zmajaz -> RE: Kaj naj neredim da mi bo otrko spal celo noč? (25.11.2008 14:00:40)
|
Pri naši [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] je bilo čisto isto - najprej je že lepo spala - potem se je pa začela zbujat ob 1h. Kopiram moj post iz druge teme, da vidiš, kako smo se mi s tem spoprijeli: Je pa pri nas bilo tako, da smo jo spanja naučili. Je namreč že lepo spala od 21:30 do kakih 5h/6h, potem je pa naenkrat začela prestavljati uro vedno bolj nazaj in na koncu je jedla že med 00:30 in 01:30 ter spet okoli 4h. Do tega je verjetno prišlo, ker sem jo do 6. meseca samo dojila in ji enostavno ni bilo več dovolj. Ko je nekje pri 7. mesecu zvečer pojedla že ornk obrok čokolinota, pa se je vseeno zbujala ob navedenih urah, sem pa predvidevala da je to navada in sem enostavno ukinila dojenje tako zgodaj. Odločila sem se, da je ne bom dojila pred 5. zjutraj (oz. v skrajnem primeru ne pred 4:30). Prvo noč je ob 12:30 jokala enih 10 minut - sem jo božala in jo tolažila. Potem je zaspala. Ob 3:30 se je spet zbudila in začela jokati - trajalo je kake pol minute. Ko je videla, da sem jo začela božati in tolažiti, je že vedela, da ne bo nič in je raje zaspala. Potem sem jo dojila okoli 5h. Par noči se je še zbujala ob teh urah, ko je bila navajena - vendar brez joka - samo malo je pojamrala, če je pa že zajokala, pa ni trajalo več kot pol minutke. Prej kot v enem tednu se je pa tudi zbujati nehala in je začela spati najmanj do 5h, včasih pa tudi do 6h ali celo dlje. Zdaj ko se ne dojima več (noče, ker sem noseča in ji zgleda mleko več ne paše) in zjutraj dobi flaško s čokolinom kar v kinderpet (tako da ni več cartanja na dojki), pa je začela spati celo dlje - večinoma ad 20:30/21:00 pa kar do 7h ali celo 8h. Tako da sem ugotovila, da je za zgodnje zbujanje v veliki meri bila kriva želja po cartanju - bolj kot sama lakota, saj je v treh dneh po tem ko je zjutraj začela dobivati čokolino, začela sama od sebe spati 2 uri dlje kot prej, ko se je dojila.
|
|
|
|