Kako se obnese hranjenje na poti? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


kepa* -> Kako se obnese hranjenje na poti? (30.3.2005 19:39:38)

Ma, naš mali je že kar velik dečko, mama pa še vedno vsa prestrašena in si ne upa z njim kam daleč. Vedno gledam, da sem čez 3h nazaj, ko mora jest. V pon smo bili na nekem jezeru, pa sem nesla flaško zraven. Sem ga tam hranila, a se je mali po 50 ml začel ful dreti. Doma vztrajam, da poje več, a tam je bilo toliko ljudi, se mi zdi, da so vsi ful zijali.
Je pač problematičen glede hranjenja.
A meni je tega dosti. Rada bi šla kam tudi za dalj časa.A me je kar nekak strah.
Jutri je prvi tak preizkusni kamen. Z mojim greva v CE po trgovinah, kar se zna zelo zavleči.Kje naj ga hranim, v avtu? Kaj če bo tulil kot nor? Kako je s previjanjem?:zmeden::zmeden::zmeden:

Kako vi to prakticirate?


Lep večer.:metulj:




Jančika_ -> Kako se obnese hranjenje na poti? (30.3.2005 19:50:44)

Avto je dobra ideja, tam ni toliko stvari, ki bi ga lahko motile.

Pri nas po flaški ni problema, dojiti pa že dolgo ne morem drugje kot doma. Ampak v avtu je tu in tam tudi uspelo.

Previješ ga z malo spretnosti tudi lahko v avtu na zadnjih sedežih. Drugače pa imaš v Planetu, Mercatorju in Intersparu previjalnice. V mestu je malo večji problem.

No, jaz ga brez problema previjem kar v vozičku - naslonjalo položim čisto dol, odstranim sprednji lok in podložim ritko z nepremočljivo podlogo iz DM-a. Mali se čisto nič ne pritožuje.




iva01 -> Kako se obnese hranjenje na poti? (30.3.2005 20:00:09)

jst sem se tud tega bala kako bo če bo mali lačen glih ko se bomo peljali z avtom, namreč do babise imamo kar dolgo pot, iz Črnomlja pa do Ptuja je kar tri ure vožnje, tak da sem bla prvikrat cela živčna,ampak je šlo ,flaško sem mu dala kar v avtu, Nik j ležal v lupinici jaz pa sem mu držala flaško pa je kr rad pil kupčka podret pa itak ni blo problem ker se je itak čutilo tresenje avta in je kr takoj zaspal,tako da gremo zdaj brez skrbi na pot, ponavadi je lačen glih tam nekje ko smo v Celju :)
za previt pa ti ni treba skrbet lahko ga v avtu, ali pa v previjalnici če seveda je v tisti trgovini.
Ne skrbi saj gre, boš vidla




kaja11 -> Kako se obnese hranjenje na poti? (30.3.2005 20:24:29)

Mi smo ravno danes bluzili po trgovinah. Podojila sem ga kar v previjalnici in ni bilo nobenega problema. Sem pa tudi ja z kar nekaj časa odlašala z izleti ker malček ni maral vozička in je kar naenkrat dobil živčni zlom.... mi smo noreli iz trgovine, folk se je pa čudil kaj mu delamo:(




urši* -> Kako se obnese hranjenje na poti? (30.3.2005 20:52:23)

dans smo bli v mb, pa je bil naš pravi tečko!! pa kaj češ?! mene je ena mami v Mcdoldsu tk gledla , kot , da sem mal :zmeden:!! tamali je pač bil zaspan in je jokal, pa sem ga pač nosla, ja ka pa naj?? pol sva se pač menjaval, pa sma ga vsak mal nosla!!!!
pa kaj , če te gledajo , briga te!!!
previjalnice majo v velikih nakup. centrih, če na ga pa tud v avtu lahk previješ, js ga ponavadi sploh ne, če ni pokakan!!!hranim ga v avtu al pa v kaki restavraciji!!!
kr pojdita, mene je še zdj vedno strah kako pa kaj, pa se vedno izide!!pač it morš, pa boš vidla, da bo vse vredu!!!
vso srečo, pa fejst zapravlajte:ups:




viv_ -> Kako se obnese hranjenje na poti? (30.3.2005 20:57:25)

