolela ko ...če se ne počutiš dobro pojdi an pregled, saj je njihova dolžnost da ti pomagajo... drugače pa , če ne boš tolk mislila na pritisk ti bo vrjetno tud padel ne smeš bit živčna in čakat da bo narastel spij si mal magnezija pa pomiri se ...čez pol ure si ga še enkrat zmeri....ampak chill out
|
|
|
|
RE: pritisk ob koncu nosečnosti 25.11.2008 18:32:25
|
|
|
|
N _ B
|
IZVIRNO SPOROČILO: Claudi ma sploh nevem, po moje mam bolj visok pritisk zato k sm živčna zarad vsega al kaj ... V Po so rekl da ni nč hudga, v P Kr pa da nej se kar pridem pokazat, sploh če še zatekam - kar pa kr dost v noge... Sej kaj, vrjetn bi me tm obdržal da bi počivala kar pa lahk tud doma po eni strani? Jaz bi se šla pokazat. Naj preverijo še beljakovine v urinu in te imajo pod nadzorom. Ne bi te rada strašila, ampak meni se je obakrat začelo podobno. Končalo pa z urgentnim CR. Rodila itak še ne bom, če še nism kej dost odprta pa tud popadkov še nimam.... Jaz jih tudi nisem bila odprta za rodit, popadkov tudi še ne pravih, pa sem obakrat rodila in to s CR. 1. v 38. tednu, 2. pa v 39. tednu. Obakrat je bil visok pritisk, edemi (zatekanje) itd itd. Ne bom pisala, da te ne prestrašim, ampak iz srca ti svetujem, da se greš pokazat. Domov te še vedno lahko pošljejo in ti boš pomirjena. SREČNO!
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?