lelaval -> RE: kdaj na bolniško (24.11.2008 23:30:26)
|
Kolikor je meni znano, je vsaka nosečnost po ss rizična in se jo mora tako tudi obravnavat - če samo delo ne vpliva na nosečnost, lahko nosečnica dela do konca, če ne pa se jo da na bolniško - če ne more delodajalec nudit maj obremenjujočega dela. Jaz sem v 3. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] bila na bolniški od 2. meseca dalje - itak je rekel, da bom bolj pod drobnogledom že zaradi konizacije, ker pa imam razegnjene vezi in povešeno maternico - posledica, da sem nosila ful nizko (zaradi konizacije krajši MV) - vse skupaj lahko privede do ss ali predčasnega poroda. No, ko sem na pregledu rekla, da mi vse pritiska navzdol, kot, da bi bila že tik pred porodom, mi je po pregledu takoj dal bolniško s strogim ležanjem- imela sem še beljakovine v vodi, pa še nekaj. Sem mu rekla, da v službi itak samo sedim (delo v pisarni), pa mi je odgovoril, da sedenje ni enako ležanju in to ni počitek. Tako, da sem sprva sama delala - da sem vsaj novo naučila (ker sem res šla čez noč na bolniško), potem pa mi je ugotovil še nizko ležečo posteljico in do poroda sem bila na bolniški s pregledi na 7 ali 14 dni. Je očitno res čisto od G odvisno, ali te da na bolniško ali ne - in, če dobro opravlja svoje delo, mora znat presodit.
|
|
|
|