Živjo,

tudi jaz sem imela te strahove, sploh ker nisem tip človeka, da bi lahko dojila kjerkoli. Tako sva se nekajkrat dojili v previjalnici, nekajakrat v avtu, ko smo začeli s flaškami (po 3. mesecu) je bilo pa sploh enostavno. Tisto si namešal, pa je bilo :)

POtem je bilo obdobje uvajanja goste hrane, ko je bilo spet malo bolj težavno, pa kje in kaj... Takrat sem precej uporabljala Frutke, pa včasih (res izjemoma, ko smo bili v Londonu in na letalu) tudi Hippove mesne kašice.

Ko se je navadila na prehrano, pa tudi s tem ni več problema. Najhujšo lakoto (je zelo ješča) potolažimo s kakšnim sadjem, piškotom, jogurtom (to ponavadi kar v avtu), v vsaki gostilni se pa tudi najde nekaj zanjo.

Kar se pa previjanja tiče - ponavadi sem jo previjala kar v vozičku, velikokrat v prtljažniku v avtu (imamo enoprostorca, pa se zadnja vrata odprejo čisto do odbijača in je ogromno prostora), poleti sem jo pa včasih kar na kakšni travi, podlogo spodaj pa je bilo!

lp in brez skrbi - vedno se vse dobro izteče!




Lunca1 -> Kako se obnese hranjenje na poti? (30.3.2005 20:58:08)

Jaz sem jo danes sredi Nazorjeve v LJ, pa dostikrat tudi v avtu. jo imam pa v glavnem na flaški, ker imam premalo mleka in jo dojim samo še 2x na dan.:)-




Mina1 -> Kako se obnese hranjenje na poti? (30.3.2005 21:04:45)

Vzamemo termosko, prazno flaško oz. več, če vem, da me cel dan ne bo doma:)- in 3-pretočno posodico z adaptiranim mlekom. Res pa je, da pri prvem nisem dojila, sedaj pri drugem se pa mali le carta pri meni in to PO flaški, torej imam res malo mleka:zmeden:.

Ko pribljižno vem, da bo jedel se usedem (ponavadi z družbo) na :kava: in naštimam za piškotka hrano. Poleti je to enostavno, ker se da vse to narediti tudi na klopci, pa še previješ ga lahko kar tam.

Previjamo pa drugače zadaj v avtu (prej karavan, sedaj enoprostorec, tako da je to lahko izvedljico;)), drugače pa tako kot prvijo punce: zadaj na zadnjem sedežu.

Aja LUNCA1, a si iz LJ: s katerega konca pa si;))

pa-pa Mina1





Lunca1 -> Kako se obnese hranjenje na poti? (30.3.2005 21:18:42)

Ne, sem iz Kranja. Samo sem bila z mami v LJ, pa je bila lakota prehuda. Imam pa vedno s sabo flaško, pa tudi če grem ven samo za 1 uro in je tik pred tem jedla. Se hitro malo zamudiš ali pa tamala lačna postane hitreje kot običajno. Sem ugotovila, da sploh v avtu zelo hitro je.:zmeden: Doma namreč včasih traja tudi pol ure, v avtu pa včasih samo 5 minut.:)




Natas@ -> Kako se obnese hranjenje na poti? (31.3.2005 7:37:58)

Mi imamo tudi zmeraj termovsko z vodo, flaško v njej pa že kar toliko meric, kolikor ponavadi poje, če gremo za dalj časa pa vzamem kar celo vrečko mleka s samo in pa ve č flašk. Sedaj ko je že večji pa vzamem s sabo tudi kako jabolko ali frutek. Naš se nič ne pritužuje kje je, samo da dobi ko je lačen.




Stran: [1]