|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  73 74 [75] 76 77   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Gorenjske nosečke
3.9.2010 11:44:08   
Patty81
Naja17: jap, tud jaz upam na ta fletne babce :). Ko sem bla na razgovoru za epiduralno, so se mi vse zdele prav prijetne in še same mlade. So nas tako gledale in se nasmejale iz sosednje sobe...sem se takoj mal boljš počutila!
Archie: He he, po roku :). Jaz že zelo težko spim, ne najdem več ta pravga položaja... pa še ponoči hodim na wc ene 4x. Mogoče se pa res srečava, kaj veš ;)

(odgovor članu archie)
Neposredna povezava do sporočila: 1851
3.9.2010 11:58:14   
archie
IZVIRNO SPOROČILO: Patty81

Naja17: jap, tud jaz upam na ta fletne babce :). Ko sem bla na razgovoru za epiduralno, so se mi vse zdele prav prijetne in še same mlade. So nas tako gledale in se nasmejale iz sosednje sobe...sem se takoj mal boljš počutila!

ooo, a si sla ze na razgovor? A to gres samo tja v torek in to je to? A se je bilo treba v naprej kaj najavit?

16.9.2010 se nama je spremenilo življenje... :)

(odgovor članu Patty81)
Neposredna povezava do sporočila: 1852
3.9.2010 12:10:58   
Patty81
Jap, sem šla, da me ne bi porod prehitel ;). V šoli za starše so rekli naj gremo kakšen mesec pred rokom. Sem klicala na Jesenice in so rekli, naj samo pridem v torek ob 13., da se ni potrebno naročat. Bilo nas je ene par. Anesteziologinja si je najprej zapisala naše podatke, razložila kako stvar poteka in kakšni so možni zapleti, nato pa smo še spraševale, katero je pač kaj zanimalo.

By the way, par dni nazaj je rodila ena kolegica, ki je imela prvi porod naraven, zdaj pa epi. Pravi, da je epi zakon, da je bila pri prvem zelo zmatrana, da je otročka komajda lahko pogledala, zdaj je bila pa polna energije in je velik lažje spremljala vsak trenutek. user posted image

(odgovor članu archie)
Neposredna povezava do sporočila: 1853
3.9.2010 12:18:22   
archie
jaz sem bila nekaj casa skepticna zaradi EA. Ampak ce mi bodo forsirali vaginalni porod kljub medenicni vstavi, ne grem brez EA.
sem se pa odlocila, da grem v torek na posvet.

16.9.2010 se nama je spremenilo življenje... :)

(odgovor članu Patty81)
Neposredna povezava do sporočila: 1854
3.9.2010 12:27:01   
zinchy
punce a se bo katera odločila za pitje malinvega čaja??mnenja o temuser posted image

13.10.2010 Mai Peter

(odgovor članu archie)
Neposredna povezava do sporočila: 1855
3.9.2010 12:39:03   
Patty81
Zinchy, jaz ga pijem. Sem vprašala G, je rekel da škodit ne more oz. da ga lahko pijem. Ene par kolegic ga je pilo in so vse imele zelo dobre izkušnje s porodom tako da mogoče nekaj je na tem...Pile pa naj ga ne bi pred zadnjim mesecem.

(odgovor članu zinchy)
Neposredna povezava do sporočila: 1856
3.9.2010 12:41:40   
naja17
IZVIRNO SPOROČILO: zinchy

punce a se bo katera odločila za pitje malinvega čaja??mnenja o temuser posted image

Jaz ga verjetno bom... Škodvat ne more, če pa pomaga, pa tuk boljše user posted image ...

(odgovor članu zinchy)
Neposredna povezava do sporočila: 1857
3.9.2010 12:48:09   
lija30
zinchy
zinchy-mogoče se pa res še srečava.Jaz sem bla ful v dvomih kam naj grem rodit.Zaenkrat še mal kolebam,da bi šla na Jesenice, sam bom vidla.Po moje,da bom kr v Kranju pristala.Je pa res,da sem jaz najprej imela rok 19.10,pol so mi prestavil, tko da bomo videl kako pa kaj!

Moj itak nikol ni šel z mano k Vrabičevi, k sem tko šlišala,da kako ne smejo hodit, pa itak ne bi nč kej vidu na unem ultrazvoku k je tko zanič.
Je šel z mano na nuhalno,pa moroflogijo v Domžale, da je tud on videl svoj zakladek!:)))))

Pa drugače kako se ti počutiš, te že kaj matra,a si še čist ok?

