|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ginekologija bežigrajski dvor
23.11.2008 14:59:34   
MTFP
Mene pa zanima, par stvari glede pregledov v nosečnosti v Ginekologiji bežigrajski dvor. Moj gin. je dr. Jeričevič. Pri njemu nisem samoplačnica ampak na koncesijo. Do sedaj (preden sem zanosila), je bilo potrebno vsak UZ pregled plačati, ostalo je bilo brezplačno. Sedaj me pa zanima kako naprej. Našla sem njihove cenike. npr. prvi pregled..35€, itd...
Pa me zanima ali so ti pregledi za plačati samo za samoplačnice ali vse pacientke, ali ti ravno tako pripadata 2 UZ brezplačno...

Pa še to, glede na to, da imajo tudi laboratorij...itd... ali moraš vmes še kam na pregled ali ti vse oni tam naredijo (krvna skupina, toksoplazma...itd).

Koliko časa pa pribl. traja prvi pregled?

hvala vam za odgovore. Sem že tako nestrpna in komaj čakam, kdaj ga bom imelauser posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ginekologija bežigrajski dvor
24.11.2008 18:12:51   
MTFP
user posted image user posted image Joj nobena ne hodi tja.

Potem me pa na splošno zanima če ima katera privat ginekologa, ki dela tudi na koncesijo, katere zadeve so za plačati in katere ne?

Pa berem, da je prvi pregled kar obsežen, koliko časa cca. traja?

Lp,

(odgovor članu MTFP)
Neposredna povezava do sporočila: 2
24.11.2008 20:39:30   
zmajaz
Sicer ne hodim tja, pa vseeno: če nisi privat ampak na koncesijo se 2 UZ ne plačata - plača ti jih zavod, 3. pa potem povsod plačaš sam. Pa tudi če ti vmes naredi kak UZ iz upravičenih razlogov - recimo zaradi kake krvavitve ali drugih težav in mora preveriti, če je z otročkom vse v redu, se to ne plača. Marsikje pa kar na vsakem pregledu delajo kar UZ in nič vaginalnega pregleda - praksa je različna.

Plačata se torej samo nuhalna svetlina v 12-13. tednu (seveda, če se odločiš zanjo, ker sili te noben ne) in pa 3. redni UZ - če ga želiš, lahko pa tudi rečeš, da ga ne želiš.

Prvi UZ - nekje pri 8-ih tednih ni posebno dolg, saj še nima kaj veliko za gledat. Precej dolga pa je nuhalna svetlina pri 12-13. tednih (če se seveda odločiš zanjo), kjer izmeri nuhalno svetlino, pogleda organe (srček, mehur ipd.), prešteje prstke, pa zelo pomembno je, da se vidi nosna kost.  Tudi 2. redni UZ pri cca. 20-ih tednih je precej dolg, ker spet dela celotno morfologijo - mora pregledati vse organe itd. Takrat se običajno tudi vidi spol. 3. UZ pa isto. V bistu so vsi precej dolgi - razen 1., ko je otroček itak še tam okoli 15 mm velik in nima kaj velik gledat - bolj kot ne srček posluša.

< Sporočilo je popravil zmajaz -- 24.11.2008 20:45:52 >

(odgovor članu MTFP)
Neposredna povezava do sporočila: 3
25.11.2008 6:53:14   
mamabranka
Jaz hodim k privat ginekologinji - Leonišče. Do nosečnosti in prvi pregled sem plačala kot samoplačnik, potem pa je za nosečnice vse zastonj.(Prvi pregled po porodu pa je zopet plačljiv.) Razen nuhalna in še kakšen neobvezen pregled (na lastno željo), če pa je kaj kar G. misli, da je z user posted image  narobe pa je zastonj. Po zakonu vsaki user posted image pripadata 2 UZ zastonj, ostali se plačajo, čeprav se to razlikuje od G. do G. Imam nosečniško sladkorno in imam dodatne UZ, ki mi jih opravi zastonj.

Prvi pregled (in tudi vsi ostali) je odvisen zopet od posameznega G. Meni je napravila prvi UZ, da se vidi dejanski čas nosečnosti, glede na velikostuser posted image , malo te izpraša, vpiše podatke v materinsko knjižico, postaviš kakšno vprašanje,...

< Sporočilo je popravil mamabranka -- 25.11.2008 6:56:15 >

Našemu Razgrajaču Eneju, se je na Miklavževo pridružil še en razgrajaček Vid.

