Anonimen
|
Jupi za drug del! Če bodo naše bebice po nas, bodo prave čveke. april09 - Kar se tiče utrujenosti in službe, te morda moja zgodba malo potolaži. Sem prvič noseča in resda stara 32 let, toda od začetka doma, saj sem pri 5t začela krvaveti, bila 3 dni v bolnišnici, potem so odkrili še hematom na posteljici in sem imela zapovedano strogo ležanje dva meseca. Še posebej zato, ker sem tudi Rh negativna in jih je bilo strah imunizacije. Potem je hematom izginil, tako da je sedaj vse ok in naša deklica pridno raste. Toda utrujenost, niti ne govori! Nič mi ni bilo slabo, tudi bruhala nisem, zatekala ali karkoli zbolela, toda nikakor si ne predstavljam, da bi morala hoditi v službo. Po enem mesecu ležanja, ko sem prebrala vse knjige, rešila vse sudoke, sem se dogovorila za 4+4 bolniško, vendar pod pogojem, da te 4 ure delam od doma. To je bilo pravzaprav na mojo iniciativo, ker sem se počutila toliko ok, da pa 4 ure na dan bom pa ja zmogla. Hvala bogu imam tako službo, da je bilo to možno in tako super šefe, da so bili veseli, da sem sploh pripravljena karkoli delati, saj bi me G pustila do konca na 100% bolniški. Malo dolgo je trajalo, toda hotela sem ti povedati, da utrujenost je očitno le znak tvojega telesa, da potrebuješ več počitka. Recimo moj današnji dan: čeprav sem spala do 9h, sem bila po svoji jutranji rutini 2pomarančni+1 limona + zajtrk tako zaspana, da sem šla spat za 2 uri. Pač telo mi je reklo, da hoče spanec. In mislim, da je največji problem službe to, da ne moreš it počivat ali odspat 15 minut, ko to čutiš in s tem izčrpavaš svoje telo in svojo bebico. Ni kaj, ko je ženska noseča, se v njenem telesu marsikaj dogaja in delati se, da lahko živimo tako kot prej mislim, da je ignoranca, ki prinese same težave. Če pa seveda ženska zmore, pa super. Sama sem tudi imela plane, kako bom do konca nosečnosti v službi, pa športno aktivna (gibanje noro pogrešam ), pa nič od tega. Sumim celo, da je moja draga deklica prosila vesolje za pomoč, da sem krvavela, da sem sedaj doma, saj vem, da bi v službi zagotovo pretiravala, tako kot sem prej, oziroma hitro preslišala občutke utrujenosti. Ker sem pač deloholik. Tako da ti jaz predlagam, da svoje občutke kar poveš svoji G in če je potrebno malo pretiravaš, pa te bo gotovo dala na bolniško. Ne pozabi: sedaj sta na prvem mestu ti in tvoja bebica, ne pa služba. Kaj pa če bi recimo imela težko prometno nesrečo? (pa bog ne daj, da bi) Bi se v službi že nekako znašli brez tebe. No, pa se bodo še zdaj. To je seveda le moj predlog ... srecka82 - Tudi pri meni so brcike zelo neredne in redke. Tudi jaz vsake toliko popaničarim: Joj, saj je še živa, a ne? Če sem prav razumela, si ti tudi doma in mislim, da je to zato: doma sva, poslušava telo, najini bebici se odlično počutita, nič jima ne manjka in sta lepo tiho. Ponavadi baje bebice v začetku bolj brcajo, če jim kaj ne paše, ali pa če so pač bolj žive narave. Tako mi vsaj moj razloži: "Lepo se ima, zakaj pa bi brcala? Uživa tam noter. Saj potem, ko bo že malo stiska s prostorom, pa boš videla, kako bo brcala." In sem potolažena. Pravzaprav se moja deklica kar malo skriva, sem jo zaenkrat samo še jaz čutila, vedno ko da moj možek roko na trebuščka, je vse tiho. Kot bi se malo hecala z nama. Je pa res, da jaz drugače čutim, ker je od znotraj. Priznam, da komaj čakam, da bo cel dan brcala, ker je tako lepo, ko začutim tiste redke, nežne brcike. Novo leto - Midva še ne veva, kje bova, najbrž doma ali kje s familijo ... kar bo takrat naneslo. Kar se tiče daril, pa sva vsem že povedala, da imava sedaj špar sistem za najino deklico, zato bodo letos darila resnično simbolična. Še razmišljam o neki odštekani fori, da ne bo ravno kavica in čokolada, toda resnično bo le simbolično. Saj tako vsi vse imajo in mi že zmanjkuje idej. Toda se bom že nečesa domislila in javim . Hitro bitje srca - Imam pa eno vprašanje. Ali ima katera težave z hitrim bitjem srca? Meni se to dogaja skoraj vsak večer in ponoči. Če predolgo spim na levem boku (ki bi baje naj bil najbolj idealen za nosečnice), mi začne kar razbijati. In potem se seveda malo ustrašim in se mi zdi, da mi razbija tudi, ko se obrnem. Čez čas zaspim in je ok, toda to se mi zdaj dogaja kar vsako noč. Danes mi je razbijalo celo zjutraj, ko sem že vstala - sem bila tudi ful zaspana in sem šla kar nazaj spat po zajtrku. Malo me skrbi to razbijanje srca, ker ne vem, kaj mi telo sporoča. Mi česa manjka, s čem pretiravam? Hvala za vaše izkušnje. No recimo, zdaj sedim in mi kar razbija. Madona, upam, da je vse ok ... Mogoče je pa le psiha, ker sem pozorna na bitje. Lepo se imejte, bolne se hitro pozdravite, čuvajte svoje bušije in bebice . Čao, NenaLena
|