birdy -> RE: zavod ali študentka (25.11.2008 18:27:44)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Lalica1 Težko je dobiti štipendijo, če ima en dohodek. To vem iz lastnih izkušenj. Ko je mama izgubila službo, zaposlen je samo ati, sestra pa študira (mene več ne prištevajo, ker imam svojo družino) ni dobila nobene štipendije. In ati ima res majhno plačo. Nobene ne hujskam ampak res se bolj splača imeti ločeno življenje. Ko pa se bosta poročila in uredila isti naslov, pa tega itak nič več ni. Samo še en nasvet: to kar vam pravijo, da vam ne pripada in vsi mogoči razlogi.... Raje se pozanimajte pri dveh virih! Meni so tudi rekli, da mi štipendija ne pripada, pa sem bila vztrajna in jo na koncu dobila. No, potem sem diplomirala predčasno in je bilo konec. Sem pa slišala govorice, da bi mi znesek štipendije, ki bi mi pripadal v primeru "nediplomiranja" (uf kakšen izraz[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] ) do konca leta, mogli izplačati v celoti. Seveda mi niso. In zato pravim, da se raje 2x pozanimajte! Izgubiti nimate nič. Srečno! Sem šla prov na stran od CSD Šiška gledat. Zdej jst ne vem kaj je zate slaba plača, ampak mi smo z eno plačo na okol 30% minimalne plače, kar pomen da nikakor nisem presegla cenzusa za štipendijo (pa je ne mislm met ker sem jo za ta letnik že mela, ampak sem gledala za drug letnik pol). Met moraš več kot 60% minimalne plače da štipendije ne dobiš. Pa ena je napisala da študentske porodniške ni več... Seveda da je, ne strašit, jst sem se skor zjokala[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Aja, Lalica, odvisno kdaj je oddala vlogo za štipendijo, sem se šele zdej spomnla zakaj mogoče ni dobila. Če je tvoja sestra oddala vlogo septembra 2007, tvoja mami pa je službo izgubila leta 2007 tvoja sestra seveda ni dobila štipendije, kar je logično. Nenazadnje so se za štipendijo 2007 gledali dohodki iz leta 2006, ko pa je tvoja mami še mela službo. Pa tud če je tvoja mami zgubila službo novembra 2006 so bli dohodki še kar dobri, nenazadnje je sam dva mesca manjkala ena plača kar pa se niti ne pozna tok. Zdej to sem govorila na pamet, ampak a je možno da je bla v tem finta?
|
|
|
|