(odgovor članu zinchy)
Neposredna povezava do sporočila: 1858
3.9.2010 12:58:35   
Nina33
IZVIRNO SPOROČILO: Patty81
Čez 3 tedne imam rok...po meritvah pa naj bi imel že pri 33. tednih 2,5kg in glavico za 36 tednov...tako da upam, da bo kakšen teden prej :).

Moj je imel podobne mere, pa ni bil ne pretirano velik ne pretirano težak (51 cm in 3550g), obseg glavice je pa res imel 38 cm (bi ga imel kak centi manj, pa je med porodom pridelal en velik kefalhematom). No ja, in tako kot si ti želiš, 8 dni pred rokom user posted image . Rezana sem bila, pa se mi zdi, de pri kakšni drugi babci ne bi bila (vsaj ne na tak način in toliko).
Glede EA pa ne vem, jaz sem bila brez vsega, pa so me bol hormoni medli kot utrujenost (sej ne da nisem bla fuč, ampak... user posted image ), je pa kolegica dvakrat z EA rodila, pa je šel drugi porod tako hitro, da EA niti (še) ni prijela user posted image .
LP vsem.

There's nowhere you can be that isn't where you're meant to be. ~~John Lennon

(odgovor članu Patty81)
Neposredna povezava do sporočila: 1859
3.9.2010 13:01:32   
lija30
nina33-a ti si v KR rodila?Si bila zadovoljna?

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 1860
3.9.2010 13:09:58   
Nina33
Ja, glih dve leti pred tvojimPDPjem user posted image . Babca mi/nama je bla obupna, pa zdej ne dela več ( user posted image ), drugače pa uredu. So večinoma prijazne - valda ne vse in ne glih ves cajt, so samo ljudje - je pa res, da sem bla kar jokava po porodu in pač  bolj občutljiva za vse user posted image . Čez strokovnost pa nimam pripomb (razen glede te user posted image babce -  user posted image , mi je že smešno, da jo mam zgleda še vedno v želodcu ).
In bom zdaj, no februarja user posted image , tut šla v KR.

< Sporočilo je popravil Nina33 -- 3.9.2010 13:12:25 >

(odgovor članu lija30)
Neposredna povezava do sporočila: 1861
3.9.2010 13:11:13   
lija30
no lepo,da te babce ni več!:)
in koliko časa je trajal tvoj prvi porod?

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 1862
3.9.2010 13:18:30   
Nina33
Sem jaz tut vesela, de je ni. Sva se z mojim hecala, da če jo v drugo vidva, da greva nazaj v avto pa na Jesenice, pa če morm otroka nazaj not porint user posted image .
Popadki so se mi začeli okol 22-e ure, nč kej hudi, me je že čez dan neki matralo (kot za na WC), sem bila zihr, da so lažni in sem šla lepo na izi pod tuš, še glavo sem si umila pa tak user posted image - res ni blo hudga. Poj okol enajste se ni hotl nikakor umirit in sem počasi začela "pakirat" (mene ni gnezditveni nagon niti oplazil user posted image ), vmes so se pa popadki pojačali in bili že na ene 3 minute. Pa sva/smo šli user posted image . V P so me sprejeli nekaj čez polnoč, sem bila odprta 7 cm, rodila sem pa mal čez dve. Hitro. Pa še hitreje bi lahko (ali bi celo moralo biti, glede na hematom?) blo. In nič tko groznega kot sem se malo bala.

< Sporočilo je popravil Nina33 -- 3.9.2010 13:19:39 >

(odgovor članu lija30)
Neposredna povezava do sporočila: 1863
3.9.2010 13:21:19   
lija30
nina33-no lepo,da je blo tko hiter mimo.Tud jaz upam,dabo pri meni tko:)))))
Mene najbolj skrbi,da sploh nam vedla da imam  popadke?:)))

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 1864
3.9.2010 13:25:49   
Nina33
Boš, boš user posted image na štartu sicer verjetno res ne, ker niso nč kej posebnega, odobno kot med menstruacijo kakšni bol močni krči. Poj ko gre pa zares, pa ni dvoma več, mene je bilo samo strah, da mibodo rekli, da so to lažni user posted image , kt poj ne vem, kako bi zdržala, bi res mogla kej vzet user posted image . Sploh pa: če se boš odprla pa nč o tem vedla, boš pa sigurno tik tak rodila user posted image .