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 4
25.11.2008 11:45:27   
tojeto1
Jaz imam privat ginekologinjo na koncesijo. Ne plačam nič samo nuhalno sem plačala. Ostalo vse krije zavarovalnica: UZ-kolikor jih pač pripada za nosečnost, vse krvne preiskave, testi urina,Morfologija... vse.
Poznam pa Jeričevića iz službenih obveznosti, pa ti loh povem, da tolk mahnenega ginekologa na denar ni v Sloveniji. Tko da pazi, da te ne ''nategne''.

(odgovor članu mamabranka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
29.11.2008 4:07:11   
pikapolonica78
Živjo!

Jaz imam istega ginekologa kot ti. V nosečnosti ti na vsakem pregledu naredi UZ, plača se samo nuhalna svetilna in morfologija. Imajo laboratorij za pregled urina tudi ta je brezplačen. Za pregled krvi greš v bližnji ZD Bežigrad, ki je prav tako brezplačen. Od 36 tedna dalje te pošlje tudi na ctg, ki ga imajo tam in tja hodiš vsak teden do poroda in je prav tako brezplačen. Upam, da sem ti pomagala.

(odgovor članu tojeto1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
29.11.2008 8:03:29   
frutolina
Morfologija se pa ja ne plača. Saj to se šteje pravzaprav kot drugi UZ (prvi je ko potrdijo da otrokec obstaja). Moja kolegica je prav tako pri privat ginekologinji na koncesijo - pa ni rabila nič plačat. Razen ko je šla na nuhalno in na 3D.

(odgovor članu pikapolonica78)
Neposredna povezava do sporočila: 7
15.12.2008 13:02:46   
oktoberka
plača se samo nuhalna svetilna in morfologija.

Morfologija se pri dr. Jeričeviču ne plača. Samo on vedno reče da svetuje še drugo mnenje, ki pa je pri njih, samo da ga opravi druga zdravnica. No, ta pregled pa je samoplačniški.

http://oktoberka.moj-album.com

(odgovor članu pikapolonica78)
Neposredna povezava do sporočila: 8
15.12.2008 13:14:16   
Anonimen
Kako pa ste tiste ki hodite k dr. Jeričeviču z njim zadovoljne? Ali vam je svetoval folno, meni je namreč rekel, da mi priporoča da jo z prehrano zaužijem, ravno tako vitamine...

(odgovor članu oktoberka)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
23.12.2008 16:15:17   
BOOMER
Zdravo!

Javljam se kot ex-pacientka. Glede doktorja (+sestre) nimam kej lepega povedat, ker mi je kar nekaj stvari spregledal (so bili drugje začudeni da sem sploh zanosila), plačat je blo treba vsak ultrazvok, hotel je še da grem pri 24.ih na mamografijo (seveda samoplačniško). Ker sem epileptik pa ker mi ravnanje s pacienti (dnar, dnar, dnar) ni bilo všeč, sem raje šla

No vsaka izkušnja je drugačna in vsaka si mora svoje mnenje ustvariti sama. Mogoče se nama z doktorjem pač ni izšlo..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
23.12.2008 16:30:42   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: BOOMER

Zdravo!

Javljam se kot ex-pacientka. Glede doktorja (+sestre) nimam kej lepega povedat, ker mi je kar nekaj stvari spregledal (so bili drugje začudeni da sem sploh zanosila), plačat je blo treba vsak ultrazvok, hotel je še da grem pri 24.ih na mamografijo (seveda samoplačniško). Ker sem epileptik pa ker mi ravnanje s pacienti (dnar, dnar, dnar) ni bilo všeč, sem raje šla

No vsaka izkušnja je drugačna in vsaka si mora svoje mnenje ustvariti sama. Mogoče se nama z doktorjem pač ni izšlo..

Hm, verjetno ultrazvok, ko še nisi bila noseča? Tiste sem jaz tudi vedno plačevala, ampak me je na to prej opozoril in rekel kakor želim. Med nosečnostjo mi je do sedaj naredil dva - brezplačna oba, in kakor so mi rekli ga on naredi na vsakem pregledu - brezplačno.
Ali si prepričana da je hotel da greš na mamografijo? Meni je edino rekel, da je fino da grem do 25 leta na ultrazvok dojk.
Mi je bilo pa pri njemu všeč, ker ko sem šla na pregled, ko sva se odločila zauser posted image , se mi je zelo posvetil... in tudi rekel v kolikor nama v 3-max 6 mesecih ne uspe zanositi naj ponovno pridem. To mi je bilo všeč, saj drugje te eno leto sploh resno ne jemljejo.

