malinov caj (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

žogica nogica -> malinov caj (30.3.2005 20:33:00)

zivjo vsem skupaj!

zadnje case sem zasledila kar nekaj clankov in tudi sicer se na splosno kar veliko govori o tem, da naj bi :nosecka: pile caj iz malinovih listov za lazji porod... sploh v tujini je baje to kar praksa...

mene zanima kaksne izkusnje imate ve s tem?
jaz sem osebno kar za take naravne stari ampak me je po drugi strani tud mau strah... koliko pred porodom je potrebno zacet pit caj, da ima kaj efekta oziroma da nima prevec efekta (pa da nebi prezgoaj rodila ;) )... pa kolikokrat na dan..1x,2x?... koliko teh listov je potrebno dat u vodo in kolk casa naj se potem to namaka da bo ucinek najboljsi...

skratka, ce imate kaksne izkusnje s tem, dejte se pliiiiiz mau razpisat o tem... po moje nas je kar nekaj takih, ki bi rade cim lazje rodile:)-

pozdravcke vsem vam in vasim :duda:

Lunca1 -> malinov caj (30.3.2005 20:36:26)

Ojla!

Jaz sem pila čaj materine dušice, ker naj bi se hitreje odpiral. pila sem ga pa zadnje dni. Čaj malinovih listov pa mislim da naj bi začel pit že kar kakšen mesec pred porodom.

Lana_s -> malinov caj (31.3.2005 7:00:05)

Jaz sem tudi že brala o tem čaju, samo ga nikjer ne najdem. Kje se ga da kupiti? Baje da ga moreš začet mesec dni pred porodom pit.

LP:rozica:

CIPRESA -> malinov caj (31.3.2005 7:11:22)

Lunca1 pa je res pomagalo, to sprašujem zato, ker tudi jaz zelo zaupam v te zelišča in jih imam doma polno, čeprav jih kar vse po vrsti med :nosecka: ne smem.
Za materino dušico pa vem da je blaga in jo lahko piješ tudi ko si srečka nosečka, ampak ali res pomaga pa ??????

Rozalija -> malinov caj (31.3.2005 8:30:45)

Jaz sem ga kupila v lekarni. Bili so zdrobljeni malinovi listi in mislim, da sem dala žličko ali dve (piše na škatli) na skodelico vode. Sem pa spila le eno šalčko na dan, me je lekarnarka opozorila da naj ne pretiravam, da ne bo kaj narobe. Naj bi ti pa mehčalo porodne poti. Ne vem če kaj pomaga, ampak pred porodom, ko me je pregledala sestra je rekla da imam mehek maternični vrat..... a to zarad malinovih listov al ne pa ne vem. Aja pa kot jaz vem naj bi ga pil zadnje tri mesece.

To je to.....

rosa -> malinov caj (31.3.2005 15:47:26)

Sem se spomnila enega odgovora s sosednjega forum, glede čaja iz malinovih listov.
Sem ga poiskala:
http://med.over.net/phorum/read.php?f=1&i=74&t=58
Upam, da kaj pomaga vsem (jaz sem si premislila glede pitja).?
Lep pozdrav.

Stran: [1]