(odgovor članu lija30)
Neposredna povezava do sporočila: 1865
3.9.2010 13:26:11   
zinchy
no jest sm ga sla včerej iskat in sem ga ze spila 1 skodelico...škodovat mi ne more,upam pa da je kaj na temuser posted image
lija30 jest se počutim super,včerej sem sla se na 2,5 urni sprehod sicer sem bila cisto boga potem ampak danes sem pa ze uredu...edino kar je ponoči ustajam najmn 5x za wc,potem pa se položaja za spat ne morem najdtuser posted image zgleda se že pripravljam na neprespane nočiuser posted image
kako si pa ti??

13.10.2010 Mai Peter

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 1866
3.9.2010 13:26:53   
lija30
:))))))),no upam,da bo res tako!A ti si kej un malinov čaj pila?

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 1867
3.9.2010 13:27:59   
Nina33
IZVIRNO SPOROČILO: zinchy
včerej sem sla se na 2,5 urni sprehod sicer sem bila cisto boga potem ampak danes sem pa ze uredu...

Pridna user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu zinchy)
Neposredna povezava do sporočila: 1868
3.9.2010 13:28:32   
Nina33
IZVIRNO SPOROČILO: lija30

:))))))),no upam,da bo res tako!A ti si kej un malinov čaj pila?

Naa, sem prepozno zanj zvedla user posted image

(odgovor članu lija30)
Neposredna povezava do sporočila: 1869
3.9.2010 13:31:24   
lija30
jaz sem kr super.Matra me zaenkrat še nič, no vsaj zdi se mi da ne!Razen mal me kolki pa boka bolita k je treba skoz na njih ležat ponoči, drugače pa gre.Še vse delam, pospravljam, kuham, likam, hodim na sprehod, skratka skoz se mi more kej dogajat.Zdej imam trenutno generalno pospravljanje stanovanja, no sem že skorej fertik, še jutri me spalnica čaka-da dam vse ven iz moram, pa mal porihtam.K sva renovirala v stanovanju, pa je zdej prah povsod!:)Tko,da mi dnevi kr minejo.Pa kr sama od sebe hočem ful migat, da nam vsa zakrnela.
Se pa zadnje par dni mojmu v trebuhu noro dogaja, me prov fejst boli na čase!
A si si v nosečnosti kej merila dolžino materničnega vratu?

(odgovor članu zinchy)
Neposredna povezava do sporočila: 1870
3.9.2010 13:37:47   
zinchy
pridna pridnauser posted image jest tut skos neki prčkam po stanovanju,skos me neki motuser posted image mene boli trebuh ponoči, ko se moram obrniti iz ene strani na drugo..ja enkrat so mi izmerili materični vrat ker sem imela bolečine v spodnjem delu trebuha pa je bilo vse uredu je bil dolg 3.6cm in sm bila čisto zaprta,to je bilo nekje v 24. tednu.

13.10.2010 Mai Peter

(odgovor članu lija30)
Neposredna povezava do sporočila: 1871
3.9.2010 13:48:33   
lija30
men so ga tud v 24 tednu na mojo željo, pa sem imela 4,2 zaprtega.Potem se šla pa še pred dopustam še enkrat na pregled samoplačniško v Domžale,da mi je pogledala če je vse ok, da grem lahko na dopust in sem imela v 29 tednu dolgega 3,1 in zaprto še vse.Tko,da upam,da se mi sedaj že pridno krajša,da ne bo porod preveč naporen:)

(odgovor članu zinchy)
Neposredna povezava do sporočila: 1872
3.9.2010 14:05:16   
zinchy
ja jest tut upam da se mi krajsa pa da bo porod cimhitrejše minil...vsak dan težje čakamuser posted image

13.10.2010 Mai Peter

(odgovor članu lija30)
Neposredna povezava do sporočila: 1873
3.9.2010 16:22:11   
Nina33
IZVIRNO SPOROČILO: Nina33
Ja, glih dve leti pred tvojimPDPjem user posted image .

Sem zabluzila user posted image . PDP sem imela točno dve leti pred tabo Lija30, rodil se je pa 8 dni prej. Ma dons glih 23 mescev user posted image .

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 1874
4.9.2010 19:44:25   
nov2010
Hej!

malinov čaj - v šoli za starše nam ga je babica svetovala tam nekje od 37. tedna naprej. In jaz ga vsekakor bom pila - mislim da škodovat ne more, če bo pa kaj pomagal pa še tolk boljš.

No sobota zvečer je pa čas za kino - šibamo pogledat komedijo da se mal razvedrimouser posted image

Uživajte še naprej!

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 1875
Stran:   <<   < Prejšnja stran  73 74 [75] 76 77   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  73 74 [75] 76 77   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......