Je pa res, da sem že slišala da gre pri njemu le za denar, ampak iskreno povedano jaz nimam tega občuka. Še vsako stvar ki je za doplačati, me je nanjo prej opozoril in udi rekel, da ni nujno da grem.
Hm, me pa bolj zanima njegova strokovnost? Večinoma sem slišala same pohvale, sedaj pa takoleuser posted image user posted image ... človek res ne ve komu naj zaupa...

(odgovor članu BOOMER)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
23.12.2008 16:50:52   
BOOMER
Pozdravljena!

Ja bilo je pred nosečnostjo. Saj pravim vse je odvisno - glede strokovnosti, sedaj so mi ugotovili 1x cisto 48mm pa še 4 ciste drugačnega tipa na enem jajčniku...zadnje kar mi je rekel je blo, da imam nekaj vode okoli jajčnika, da je to zato ker je vnet..da pa bo zginilo..če pa se mi še vname - bom pa lahk zatipala. Na UZ je pa rekel da ima ta jajčnik drgačne barve, da je siv. No, bolje da ne povem kak je bil odziv moje zdejšnje G. Kot pravim, je bil kar čudež da sem z enim jajčnikom zanosila po 4ih mesecih. Ker po dohtarjevo sem bila vedno bp.... Ko sem zvedela za to, 2 tedna nisem prišla k sebi. Sedaj raje plačam pa mi je vseeno če ni vse tako "udobno", znajo pa vsaj povedat vse in prav svetovat.

Ampak, kot sem že rekla - vprašanje kako in kaj je pri posameznicah, izkušnje in mnenja so subjektivna stvar. Pač je šel moj primer v tisti % ko kaj ni vse OK.
Veliko sreče - glavno je, da si ti zadovoljna.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
23.12.2008 17:17:01   
Kerensa*
Jaz imam tam (za rezervo) dr. Branko Colja - Lovšin. Ko mi obisk pri redni ginekologinji popije živce (naročena npr. ob 9:00, na vrsto pridem npr. ob 10:30), odkorakam v Bežigrajski dvor in raje plačam, samo, da mi ni treba sedeti v čakalnici do pamtiveka. Ampak zadnje tri leta (po zadnjem porodu) me niso nič videli tam - samo na rednih pregledih brisa sem bila pri svoji ginekologinji (na koncesijo v ZD).

(odgovor članu MTFP)
Neposredna povezava do sporočila: 13
23.12.2008 17:25:13   
Anonimen
oj jaz imam ginikologa ki dela na koncesijo in privat. Tudi jaz hodim na koncesijo in ne plačam nič tudi ultrazvoka ne.

Kar se pa laparo tiče sem bila pa jaz na pregledu pri svoji g. in potem še pred operacijo v KC. Krno grupo in vse kar rabijo so mi določili takrat. ta pregled je trajal enih & ur. So mi najprej kri in vodo vzeli, potem malo pavze pa EKG in tako naprej zato toliko časa traja.

Lp če te pa še kaj zanima pa kar prašaj.

(odgovor članu Kerensa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
23.12.2008 21:16:30   
Taula
Jaz imam G, ki dela na konsesijo in nisem plačala med user posted image  nič.

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
23.12.2008 21:23:48   
MTFP
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

Jaz imam tam (za rezervo) dr. Branko Colja - Lovšin. Ko mi obisk pri redni ginekologinji popije živce (naročena npr. ob 9:00, na vrsto pridem npr. ob 10:30), odkorakam v Bežigrajski dvor in raje plačam, samo, da mi ni treba sedeti v čakalnici do pamtiveka. Ampak zadnje tri leta (po zadnjem porodu) me niso nič videli tam - samo na rednih pregledih brisa sem bila pri svoji ginekologinji (na koncesijo v ZD).

Hm, je bil kak poseben razlog da te niso več videli, ali so se čakalne vrste pri tvoji redni g zmanjšale?user posted image

Drugače pa jaz hodim k dr. Jeričeviču in zaenkrat nekih slabih izkušenj nimam.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?