|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Skupen naslov ali ne??
24.11.2008 20:57:07   
RockOn
Pozdravljene imam težavo. Z partnerjem pričakujeva prvega otroka, živiva pri mojih starših ma mansardi že nekaj let ampak on ni nutaj prijavljen. Sedaj ko bi si pa zaradi otroka to želela urediti oba si želiva da se bi on prijavil na tem naslovu probleme delata moja starša ki tega ne dovolita. Jaz ti to želim predvsem zaradi mirne vesti in nepotrebne vojne z birokracijo in letanja po sodišču in socialni in tako naprej za vsega par evrov več na mesec!
Ampak moja starša na žalost vztrajata pri tem da ne dovolita da se on tukaj prijavi. Zanima me kaj lahko sedaj naredim? Na občini imam sicer urejeno ločeno gospodinjstvo ali lahko v tem primeru sama naredim prijavo brez da bi ona dva morala to vedeti oz podpistai? Mislim da ne saj sta lastnika hiše ona dva. V roko enega ali dveh let se nameravama preseliti na skupen naslov ampak kaj do tedaj? Naj pač lažem na socilani in na sodišču zato da bosta starša zadovoljna in da bodo stvari kot ponavadi po njunjem, kajti ravno ona 2 sta to počela vrsto let vsaj dokler sem jaz hodila v šolo. Ampak jaz pač nočem početi tega. Ali lahko v tem primeru da uradno ne živiš na istem naslovu pač rečeš da nočeš preživnine ali nekaj podobnega? Če ima katera kašno rešitev prosim za nasvet
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Skupen naslov ali ne??
24.11.2008 21:05:19   
K_a_t_i
 Saj ti ni treba nič urejat. Oče bo imel pač drug naslov kot ti in otrok.

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu RockOn)
Neposredna povezava do sporočila: 2
24.11.2008 21:09:02   
barbaw
Kolikor je meni znano je vseeno, če živita vsak na svojem naslovu. Očetovstvo bosta mogla rihtat na CSD, če nista poročena. Normalno ga vpišeš v obrazce za otr. dodatek in njegove dohodke. Ne rabiš nobene preživnine zahtevat, če to sama nočeš. Jaz ne vidim nobenega problema.

Nobody is perfect and I'm nobody!

(odgovor članu RockOn)
Neposredna povezava do sporočila: 3
24.11.2008 21:25:53   
RockOn
Očetovstvo že imava urejeno problem pa je da me ravno mama sili v to da naj zahtevam preživnino in vse te stari zreven tega otoški dodatek in pač mati samohranilka.Ampak jaz tega nočem 

(odgovor članu barbaw)
Neposredna povezava do sporočila: 4
24.11.2008 21:39:04   
hubi
Predvidevam, da si finančno ločena od staršev, če imaš svoje gospodinjstvo. In zato svoji mami povej, da je tvoje življenje tvoje, ona je svoje odločitve sprejemala sama, zdaj naj pa to prepusti še tebi.

(odgovor članu RockOn)
Neposredna povezava do sporočila: 5
24.11.2008 21:39:39   
bati

ja tko je...on se lahko prijavi tudi če tvoja starša ne soglašata s tem...ti si mu lahko priča da on dejansko živi tam...vendar se tako lahko prijavi samo začasno ki pa traja eno leto..pri stalnem bivanju je pa mal drgač takrat že pokličejo lastnika ...ker je sicer to protizakonito da ni prijavljen...

sicer pa teb ni treba lagat v noben primeru al je tam prijavljen al pa ni...sociala ma itak rajš da rečeš da živita skupi k pa da ne...

(odgovor članu RockOn)
Neposredna povezava do sporočila: 6
24.11.2008 21:42:40   
bati

p.s.

kar se pa tiče prživnine je pa tud to met fajn črno na belem če nimata nič skupnega npr..premoženja itd...nikoli se ne ve....

(odgovor članu RockOn)
Neposredna povezava do sporočila: 7
24.11.2008 22:17:11   
sttj
zakaj pa začasno velja samo eno leto?

(odgovor članu bati)
Neposredna povezava do sporočila: 8
24.11.2008 23:17:20   
benika
Očetovstvo že imava urejeno problem pa je da me ravno mama sili v to da naj zahtevam preživnino in vse te stari zreven tega otoški dodatek in pač mati samohranilka.Ampak jaz tega nočem

Če bi tako zelo želela imet skupen naslov, se pa pri njemu prijavi. Sicer pa če boš dovolila, da ti ljuba mati narekuje kako in kaj živeti življenje, bo še hudo. Če je kdaj pravi čas, da usekaš po mizi je to definitivno sedaj. Ko pride otro, bo še slabše.

(odgovor članu RockOn)
Neposredna povezava do sporočila: 9
24.11.2008 23:38:36   
lelaval
Če bi tako zelo želela imet skupen naslov, se pa pri njemu prijavi. Sicer pa če boš dovolila, da ti ljuba mati narekuje kako in kaj živeti življenje, bo še hudo. Če je kdaj pravi čas, da usekaš po mizi je to definitivno sedaj. Ko pride otro, bo še slabše.

