obiski komisije... (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Anonimen -> obiski komisije... (24.11.2008 10:11:18)

Punce lep pozdrav!

Sem mamica dveh malčkov in presrečna nosečka. Moja zadnja nosečnost se ne razvija tako kot je potrebno, imam pogoste krče in manjše krvavitve. Zato imam prepisano bolniško in strogo mirovanje.

Sedaj moje vprašanje - kdaj so obiski komisij med tednom in kako je med vikendi... Saj ne da bi hodila okoli, saj niti ne morem, samo včasih ne gre drugače kot da grem po malčka v vrtec, ker očija še ni, nimava pa nikogar , ki bi nama pomagal... Pa tudi prvega božička najmlajšega ne bi rada zamudila... Za nič na svetu ne bi ogrožala bejbija v bušiju, samo so dnevi, ko se vredu počutim.

Prosim za odgovore, kdaj so vas obiskovali in kako pogosto.

Lep dan želim... nosečkica

Goldy -> RE: obiski komisije... (24.11.2008 10:26:56)

Kakor sem izvedela, pridejo dopoldne, popoldne in tudi čez vikend, vsaj pri nas na celjskem. Če imaš strogo mirovanje, ne bi smela niti kuhat. Ena pri moji G je imela tako, pa jo je našel, da je kuhala in je morala v službo.

Žal!!!

bskrle -> RE: obiski komisije... (24.11.2008 10:30:11)

Težko boš dobila kak zadovoljiv odgovor, ker je to  odvisno od regije.
JAz v prejšnjih treh nosečnostih nisem nikdar imela obiska komisije, pri prvi bolniški se s tem sploh nisem obremenjevala, sedaj vem, da bom 14 dni v paničnem strahu, ker bom najprej čakala, odločitev komisije, potem pa še, ali se mi bo kdo pojavil pri vratih.
Pridejo tako zjutraj kot popoldne. Sem pa iz okolice LJ.

Anonimen -> RE: obiski komisije... (24.11.2008 10:31:18)

In kaj naj bo zdaj človek še lačen......

zabbica -> RE: obiski komisije... (24.11.2008 10:36:40)

Jaz sem pred kratkim postavila isto vprašanje kot ti, pa so me najprej popljuvali češ da sem na bolniški in naj bom doma, da izkoriščam bolniško in ne vem še vse kaj. Mislim, da sta se javile samo dve, ki sta dejansko imele kontrolo, ostale pa so se samo delale pametne in so pljuvale po nosečnicah, ki smo na bolniški in se hočemo malo razgibati na zraku. Obe sta imele kontrolo med tednom, ena ob 11, ena pa ob 15 uri. Nisem sigurna.
Jaz sem že 1 mesec na bolniški na račun ZZZS in še imam 3 tedne do porodniške, pa še nisem imela kontrole(do sedaj, pa upam da tudi ne bom imela).
Na začetku si nisem upala nikamor, pa sem si zrihtala priporočilo od gin. za krajše sprehode, ker imam astmo in se mi je stanje poslabšalo.
Upam, da se ti bo javila kakšna nosečka, ki je dejansko imela kontrolo.

Anonimen -> RE: obiski komisije... (24.11.2008 10:50:32)

Goldy - to moram komentirati - in kako je komisija vedela, da je kuhala??? Ko je vrata odprla in ga povabila v stanovanje??? Mislim to je pa tisto natolcevanje, ki mi gre na bruhanje... Komisija kot so mi punce povedale samo napiše obrazec, ti se podpišeš in to je to... niti v stanovanje/hišo ne stopijo...

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (24.11.2008 11:10:44)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

lelaval -> RE: obiski komisije... (24.11.2008 11:26:39)

Jaz tudi mislim, da komisija ne sme v stanovanje, poleg tega pa si valjda skuhaš lahko. Mislim, saj pa vendar moraš jest.
Jaz sem v 3. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] imela od 2. meseca dalje tudi bolniško s strogim ležanjem, pa me niso nikoli iskali - v večini primerov pošlje delodajalec kontrolo. Sem pa najprej tudi hodila delat, ker sem na bolniško šla čez noč, pa še takrat sem prvič v službi povedala za [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] in sem normalno mogla drugo učit. Sem pa imela glede tega super šefa - ga je ful skrbelo, da ne bo kaj narobe.
Sem pa valjda hodila po starejša2 otroka v šolo in, če je bilo kam nujno skočit. Sicer pa sem res ležala, ker itak niti stat nisem mogla prav.
IN patronažna me je pred porodom prišla obiskat, pa sem bila ravno na pregledu pri G [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] - ni nič komplicirala, če pa bi, pa sem imela v MK napisano, da je bil pregled.

gbranka -> RE: obiski komisije... (24.11.2008 11:39:28)

IZVIRNO SPOROČILO: Goldy

Kakor sem izvedela, pridejo dopoldne, popoldne in tudi čez vikend, vsaj pri nas na celjskem. Če imaš strogo mirovanje, ne bi smela niti kuhat. Ena pri moji G je imela tako, pa jo je našel, da je kuhala in je morala v službo.

Žal!!!

jaz bi hudiču rekla, da naj mi skuha. osel. seni pa res nimajo nobenega razumevanja. a naj ženska leži do 15 ure ali še dlje, ko pride mož domov da ji bo kaj skuhal? Ali pa naj dajo možu bolniško za nego družinskega člana, če mora mamica počivat. kako pa naj se drugače "rihta". Take stvari me včasih kar malo pogrejejo. No k sreči so moje bolniške mimo. Sem namrač že 4. dan na porodniški.

Goldy -> RE: obiski komisije... (24.11.2008 12:19:40)

Brezveze, da se jezite name. Gre za dejanski primer, ki ga je imela moja ginekologinja. Pa menda bo ja vedela, ker je sama posredovala, pa ni nič pomagalo. Očitno pa je ženska spustila tisto osebo noter v stanovanje. Zakaj in kako nevem.

Sem samo povedala primer in je čisto brezveze, da se zdaj na mene hudujete. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]Je dejansko brezveze, samo tako pač je, da ne bi smel kuhat. Saj nekaj moraš jest.

BUŠICA -> RE: obiski komisije... (24.11.2008 13:49:46)

bila na bolniški od samega začetka in do konca. nikoli me ni bilo doma-no večinoma me ni bilo. in nikdar nobene kontrole.

lotty4 -> RE: obiski komisije... (24.11.2008 13:53:08)

tudi jaqz sem bila na bolmiški od začetka do konca pa me noben ni obiskal, hvala bogu

Anonimen -> RE: obiski komisije... (24.11.2008 13:58:37)

Nisem imela kontrole.

Take kontrole, da ne smeš kuhat so ponavadi prvi mesec, ko si na plečih delodajalcu in imaš 3 vrste bolniške. Dovoljen izhod v okolici doma, dovoljeno gibanje okoli hiše brez dela, strogo mirovanje, brez del v hiši.

Stran: [1]