izpuščaji po telesu (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

biga -> izpuščaji po telesu (23.11.2008 18:31:20)

Moj leto in pol stari fantek je imel včeraj popoldne vročino 38.5., sem mu dala sirup, zvečer in danes potem ni imel več vročine. Je pa sinoči dobil pikice po telesu, največ po trebuščku, malo tudi po drugih delih telesa. So kot od koprive. Edino na obrazu okoli ust ima živo rdeče fleke. Se mi zdi, da je še slabše vsakič, ko ga po jedi obrišem z mokrim robčkom. Šli smo k dežurnemu zdravniku, pa nas je hitro odslovil z besedami, da gre za izpuščaj po vročini. Samo meni se zdi čudno, ker je imel vročino le včeraj popoldne, v preteklosti pa po več dni skupaj, pa ni bilo izpuščajev. Otrok je normalno razpoložen, je in pije, srbi ga očitno ne. Skrbi pa me, ker se bojim, da ni slučajno alergija na kaj. Do 11,5 meseca smo namreč imeli alergijo na KML, ampak od takrat naprej nobenih težav. Tudi sicer ni imel nikoli kakih pikic. Mleko in mlečne izdelke od takrat normalno jemo. A mi zna kdo pomagat z nasvetom?

Zala01 -> RE: izpuščaji po telesu (23.11.2008 19:03:48)

Pri nas se je enako začelo pri našem triletniku 14 dni nazaj in je bila škrlatinka, so se pa pozneje izpuščaji množili bolj v pregibih-koleno,komolec. Je pa škrlatinka razsajala tudi v našem vrtcu, tako da sem jaz že šla s to diagnozo k pediatru.

Lp j.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Stran: [1]