Se podpišem - ne pustita, da vama starši narekujejo, kako živet. S prihodom otroka bo vse še huje - verjemi - vem iz lastnih izkušenj - od tašče.
Če sta lastnika hiše starša, bosta morala it oba podpisat, tako, da brez njune prisotnosti tega ne bosta mogla uredit, lahko pa si uredi začasno prebivališče - na CSD pa povejta, zakaj ima začasno - pa tam navadno ne komplicirajo. Sploh pa, če mislita kasneje it drugam živet, naj ne bi smelo bit težav - tudi to omenita.
Ko bosta pa starša spraševala, pa le rečita, da sta uredila tako, da je za vas 3 nabolje.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 10
25.11.2008 0:08:20   
tinatona
Zakaj bi pa mogla lagat na sodišču in CSD. To pa res ni važno kje je on prijavljen... V pole za otroške vpišeš še njegove podatke o zaposlitvi in plači in je to to...

LP

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 11
25.11.2008 10:05:38   
ThinkPink
Zakaj bi pa mogla lagat na sodišču in CSD. To pa res ni važno kje je on prijavljen... V pole za otroške vpišeš še njegove podatke o zaposlitvi in plači in je to to...

Ja, če pa kdo slučajno vpraša, zakaj sta na drugem naslovu, pač razložiš situacijo, da živita skupaj, vendar se starši ne strinjajo, da ga prijavijo na ta naslov.

Pri meni je bilo pribl. enako. Skupaj sva živela že kakšno leto v "njegovnem" stanovanju, katerega lastniki pa so njegovi starši. Ko sem zanosila in sva se oba strinjala, da najbolje, da se prijavima tako kot dejansko je, so njegovi bili skrajno proti (so mislili, da mu bom hotela vzeti stanovanje, čist zares). V glavnem moj je zaropotal in rekel, da se bova odselila, saj hoče, da smo kot družina prijavljeni skupaj. In seveda razložil, da jaz ne morem ničesar vzeti ali dobiti in so nekako dopustili. Kaj češ, eni se bojijo še lastne sence ko se tiče njihove lastnine.

A lepo pogovoriti se ne da? Da bi jima razložila zakaj je najbolje tako?

Lepo rešita!

(odgovor članu tinatona)
Neposredna povezava do sporočila: 12
25.11.2008 11:53:00   
žigolino
problem pa je da me ravno mama sili v to da naj zahtevam preživnino in vse te stari zreven tega otoški dodatek in pač mati samohranilka.Ampak jaz tega nočem

Vprašaj mamo če bo ona plačala kazen v primeru da vas kdo prijavi da živita skupaj v papirjah si pa kot mati samohranilka.Saj ne rečem enim gre skozi druge pa najdejo.Npr. moja prijatlca je zdaj rodila tretjega oče isti pa je spet mati samohranilkaAdijo pamet pa naša država in njeni uslužbenciuser posted image  

(odgovor članu RockOn)
Neposredna povezava do sporočila: 13
25.11.2008 21:51:39   
sazi
IZVIRNO SPOROČILO: sttj

zakaj pa začasno velja samo eno leto?

Ker je začasnouser posted image . Lahko pa ga obnoviš vsako leto.

(odgovor članu sttj)
Neposredna povezava do sporočila: 14
25.11.2008 22:01:26   
birdy
Če mata vidva urejen očetovstvo ni važn kje kater živi pa ste obravnavani kot druži-na. Če pa bi želela bit prijavljena kot enostarševska družina (vidva z otrokom seveda, kar pa ti očitno nočeš) bi mogla od tvojega partnerja zahtevat preživnino in jo tud na sodišču uredit. Če tega nimata urejen na sodišču lahko on živi na marsu, ti pa na veneri pa ste z otrokom družina.
Mi smo bli isto tko, moj prijavljen pri sebi doma, tamala isto pri njemu, jst pa pri sebi doma, pa so se povsod šteli njegovi dohodki. Pač jih napišeš zraven, ker če jih ne te bojo tko al tko klical da vloga ni popolna (manjka al od očeta dohodek al pa kako potrdilo o višini preživnine).

< Sporočilo je popravil birdy -- 25.11.2008 22:02:18 >

Moji otroci - moja sreča
Neli- 4.8.2007
Kristi- 8.2.2009
Lev- 3.12.2010

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 15
25.11.2008 22:01:39   
jajula
to kje je oče prijavljen je čisto vseeno, tudi mi nimamo istega naslova, ker se nam ne da osebnih dokumentov novih delat, pa to nič ne spremeni (se mi zdi da je problem edino če bi oče hotel vzet bolniško za otroka, ki pa je na drugem naslovu prijavljen). tko da očetovstvo je treba uredit na CSD če nisi poročen, te pa noben nikjer ne bo spraševal zakaj ste na drugem naslovu.
pa res se postavi proti staršem, ker oni od tebe zahtevajo da greste na sodišče in tam lažete..to pa so tud ene čudne vrednote. a glede otrokovega priimka pa še niso zagnal ognja v strehi? predvidevam da zahtevajo da se piše enako kot ti.

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....
Recepti: Potica na sedem načinov
Preverite sedem receptov za praznično potico nekoliko drugače.

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?