JABOLKO3 -> RE: Aprilski srčki 2008 III. del (22.1.2009 15:21:01)
|
Živijo! Včeraj je bil en bizi dan, najprej večjega v šolo, nato malega k P, nato mini srečanje z Big mammo in Jernejčkom, nato v Grosuplje na drugo srečanje, nato v šolo po večjega, nato domov kosilo skuhat, nato tašča na obisku, nato pa še na telovadbo... in se doma že spet nabira neopravljeno delo. Danes sem pa bolj doma, pa nimam prave energije... pa spet ne bo kaj dosti narejeno... no, saj pere se, pa suši, pa v vrečko sva uspešno ujela nekaj kaplic urina in vse skupaj pravočasno dostavila v ZD, pa 2x v šolo, pa kruh sva spekla, pa prah pobrisala v dnevni sobi... do tistega kupa za likanje pa nikakor ne pridem, pa še nekaj podobnih 'grehov' me čaka... Trnuljčica - če je otrok dokazano (z izvidi) alergičen na vsaj dve izmed najbolj pomembnih živil (mleko, jajca, pšenica...), ti pripada en denarni dodatek - ne vem več, kako se imenuje - se pa odda vlogo na pristojnem CSD, poleg tega imaš šanse, da ti podaljšajo porodniško... če pa je dokazana le alergija na eno živilo, čeprav otrok kaže očitne znake alergije tudi na druga pomembna živila, pa vse to odpade... tako je bilo pri nas, ko so šele pri 9 mesecih dokazali alergijo na jajca, na dieti smo bili pa od 4. meseca, kazal je pa znake tudi na mleko, pšenico, koruzo, sojo... tudi porodniške mi niso podaljšali, ker je bilo dokazano le eno živilo, čeprav sem imela priporočilo dermatologinje in alergologinje... se pač na takih stvareh špara Joan - Jakoba je pa res zdelalo... pa kako se take stvari zelo rade zgodijo ravno takrat, ko ostaneš nekaj dni sam z malim... držim pesti, da bo čimprej dobro... pa da se še ti ne nalezeš od njega... enako vsi bolani - čimprej se pozdravite... Krajši delovni čas in podobno - ja, meni je tudi tako fajn tale porodniška... najboljša doslej, ha ha... in tudi zadnje čase razmišljam o krajšem urniku, definitivno bo to 6 ali 7 ur, morda pa prve mesece celo 4 ure - moram še s finančnega vidika preštudirat zadevo... ...zdaj moram pa res še kaj napravit, da me ne bo mož zamenjal...
|
|
|
|